Po praprastarých rodičoch jej zomrel v hlbinách oceánu aj manžel.Twitter/alerta News 24/
StoryEditor

Titanic jej zobral už tretieho člena rodiny. Po praprastarých rodičoch zomrel v hlbinách oceánu aj jej manžel

ČTKMichal Čiernik23.06.2023., 13:00h

Manželka Stocktona Rusha, šéfa spoločnosti OceanGate a jedného z ľudí na palube stratenej ponorky, je potomkom slávneho páru, ktorý zahynul v roku 1912 pri potopení Titanicu.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa denníka The New York Times, je Wendy Rushová prapravnučkou obchodného magnáta Isidora Strausa a jeho manželky Idy, jedných z najbohatších pasažierov prvej a poslednej plavby Titanicu. 

Strausovcov preslávil ich tragický milostný príbeh, keď podľa pamätníkov Isidor Straus, spolumajiteľ amerického obchodného domu Macy‘s, odmietol miesto v záchrannom člne, aby sa namiesto neho z potápajúcej sa lode zachránili ženy a deti. Ida Strausová však nechcela svojho muža opustiť. 

image

Bohatí Pakistanci ale aj veterán námorníctva. Týchto päť ľudí bojuje o život v stratenej ponorke pri Titanicu

Svoj norkový kožuch dala svojej slúžke Ellen Bird, aby ju udržala v teple, keď odplávala na záchrannom člne. Podľa očitých svedkov boli obaja naposledy videní, ako sa na palube Titanicu držia za ruky, zatiaľ čo sa loď potápa.

Strausovo telo bolo podľa archívnych záznamov nájdené v oceáne zhruba dva týždne po potopení lode. Ostatky jeho manželky sa nikdy nenašli.

Pomník na Manhattane

Dnes stojí pamätná socha páru na križovatke Broadway a West End Avenue na W. 106th Street na Manhattane. Zobrazuje mladú ženu ležiacu na boku, s jednou nohou prehodenou cez bok pohovky.

Osud zámožného páru sa v zmenenej verzii prepísal aj do filmovej snímky Titanic režiséra Jamesa Camerona z roku 1997 v podobe záberu na postarší pár, ktorý sa objíma v posteli, zatiaľ čo v ich kajute stúpa voda. 

image

Pomník v Straus Parku

Wikipedia/luigi Novi/

Wendy Rush za posledné dva roky navštívila trosky Titanicu s firmou svojho manžela trikrát a pracuje ako riaditeľka komunikácie OceanGate. 61- ročný Stockton Rush založil OceanGate v roku 2009.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 10:02