Diváci môžu vidieť aj zábery, ktoré predtým nezverejnili.Netflix/
StoryEditor

Harry a Meghan rozbili internety, Netflix uviedol kontroverzný dokument. Vyhlásili vojnu monarchii?

Nikola Michalkova08.12.2022., 14:00h

Dozvieme sa konečne pravdu? Dokumentárny seriál Harry a Meghan je konečne na Netflixe.

Lajkuj Brainee.sk na

Netflix zverejnil prvé tri epizódy dokumentárneho seriálu, ktorý v Británii nenazvú inak, ako "bombshell". Celkovo uverejnia šesť epizód, v ktorých budeme môcť nahliadnuť do života snáď najkomentovanejšieho páru sveta.

O živote v kráľovskej rodine, médiách a rasizme

Dokument sa dotýka nielen samotného príbehu lásky a ako sa pár spoznal, ale predovšetkým diváci spoznajú, ako sa skutočne žije v kráľovskej rodine, o korupcii médií a ich častej bezohľadnosti a, samozrejme, nemôže chýbať ani rasizmus, s ktorým sa začala stretávať Meghan po tom, čo sa jej vzťah s Harrym dostal na verejnosť. Narážky však neprichádzali len zo sociálnych sietí. 

Okrem toho sa v ňom vyjadrili aj k vzťahom ku kráľovskej rodine, Meghan opísala jej prvé stretnutie s princom Williamom a princeznou Kate, či s kráľovnou Alžbetou II.

 

Obetovala všetko

Dokument obsahuje množstvo záberov a videí, ktoré doteraz neboli nikde uverejnené. Harry sa vyjadril, čo pre seba museli obaja obetovať. „Obetovala všetko, čo poznala, slobodu, ktorú mala, aby vstúpila do môjho sveta. Krátko na to som ja obetoval všetko, čo som poznal, aby som vstúpil do jej sveta,“ uvádza sa na portáli BBC. 

Okrem toho sa v dokumente hovorí aj o dôvodoch, prečo opustili kráľovskú rodinu, čím všetkým si museli prejsť a aký nátlak z médií prichádzal po tomto rozhodnutí. A nielen po ňom. Meghan čelila rasizmu na sociálnych sieťach a vraj aj v kráľovskej rodine. Toto oznámenie sa objavilo v slávnom rozhovore s Oprah, v ktorom sa vyjadrila, že nemenovaný člen kráľovskej rodiny mal mať rasistické narážky.

Dokumentárny seriál odhaľuje ich príbeh, od zoznámenia, po to, ako Meghan predstavil svojej rodine, opisuje sa príbeh o tom, ako Meghan bojovala s rasizmom voči nej a jej synovi priamo v kráľovskej rodine. V dokumente sa objavujú výpovede ľudí, ktorých sme nikdy nepočuli rozprávať, ako je napríklad matka Meghan či jej kamarátky. 

image

VIDEO Netflix vytiahne poriadny tromf, zverejnil trailer k očakávanému dokumentu. Uplakaná Meghan a starostlivý Harry

Chrániť deti je pre nich dôležité

V dokumente sa vyjadrujú aj o dôležitosti chrániť svoje deti. „Snažíme sa chrániť naše deti najlepšie, ako vieme, a zároveň sa snažíme pochopiť rolu, ktorú majú v tejto historickej rodine,“ hovorí Meghan. 

Rodina sa nevyjadrila

Kráľovská rodina sa k dokumentu nevyjadrila, a taktiež nevystupuje v dokumente, pretože na základe tvrdenia Netflixu, odmietli sa akokoľvek do dokumentu zapojiť. „Smerovanie z Paláca bolo, aby som nič nehovoril,“ hovorí Harry. 

Okrem toho, Harry odhalil, že kráľovská rodina neurobila nič, aby Meghan ochránili pred rasizmom. „Niektorí členovia rodiny boli takí, že aj moja žena s tým prešla, prečo by tvoja priateľka mala mať iné zaobchádzanie?“ 

image

Dokumentárny seriál opisuje lásku Harryho a Meghan, ale aj problémy, ktorým čelili.

Netflix/

Muži v kráľovskej rodine

Harry opisuje, že „väčšina členov rodiny, najmä muži, si plánujú vziať niekoho, kto istým spôsobom zapadne do škatuľky a nie toho, kto im je predurčený.“ Opisuje aj svoju matku, ktorá sa rozhodovala srdcom. „A ja som matkin syn.“

Následne sa v dokumente opisuje aj Harryho detstvo, objavujú sa snímky z oznámenia, že princezná Diana porodila Harryho. Na túto informáciu čakalo pred nemocnicou vyše 200 ľudí. 

Diváci majú možnosť nahliadnuť do súkromia najrozoberanejšieho páru, ktorý opustil kráľovskú rodinu, spoločne žijú v Kalifornii s dvomi deťmi a rozhodli sa podeliť so svojím príbehom s cieľom vyvrátiť všetky dezinformácie, ktoré sa o nich celý ten čas šírili. 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 17:00