Kaylea Titfordová, pripútaná na invalidný vozík zomrela vo svojej izbe, ktorá bola prelezená červíkmi a plná odpadkov.Twitter/renmusb1/
StoryEditor

Červíky ju zožrali zaživa. Rodičov súdia za vraždu svojej 16-ročnej dcéry na vozíku

Michal Čiernik20.01.2023., 10:00h

Kaylea Titfordová pripútaná na invalidný vozík zomrela vo svojej izbe, ktorá bola prelezená červíkmi a plná odpadkov.

Lajkuj Brainee.sk na

Školáčka Kaylea Titford, ktorá trpela rázštepom chrbtice, pribrala počas prísnych covid opatrení až na 150 kilogramov. Jej rodičia však nezanedbali len váhu ale celkovú starostlivosť. Otec Alun Titford a matka Sarah Lloyd-Jonesová nechali svoju dcéru žiť v špinavej detskej izbe, ktorá bola priam zamorená červami a odpadkami, uvádza DailyMail.

Pred pandémiou aktívne a sebestačné dievča sa dokonca na vozíku zúčastňovala hodín telesnej výchovy. Dych vyrážajúci a nehumánny prístup rodičov počas pandémie však vyústil až k smrti. Našli ju bez známok života v roku 2019 „v podmienkach nevhodných ani pre zvieratá“, uviedol súd.

image

Pred pandémiu aktívne a sebestačné dievča sa dokonca na vozíku zúčastňovala aj hodín telesnej výchovy.

Twitter/rodneyper/

Kaylea údajne deväť mesiacov pred smrťou nenavštívila lekára, a to aj napriek sérii zdravotných problémov. Titford (45) je obvinený zo zabitia a spôsobenia alebo umožnenia smrti dieťaťa. Lloyd-Jones (39) priznala svoju vinu, a priznala sa k rovnakým obvineniam. 

Podložka pre šteniatka namiesto záchoda

„Kaylea žila a zomrela v špine a degradácii,“ povedala prokurátorka Caroline Rees. „V čase svojej smrti bolo dievča nútené namiesto toalety používať podložky pre šteniatka položené na podlahe nasiaknutej močom,“ opísala Rees.

image

Matka vyhladovala svoje 18-mesačné dieťa vegánskou stravou na smrť. Súd ju nekompromisne odsúdil na doživotie

Rodičia zlyhali vo svojej povinnosti pomôcť svojej dcére cvičiť a zabezpečiť zdravú stravu. „Alun Titford nedokázal zabezpečiť, aby boli splnené stravovacie potreby Kayley, čo viedlo k morbídnej obezite,“ povedala Reesová.

image

45-ročný otec si myslí, že je nevinný.

Twitter/drewdog/

Podľa nej si Kaylea pol roka pred smrťou nenechala ostrihať nechty a že v jej tele našli obrovské červy. „Tieto červy tu boli, ešte kým dievča žilo,“ povedala žalobkyňa Reesová. „To, že jej umožnili upadnúť do takého fyzického stavu, bolo vážnym porušením ich povinností,“ dodala.

Otec si myslí, že je nevinný

Policajti po príchode na miesto činu ostali šokovaní a niektorým prišlo až nevoľno. Kúpeľňa plná fekálií a hnijúci zápach v spálni im nadvihoval žalúdky. „Po odstránení jej tela policajti objavili posteľ plnú červov a nasiaknutú močom,“ opísala prokurátorka. Titford tvrdil, že bol „šokovaný“ smrťou svojej dcéry a že za Kayleu je zodpovedná Lloyd-Jones.

image

Rusi zradili na Ukrajine detské mučiarne, z ktorých mrazí. Deti vyhladovali, znásilňovali a psychicky týrali

„Povinnosť starostlivosti bola na oboch a obžaloba hovorí, že musel vedieť, alebo mal vedieť o prostredí, v ktorom spala a jedla a o fyzicky ponižujúcom stave, v ktorom sa nachádzala,“ dodala pani Reesová. Otec však zabitie alebo spôsobenie smrti svojej dcéry popiera.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:25