Gej tučniaky zo Sydney sú miláčikmi internetu, ľudí aj škôlFacebook/SEA LIFE Sydney Aquarium
StoryEditor

Toto konzervatívci nerozdýchajú. Pár homosexuálnych tučniakov otvorene učí deti o vzťahoch osôb rovnakého pohlavia

Miroslav Kamody28.06.2023., 14:00h

Homosexualita nie je ľudský výmysel. Dôkazom toho je aj gej párik tučniakov, ktorý milujú ľudia v celej Austrálii. Teraz učia deti o tolerancii.

Lajkuj Brainee.sk na

Už na základnej škole sme sa učili, že tučniaky sú monogamné a hľadajú si celoživotnú lásku. Medzi týmito dlhotrvajúcimi, milujúcimi vzťahmi je však aj nespočetné množstvo párov rovnakého pohlavia, ktoré držia spolu v dobrom aj v zlom.

Už v roku 1911 George Murray Levick pozoroval homosexuálnu aktivitu v kolónii divokých tučniakov na Cape Adare na Antarktíde. Odvtedy boli zaznamenané tisíce ďalších párov tučniakov rovnakého pohlavia. Medzi nimi sú dobre známi Ronnie a Reggie, homosexuálny pár, ktorý žije v londýnskej zoo.

image

Homosexualita nie je ľudský výmysel. Tieto zvieratá dokazujú, že je prirodzenejšia, ako si myslíš

Učia o rozmanitosti a zdravých vzťahoch

Ako informuje portál LadBible, otvorene gej tučniaky žijúce v Sea Life Sydney Aquarium v Austrálii teraz pomáhajú učiť malé deti v celej krajine o vzťahoch a sexualite. Začiatkom tohto mesiaca si dokonca Federácia učiteľov dohodla s akváriom novú spoluprácu.

Program je založený na príbehu najslávnejšieho páru v Sea Life Sydney, tučniakov Gentoo Sphena a Magica. Je navrhnutý tak, aby učil žiakov od materskej školy až po druhý ročník o všetkých rozmanitých a zdravých vzťahoch.

Párik tučniakov sa stal virálnym už v roku 2018, keď si chovatelia všimli, že dvaja samci tučniakov si medzi sebou vytvorili silné puto počas obdobia rozmnožovania. Podľa Sea Life je najprítulnejší pár v Sydney „neustále vidieť, ako sa kolíše a chodí spolu plávať vo výbehu tučniakov“.

Milujú ich ľudia, učitelia aj deti

Dvaja zaľúbení tučniaci sú vo vzťahu už takmer päť rokov. Dokonca vychovali svoje vlastné malé mláďatá tučniakov. „Dali skvelý príklad zvyšku kolónie a všimli sme si, že mnohé z novších párov tučniakov si zakladajú svoje hniezda blízko Sphena and Magica. Myslíme SI, že sa snažia učiť od najlepších,” povedala ochranárka Kiera Ponting.

image

V rámci šetrenia nakúpila zoo lacnejšie ryby. Tučniaky nad nimi ohrnuli zobákmi a odmietajú ich jesť

A po novom už pomáhajú aj študentom. Lekcie, ktoré nie sú povinné, sú navrhnuté tak, aby sa vyučovali v spojení s exkurziou do akvária, hoci dostupná je aj online náhrada. „Je to rozdelené na aktivity pred exkurziou, exkurziou alebo online exkurziou a aktivity po exkurzii,” uviedli učitelia vo vyhlásení na svojom účte na Facebooku.

Spolu so šiestimi lekciami sa kurz bude zaoberať tým, ako rôznorodé vzťahy vyzerajú a fungujú. Program sa stretol s podporou učiteľov z celého štátu, pričom mnohí chvália kreatívny prístup k vzťahovej výchove. A my si radšej nechceme ani predstaviť, ako by na celý projekt reagovali na Slovensku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 14:38