Homer Simspon.Youtube/Donald Trump Hoanglam
StoryEditor

Predpovedali Simpsonovci opičie kiahne? Ľudia si myslia, že o ochorení vedeli už v roku 1995

kov08.08.2022., 11:00h

Ľudia na internete sú presvedčení, že Simpsonovci predpovedali opičie kiahne. Fanúšikovia obľúbeného kresleného seriálu už dlho špekulujú, že tvorcovia seriálu často dokážu predpovedať budúcnosť.

Lajkuj Brainee.sk na

Popravde neraz sa im to aj podarilo. Od predstavenia inteligentných hodiniek či videorozhovoru dávno predtým, než boli vynájdené, až po predpoveď vypuknutia epidémie eboly či zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta USA sa mnohé vízie autorov seriálu naplnili, píše web UNILAD.

Predpoveď epidémie?

Ľudí z toho neraz až zamrazilo, a časť fanúšikov si dokonca myslí, že Simpsonovci predpovedali teroristický útok na dvojičky z 11. septembra, avšak aktuálne si nemalá časť priaznivcov seriálu myslí, že Simpsonovci predpovedali súčasnú epidémiu opičích kiahní.

Svetová zdravotnícka organizácia minulý mesiac vyhlásila najvyšší stupeň pohotovosti pre epidémiu po náraste prípadov v 75 krajinách. Len v Spojenom kráľovstve bolo hlásených viac ako 2 000 prípadov.

image

Stiflerova mama z Prci, Prci, Prcičky bola rovnaká aj mimo kamier. Vďaka úlohe sa vyspala s viac ako 200 mužmi

Ochorenie sa zvyčajne prejavuje ako vyrážka a je kombinované s ďalšími príznakmi vrátane horúčky, bolesti hlavy, opuchnutých lymfatických uzlín, bolesti svalov a extrémneho nedostatku energie.

Na sociálnych sieťach sa stal odvtedy virálnym klip The Simpson zo siedmej série, kde sú Bart a Milhouse v kontakte s opicou.

Jeden z fanúšikov zdieľal video na TikToku a napísal: „Táto epizóda Simpsonovcov odvysielaná v roku 2005 je známa svojimi predpoveďami.“

Klip nazval „Predpovedali Simpsonovci opičie kiahne?“ Iní zase zdieľali svoje názory na Twitteri. Užívateľ MUSE napísal: „Potrebujem vedieť, čo autori Simpsonovcov vedia a my nie... mali epizódu o opičích kiahňach začiatkom roku 2000...“

Ďalší fanúšik zdieľal obrázok Homera pokrytého vyrážkou s popisom: „Simpsonovci sa nikdy nemýlia #monkeypox." 

Ostatní užívatelia mu ale toto tvrdenie vyvrátili argumentom, že obrázok Homera s vyrážkou pochádza z epizódy, kde dostal ovčie kiahne.

Tvorcovia seriálu to považujú za náhodu

Napriek tomu, počas epizódy, kde má Bart na hlave opicu, sa u Milhousea objavia príznaky podobné opičím kiahňam, ktorými sa nakazil od zvieraťa.

Scenáristi Simpsonovcov sa k svojim často desivo presným predpovediam vyjadrili už dávnejšie. „Vychádzame z toho najnepravdepodobnejšieho, smiešneho, hlúpeho a nemožného, a potom sa ukáže, že naše predstavy nie sú také nápadité," okomentoval zvláštny fenomén tvorca seriálu Matt Groening v rozhovoroch zostavených pre YouTube kanál Brut.

Spisovateľ a producent Al Jean dodal: „Myslím si, že ak máte veľa šikovných ľudí, ktorí sa snažia predpovedať budúcnosť, a „hodíte dostatočné množstvo šípok“, časť z nich určite zasiahne terč."

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:25