Kráľ Karol III zdedil aj škótsky hrad Balmoral.Twitter.com/tje Antiquarian/
StoryEditor

Z princa Williama sa po smrti kráľovnej stal miliardár. Pozri, ako si prilepšil on aj Harry s Meghan

Michal Čiernik19.09.2022., 15:00h

Po smrti kráľovnej Alžbety II. sa celý kráľovský majetok prerozdelí a jej potomkovia si značne prilepšia.

Lajkuj Brainee.sk na

Majetok kráľovskej rodiny v hotovosti, palácoch, nehnuteľnostiach, pokladoch, umení a viac ako 2000 kilometrov štvorcových pôdy v hodnote viac ako 22 miliárd eur pozná svojich majiteľov. Ako uvádza Dailymail, prevažná časť bohatstva kráľovskej rodiny spočíva v obrovskom majetkovom a pozemkovom portfóliu, ktoré zahŕňa hrady, nákupné centrá a dokonca aj morské dno pri Spojenom kráľovstve. Jeho hodnota sa odhaduje na 1,8 miliardy eur. Do zbierky kráľovských majetkov patrí tiež Savoy Estate, časť prvotriednych nehnuteľností v centre Londýna, v ktorej sa nachádza ikonický hotel Savoy. 

Kráľ Karol III. sa stal miliardárom

Princ Charles zdedí vojvodstvo Lancaster a veľkú časť vlastného majetku kráľovnej v hodnote takmer 455 miliónov eur. Kráľovná bola vždy považovaná za jednu z najbohatších žien na svete, no svoj bankový zostatok si nechávala pre seba. Jej osobný majetok sa odhadoval na približne 420 miliónov eur. Je možné, že väčšinu z toho zdedí Charles. Vojvodstvo Lancaster poskytovalo nezávislý zdroj príjmov, historicky známy ako Privy Purse, ktorý sa používal na oficiálne aj súkromné ​​výdavky a na pokrytie výdavkov ostatných členov kráľovskej rodiny. V roku 2021/2022 to bolo vyše 27 milióna eur.

Najbohatší je však princ William

Odborníci sa domnievajú, že princ William vo veku 40 rokov miliardárom. Hodnota panstva, ktoré zdedil po svojom otcovi vo vojvodstve Cornwall nedávno vyletela na rekordných 1,4 miliardy eur. Zahŕňa stovky fariem a dokonca aj oválne kriketové ihrisko. Sídlo predstavuje prosperujúce portfólio pozemkov, nehnuteľností a investícií vrátane ostrovov Scilly, kriketového ihriska The Oval a väznice Dartmoor. William bude mať nárok na zisky a dobrovoľne platí daň z príjmu.

image

Princ William zdedil po svojom otcovi aj štvorspálňovú chatu Adelaide.

Twitter.com/theroyalfamily.wcgcl/

Jeho brat s manželkou si museli dokonca zobrať hypotéku

Pred odchodom z kráľovských povinností v decembri 2019 dostal Harry veľkú väčšinu svojich príjmov z vojvodstva Cornwall. Diana odkázala svojim synom Williamovi a Harrymu 23 miliónov eur. Odhady teraz uvádzajú Harryho časť až na 22 miliónov libier, keďže časom získavali na  hodnote. Vojvoda tiež dostal odhadom osem miliónov eur zo závetu kráľovnej matky po jej smrti v roku 2002. Jeho celkový čistý majetok sa odhaduje na 22 až 30 miliónov eur, zatiaľ čo Meghanin je údajne 4,5 miliónov eur. Za úlohu v americkej televíznej dráme Suits dostala 2,2 milióna eur a okrem toho vlastní majetok v Toronte. Vzali si tiež hypotéku vo výške 8,5 milióna eur na svoje deväťposteľové sídlo v hodnote 12,5 miliónov v Santa Barbare v Kalifornii.

image

Harry a Meghan si museli vziať hypotéku na svoje sídlo v Santa Barbare v Kalifornii.

Santabarbarasluxuryhomes.com/

Princezná Anne má údajne majetok v hodnote 50 miliónov

Jej dom a domácu farmu Gatcombe Park kúpila kráľovná Alžbeta II. pre svoju dcéru a jej vtedajšieho manžela kapitána Marka Phillipsa v roku 1976 za nezverejnenú cenu, o ktorej sa predpokladá, že sa pohybovala medzi 500 000 a 750 000 libier.  Annine financie sa ťažko počítajú, po matke však pravdepodobne zdedí značnú sumu. Verí sa, že vlastní významnú zbierku šperkov a umenia. Anne tiež generuje finančné prostriedky z rôznych dostihov na svojom majetku.

image

Obrovské zámky, luxusné šperky, ale aj zbierka áut. Toto sú najdrahšie veci, ktoré vlastnila kráľovná Alžbeta II.

Gróf  Wessexu žije v kaštieli za 34 miliónov 

Gróf a grófka z Wessexu žijú v kaštieli za 34 miliónov eur v Bagshot Park, Surrey.  Wessexovci, nemajú obrovské bohatstvo, pokiaľ ide o majetok - ale predpokladá sa, že Edward zdedil značné sumy po svojom otcovi princovi Philipovi a babičke, kráľovnej matke. Ich životné náklady pokrýva Lancasterské vojvodstvo, ktoré teraz riadi kráľ Karol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 10:17