Myslel si, že ide o maketu krokodíla a chcel si spraviť selfie. So živým predátorom bojoval o život (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Myslel si, že ide o maketu krokodíla a chcel si spraviť selfie. So živým predátorom bojoval o život

ros26.11.2021., 13:00h
Až takmer neuveriteľný prípad sa odohral v zábavnom parku na Filipínach, kde si turista pomýlil živého krokodíla s plastovou maketou a vliezol za ním do bazéna. Zviera vzápätí bránilo svoje teritórium a muž skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici.
Lajkuj Brainee.sk na

K incidentu došlo v prvej polovici novembra v zábavnom parku Amaya View. Šesťdesiatosemročný Nehemias Chipada sa rozhodol, že si počas narodeninovej oslavy spraví selfie s nehybným krokodílom. Informuje o tom český portál Novinky.cz.

Akonáhle ale prekonal bezpečnostné zábrany a dostal sa až do bezprostrednej blízkosti zvieraťa, krokodíl „ožil“ a na prekvapeného muža zaútočil. Chipada sa vďaka obrovskému šťastiu po chvíli dokázal z pazúrov krokodíla dostať, ale utrpel vážne zranenia nohy. So zranenou končatinou ho okamžite previezli do nemocnice, kde podstúpil operáciu.

68-ročný muž skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici

Utrpel niekoľko zlomenín vrátane rozdrvenej kosti v ľavej ruke. Okrem toho aj tržné rany, ktoré lekári zašili množstvom stehov. V jednej z rán dokonca zostal trojcentimetrový zub. Rodina zraneného muža sa následne rozhodla hľadať problém na strane zábavného parku.

„Neboli tam žiadne cedule, ktoré by nás varovali, aby sme do výbehu nevstupovali. Keby tam nejaké boli, nenapadlo by nás to,“ uviedla dcéra zraneného muža. Vedenie zábavného parku nakoniec súhlasilo s tým, že uhradí náklady za ošetrenie zraneného muža, ale zároveň odmietlo, že by výbeh nebol dostatočne zabezpečený.

„Je tam ceduľa a naši sprievodcovia neustále upozorňujú návštevníkov, aby do výbehov nevstupovali,” uviedol zábavný park vo vyhlásení. „Práve som sa rozhliadal okolo, keď sa to stalo. Počul som, ako ľudia kričia o pomoc, a videl krokodíla, ako napadol muža vo výbehu. Vyzeralo to, že mu odhryzne ruku. Chcel som pomôcť, ale naozaj nemám žiadne skúsenosti s tým, ako sa vysporiadať s krokodílom,“ uviedol svedok udalosti Rogelio Pamisa Antiga.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:10