Predpovede Baby VangyWikipedia/NASA, Пакко
StoryEditor

Proroctvá známej jasnovidky na rok 2023 desia svet. Baba Vanga predpovedá zmenu obežnej dráhy Zeme aj slnečnú búrku

Miroslav Kamody21.12.2022., 10:00h

Slepá jasnovidka dala svetu predpovede na každý rok až do roku 5079. Máme pre teba tie na ten nasledujúci.

Lajkuj Brainee.sk na

Predpovede jasnovidky Vangelije Pandeva Dimitrova - Gušterovej, inak známe aj ako Baba Vanga, plnia pravidelne pred začiatkom nasledujúceho roka titulky internetových webov a novín. A inak to samozrejme nie je ani tento rok.

Aj keď zomrela ako 84-ročná ešte v roku 1996, nechala po sebe predpovede na každý rok až do vzdialenej budúcnosti, konkrétne do roku 5079, píše LadBible. A to ľuďom bohate stačí na to, aby sa opakovane báli o svoj život.

Niektoré predpovede sa naplnili

Na internete sa zvyčajne nedočítaš o desiatkach predpovedí, ktoré sa nikdy nenaplnili, pochybné pseudovedecké zdroje, ako je  napríklad The Weiser Field Guide naopak vyzdvihujú to, že predpovedala rozpad Sovietskeho zväzu či katastrofu v Černobyle.

image

Predpovedali Simpsonovci opičie kiahne? Ľudia si myslia, že o ochorení vedeli už v roku 1995

Okrem toho však má údajne na svojom kontre dátum Stalinovej smrti, potopenie ruskej ponorky Kursk, teroristické útoky 11. septembra, smrť princeznej Diany, Topalovovo víťazstvo vo Svetovom šachovom turnaji, či vzostup Donalda Trumpa.

Ničivá slnečná búrka

Pokiaľ jej predpovediam veríš, 2023 bude pre teba rokom, kedy si budeš priať, aby sa radšej vrátila pandémia koronavírusu. Ako totiž uvádza Sky History, v nasledujúcom roku by mala našu planétu zasiahnuť slnečná búrka s ničivými následkami.

Treba ale zdôrazniť, že jej predpovede nie sú vyslovene doslovné. Keď hovorila o tom, že Kurk pohltí voda, všetci sa jej smiali, lebo mesto zostalo v poriadku. Potopila sa však ponorka s rovnakým názvom.

Slnečná búrka teda môže odkazovať hneď na niekoľko javov na slnečnom povrchu, medzi ktoré patria slnečné erupcie a rozsiahle erupcie plazmy. Tie sú schopné zasiahnuť Zem a spôsobiť obrovské škody, medzi nimi aj zničenie energetických sietí.

image

Slnečná erupcia

Wikipedia/nasa Goddard Space Flight Center/

Ak by k takejto udalosti skutočne došlo, s vysokou pravdepodobnosťou by boli prerušené komunikačné služby, čo by spôsobilo absolútny chaos po celom svete. Niektorí odborníci sa v minulosti dokonca vyjadrili, že výpadky by mohli trvať celé roky.

Zmena obežnej dráhy

Pokiaľ si si myslel, že toto je to najhoršie, čo Vanga na budúci rok predpovedala, si na omyle. V jednej predpovedi totiž naznačila, že našu planétu čaká zmena obežnej dráhy.

Každý rok Zem obehne okolo Slnka, pričom táto dráha neopisuje dokonalý kruh, ale skôr ovál. V dôsledku gravitačných síl iných planét sa však môže mierne posunúť. Ak by došlo k radikálnemu posunu v priebehu jedného roka, následky by boli zničujúce.

Viedlo by to k hrozným environmentálnym následkom, ako sú prudko stúpajúce teploty a úrovne žiarenia. Pokiaľ však mala Vanga v prenesenom význame na mysli to, že svet sa „vyberie zlým smerom”, zrejme už pekných pár rokov mešká.

image

Svetová populácia do roku 2100 klesne na polovicu, predpovedá ekonóm. Kam zmiznú štyri miliardy ľudí?

Jasnovidka, ktorú režim miloval

Aby toho nebolo málo, Vanga mala pre budúci rok aj víziu testov biologických zbraní, prekvapivo však nič pozitívne. Nám len zostáva dúfať, že na konci roka 2023 budeme opäť len sarkasticky bilancovať jej predchádzajúce aj budúce predpovede.

Život Baby Vangy je opradený rôznymi mýtmi. Údajne v ranom detstve prežila silnú búrku, pri ktorej prišla o zrak, ale zároveň nadobudla veštecké schopnosti. Počas socializmu sa tešila úcte najvyšších straníckych predstaviteľov, čo bolo v rozpore s ich materialistickým svetonázorom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. apríl 2024 23:41