Matka dieťa vyhladovala na smrťUnsplash/Aditya Romansa
StoryEditor

Matka vyhladovala svoje 18-mesačné dieťa vegánskou stravou na smrť. Súd ju nekompromisne odsúdil na doživotie

iDnes.cz01.09.2022., 10:00h

Súd na Floride odsúdil na doživotie ženu potom, čo nechala svoje dieťa zomrieť od hladu. Matka sa stravovala výhradne vegánsky a aj malého syna kŕmila okrem materského mlieka len surovým ovocím a zeleninou. Osemnásťmesačný chlapec mal pred svojou smrťou iba osem kilogramov.

Lajkuj Brainee.sk na

Tridsaťosemročná Sheila O‘Learyová, ktorej rodina dodržiavala prísnu vegánsku diétu, bola v júni odsúdená za šesť obvinení. A to za vraždu prvého stupňa, týranie dieťaťa s priťažujúcimi okolnosťami, neúmyselné zabitie s priťažujúcimi okolnosťami, týranie dieťaťa a dva prípady zanedbania starostlivosti o dieťa.

image

Hrozivý príbeh najmladšej matky na svete. Porodila vo veku päť rokov a život prežila v ústraní

Jej manžel Ryan Patrick O‘Leary zostáva vo väzení a čaká na súdny proces na základe rovnakých obvinení. Vyšetrovatelia uviedli, že im manželia povedali, že rodina jedla iba surové ovocie a zeleninu, hoci batoľa bolo kŕmené aj materským mliekom, píše portál iDnes.cz

Vážil len osem kilogramov

Osemnásťmesačný chlapec Ezra vážil pred svojou smrťou v septembri roku 2019 len osem kilogramov a bol veľký ako sedemmesačné dieťa, uvádza policajná správa. V priemere vážia zdravé deti v tomto veku okolo jedenástich kilogramov.

Manželia z Cape Coral na Floride majú ďalšie dve deti vo veku 3 a 5 rokov, ktoré boli v minulosti tiež podvyživené. Štvrté dieťa má O’Learyová z predchádzajúceho vzťahu.

Úrady ho však zverili do starostlivosti biologickému otcovi na základe podozrenia z podvýživy a zanedbávania starostlivosti zo strany matky. Ženino odsúdenie bolo predtým štyrikrát odložené, uviedol denník The Independent.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:51