Netflix zverejnil prvý trailer k pripravovanému dokumentu o živote princa Harryho a Meghan Markle.Netflix/Youtube
StoryEditor

VIDEO Netflix vytiahne poriadny tromf, zverejnil trailer k očakávanému dokumentu. Uplakaná Meghan a starostlivý Harry

Nikola Michalkova02.12.2022., 10:00h

Trailer je vonku a my môžeme čakať na dokumentárnu sériu príbehu princa Harryho a jeho manželky Meghan Markle, ktorí sa do pozornosti dostali odchodom z monarchie a napätými vzťahmi v rodine.

Lajkuj Brainee.sk na

Prvý trailer, ktorý nás len trochu púšťa do pripravovaného dokumentu, je vonku. Princ Harry a Meghan sa pripravujú vyrozprávať svoj príbeh a možno aj odhalia isté veci, ktoré nemusia veľmi potešiť kráľovskú rodinu. „Nemá väčší zmysel počuť náš príbeh od nás?“ pýta sa Meghan v traileri. Trailer má menej ako minútu, ale naznačuje, že sa bude týkať najmä príbehu ich lásky, zaľúbenia a ťažkých situácií, ktoré sa v živote vyskytujú.

Krátky trailer

Oficiálny účet Netflixu zverejnil v prvý decembrový deň jednominútový trailer. Seriál bude pozostávať zo šiestich epizód a na základe príspevku na Twitteri autora Omida Scobieho, by mal byť zverejnený 8. decembra. Oficiálne však tento dátum nikto nepotvrdil, ani samotný Netflix, ktorý v traileri uviedol „coming soon.“ Trailer začína fotografiami princa a Meghan, ako sa na seba usmievajú pod dáždnikom v daždivý deň v Londýne v roku 2020. V tom čase prvýkrát vystúpili na verejnosti po oznámení, že odstúpili od kráľovských povinností a vzdali sa svojich titulov, uvádza sa na portáli Insider. Rozhodli sa tak odhaliť svoj príbeh lásky a vpustiť tak ľudí za zatvorené dvere ich života mimo kráľovských povinností. 

Režisérkou dokumentu sa stala Liz Garbus, ktorá režírovala aj biografický film z roku 2016 o Nine Simone - „What Happened, Miss Simone?“

Montáž fotografií, ktoré sme nikdy predtým nevideli sa premietajú na začiatku traileru. Ukazujú šťastné úsmevy princa Harryho a Meghan. Niektoré z nich vyzerajú, že sú z ich svadby v roku 2018, kým ostatné vyzerajú byť odfotené z ich dovoleniek či z domu v Montecito. Môžeme vidieť aj pár „selfies“, ktoré pár odfotil. Po otázke, prečo sa rozhodli natočiť tento dokument, princ Harry odpovedá: „Nikto nevidí, čo sa deje za zatvorenými dverami.“ Pri tejto výpovedi sa objavuje záber na Meghan so sklonenou hlavou s mobilom v ruke, čo môže naznačovať, že pár sa rozhodol odhaliť aj tie ťažké, nepekné momenty v ich živote. Ďalší záber ukazuje pár, ako sedí za starším bratom princom Williamom a jeho manželkou Kate vo Westminster Abbey v marci 2019. Okrem toho v dokumente zaznelo aj vyjadrenie princa, že musel urobiť všetko preto, aby ochránil svoju rodinu, čo môže súvisieť aj s dôvodom, prečo sa rozhodli odísť a kráľovské povinnosti nechať za sebou.  

Dokumentárny seriál

Natáčanie malo začať už v septembri 2021, keď boli videní s kameramanmi počas ich výletu do New Yorku, kde sa stretli s viacerými úradníkmi pred ich vystúpením na Global Citizen Live. Page Six neskôr oznámila, že v máji tohto roku sa pracovalo na dokumentácii. 

„Seriál skúma tajné dni ich raného dvorenia a výzvy, ktoré ich viedli k tomu, že sa cítili nútení ustúpiť zo svojich úloh na plný úväzok v inštitúcii,“ opisuje Netflix, uvádza sa na portáli People.  „S komentármi priateľov a rodiny, z ktorých väčšina nikdy predtým verejne nehovorila o tom, čoho boli svedkami, a historikov, ktorí diskutujú o súčasnom stave britského spoločenstva národov, a o vzťahu kráľovskej rodiny s tlačou. Seriál robí viac, ako len objasňuje lásku jedného páru. Príbeh vykresľuje obraz nášho sveta a toho, ako sa k sebe správame.“  

Meghan o dokumente hovorila v októbri

V októbri sa Meghan Markle vyjadrila k pripravovanému dokumentu pre portál Variety. „Je pekné, keď môžem dôverovať niekomu s naším príbehom – skúsenému režisérovi, ktorého prácu už dlho obdivujem,“ opisuje Meghan pre portál Variety. Okrem toho sa vyjadril aj bývalý herec a producent obsahu, ktorý opisuje, že bolo vzrušujúce vidieť princa Harryho ako člena filmovej produkcie. 

„Môj manžel predtým nikdy nepracoval v tomto priemysle. Pre mňa, keďže som už pracovala na seriáli Suits, bolo úžasné mať okolo seba tak veľa kreatívnej energie a vidieť, ako ľudia pracujú spolu a zdieľajú svoje vlastné uhly pohľadu. To bola naozaj zábava,“ opisuje Meghan. 

Tí, čo pár pozorujú a podporujú, si určite všimli načasovanie zverejnenia krátkeho traileru. Prichádza totiž deň po tom, ako člen kráľovskej domácnosti, teraz už známy ako Lady Susan Hussey, odstúpil po urážlivých poznámkach na adresu čierneho hosťa v Buckinghame počas súkromnej akcie, ktorú zorganizovala kráľovná Camilla. 

image

Kráľovská rodina o nej nevedela. Princ Harry podáva v novej knihe emotívnu spoveď, ktorá môže zničiť monarchiu

To, čo v dokumente princ Harry a Meghan okrem svojej lásky odhalia, môžeme len hádať a netrpezlivo očakávať. Je pravdepodobné, že sa v dokumente nemusia až príliš rýpať vo vzťahoch so zvyškom kráľovskej rodiny, keďže túto spoveď už naznačil princ Harry vo svojej knihe, ktorá vychádza v januári, ale, ktovie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 20:47