Korunovácia kráľa Karola III. a kráľovnej Camilly prebehne v sobotu 6. mája.Twitter/forbes/
StoryEditor

Kráľ Karol III. pozval princa Harryho a Meghan na korunováciu. Ku kontroverznému seriálu na Netflixe sa nebude vyjadrovať

iDnes.cz18.12.2022., 11:00h

Kráľ Karol III. prijal politiku svojej matky Alžbety II. a rozhodol sa reagovať na vyhlásenie svojho syna princa Harryho a jeho manželky Meghan v seriáli na Netflixe dôstojným mlčaním.

Lajkuj Brainee.sk na

„Napriek všetkému, čo Harry povedal a čo mohlo Jeho Veličenstvo zraniť, bude mať kráľ pre svojho syna vždy dvere otvorené. Tiež si nepraje, aby jeho korunovácia bola zaťažená akýmkoľvek rodinným drámou. Harry je jeho syn a Jeho Veličenstvo ho bude vždy milovať. Aj keď je to v tejto chvíli ťažké, dvere budú vždy otvorené,“ uviedol zdroj z Buckinghamského paláca pre denník The Mirror.

Korunovácia kráľa Karola III. a kráľovnej Camilly prebehne v sobotu 6. mája v londýnskom Westminsterskom opátstve a prípravy už začali. Koruna svätého Eduarda, ktorá sa používa od korunovácie kráľa Karola II. v roku 1661, už bola prevezená z Toweru, aby bola upravená jej veľkosť. Svoju korunu si už vybrala aj kráľovná manželka.

image

Po zverejnení seriálu Harry a Meghan na platforme Netflix volá britská verejnosť po odobratí titulov vojvodovi a vojvodkyni zo Sussexu. 

Twitter/lorraine King/

Po zverejnení seriálu Harry a Meghan na platforme Netflix volá britská verejnosť po odobratí titulov vojvodovi a vojvodkyni zo Sussexu. Kráľ Karol a jeho starší syn princ William sa však rozhodli, že sa k vyjadreniam na konto kráľovskej rodiny, ktorými Harry a Meghan zásobujú verejnosť pravidelne od svojho odchodu do USA, nebudú vôbec vyjadrovať. Chcú zachovať dôstojnosť a nepúšťať sa do nekonečnej slovnej prestrelky kŕmiacej predovšetkým bulvárne médiá.

image

VIDEO Netflix vytiahne poriadny tromf, zverejnil trailer k očakávanému dokumentu. Uplakaná Meghan a starostlivý Harry

Členovia kráľovskej rodiny chcú pokračovať vo svojej verejnej práci bez ohľadu na ohováranie, ktoré obleteli svet. Seriál je na Netflixe najväčším dokumentárnym debutom. Za prvý týždeň ho videlo 28 miliónov domácností. „Žiadny iný dokument toľko pozretí vo svojom premiérovom týždni nenazbieral,“ uvádza zástupca spoločnosti Netflix.

image

Kráľovská rodina o nej nevedela. Princ Harry podáva v novej knihe emotívnu spoveď, ktorá môže zničiť monarchiu

V poslednom diele Harry označil svojho otca za klamára a sťažoval sa aj na svojho brata, ktorý naňho údajne kričal . „Bolo desivé, keď na mňa brat kričal a hulákal, môj otec hovoril veci, ktoré jednoducho neboli pravda a moja babička tam sedela a všetko to prijímala,“ popísal Harry v druhej polovici dokumentárnej série svoje odlúčenie s kráľovskou rodinou.

image

Harry a Meghan rozbili internety, Netflix uviedol kontroverzný dokument. Vyhlásili vojnu monarchii?

Napriek tomu všetko chce kráľ Karol svojho mladšieho syna s jeho manželkou na svojej korunovácii. Či pozvanie prijmú, nie je zatiaľ jasné. Isté je, že na vianočné sviatky zostanú v USA, zatiaľ čo zvyšok rodiny sa zúčastní spoločnej oslavy, ktorú organizuje kráľ so svojou manželkou v Sandringhame.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 00:44