Odhaduje sa, že oslavovať prišlo až 2500 ľudí (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Polícia vtrhla na nelegálnu párty s tisíckami účastníkmi, zatkla takmer 150 ľudí. Za všetko môže TikTok

Radka Rosenbergová25.05.2021., 14:49h
Sobotňajšia oslava nedopadla práve najlepšie a organizátori si kvôli porušeniu nariadenia spravili riadny malér.
Lajkuj Brainee.sk na

Užívateľ s menom adrian.lopez517 masívne rozoslal pozvánky na svoju narodeninovú párty v meste Huntington Beach v Kalifornii. Zúčastniť sa jej mohol naozaj ktokoľvek a jeho post mal na TikToku viac ako 180 miliónov zobrazení. 

Ľudia púšťali ohňostroje a robili veľký hluk. To samozrejme pritiahlo policajtov, no po ich príchode sa množstvo mladých rozutekalo. Policajné oddelenie Huntington Beach na druhý deň oznámilo, že sa kvôli postu na TikToku pripravuje na nával návštevníkov a varovalo, že bude kontrolovať nielen zákazu požívania alkoholu či drog, ale aj zákaz použitia zábavnej pyrotechniky. 

Chceli sa skryť v neďalekej reštaurácii

Odhadujú, že sa na pláži zhromaždilo najmenej 2 500 ľudí. Po príchode polície nastala totálna panika, ľudia do seba začali strkať, pričom nad nimi vybuchovali ohňostroje. Policajti, dav obkolesili a mladým nariadili, aby sa rozišli. Keď nereagovali, vystrelili aj menej smrtiace náboje. Niektorí ľudia hádzali na policajtov fľaše, skaly a zábavnú pyrotechniku.

​Žena, ktorá stolovala v neďalekej havajskej reštaurácii Duke’s pri móle vraj počula ohňostroj. Tak podišla k oknu, z ktorého zazrela stovky ľudí utekajúcich z pláže. Potom prišlo niečo oveľa horšie. Mladí sa šplhali na stromy či búchali na okná reštaurácie a žiadali, aby ich pustili dnu.

Muži zákona zatkli 121 dospelých osôb a 28 mladistvých, ktorých obvinili z vandalizmu, nelegálneho použitia zábavnej pyrotechniky, porušenia zákazu vychádzania a zákazu zhromažďovania sa. Ľudia po sebe nechali naozaj obrovskú spúšť - poškodili niekoľko podnikov, policajné vozidlá a vežu pre plavčíka, nikto sa však vážnejšie nezranil. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 17:54