Zápasníka MMA Karlosa Vémolu stíha polícia kvôli kšeftovaniu s chránenými bielymi tigrami.Instagram/karlos_terminator_vemola/
StoryEditor

Nakúpil tigre, kšeftoval s nimi, hral sa na bosa. Teraz Karlosa Vémolu rieši polícia, hrozia mu tri roky basy

zariDnes.cz20.04.2023., 10:00h

Zápasníka MMA Karlosa Vémolu stíha polícia kvôli kšeftovaniu s chránenými bielymi tigrami.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa webu iDnes.cz je športovec obvinený z trestného činu neoprávneného nakladania s chránenými voľne žijúcimi živočíchmi a hrozia mu za to tri roky väzenia.

Vémola je obvinený spolu s ďalšími tromi mužmi. Zápasník si v roku 2022 zaobstaral mláďa bieleho tigra Šarlotu, nemal k nemu však v poriadku dokumenty. Mláďa mal predať za vyše 6-tisíc eur.

DNA test odhalil pravdu 

V rovnakom čase si Vémola zaobstaral ďalšieho tigra Antoniu Rambu. Najskôr tvrdil, že ho má len požičaného a potom požiadal známeho, ktorý už mal na seba registrovaných tigrov, aby mu pomohol s legalizáciou pôvodu mláďaťa. Muž mal zviera vydávať za potomka svojich tigrov. K registrácii došlo vlani v auguste.

„Keď u Karlosa prebehla domová prehliadka, oháňal sa darovacou zmluvou, zákonnosť držania mláďaťa dokladal registráciou jeho a jeho údajných rodičov. Polícia ale nie je hlúpa: odobrali vzorky srsti zvierat a z DNA na základe znaleckého posudku vyšlo, že udávané zvieratá žlto-čierneho sfarbenia nikdy nemohli byť rodičmi Antonia Ramby. Nepreukázal tak jej pôvod,“ tvrdí zdroj pre Extra.cz z ktorého čerpá iDnes.cz.

Mal mať ďalšie dve mláďatá 

Polícia údajne u zápasníka našla fotku so štyrmi malými tigrami. Dvaja identifikovali ako Šarlotu a Antoniu Rambu, teraz zisťujú, ako skončili ďalšie dve mláďatá. „Prípad riešime, ale v súčasnej fáze nemôžeme byť konkrétnejší,“ uviedla hovorkyňa stredočeskej polície Vlasta Suchánková.

Jedným z Vémolových prehreškov má byť fakt, že nedostal výnimku na obchodovanie s ohrozenými druhmi zvierat, ai napriek tomu s chráneným tigrom obchodoval. Pokiaľ sa preukáže jeho vina, hrozí mu až trojročné väzenie.

Exotický domáci miláčikovia

Vlani u Karlosa Vémolu zasahovali colníci a počas domovej prehliadky kontrolovali zvieratá a potrebné dokumenty na ich správanie. Podľa zápasníka, ktorý má doma levy, tigre, žraloky aj krokodíly, ho niekto udal.

image

Najbohatšie zvieratá na planéte. Mačka Taylor Swift má hodnotu takmer 100 miliónov dolárov, pes Gunther VI. až pol miliardy

V príbehoch na Instagrame Vémola zdieľal jedno z osvedčení o spôsobilosti na starostlivosť o vybrané druhy šeliem. Získal ho na kurze a vydalo ho ministerstvo poľnohospodárstva. Zápasník vo svojom vyhlásení dodal, že je milovník zvierat. Okrem kurzu má povolenie na chov levov, tigrov a krokodílov a tiež má schválené výbehy. Zásah bol kvôli bielej tigrici Antonii Rambe.

image

Príbeh legendárnej Grumpy Cat: Narodila sa s genetickou vadou, majiteľke vyniesla desiatky miliónov

„Ľudia sú zlý a samozrejme udávaj klamstvá a polopravdy. Nahlasujú rôzne veci, ktoré polícia samozrejme musí prešetriť. Ja im to nemám za zlé, nech to prešetria a zistia pravdu, aký som veľký milovník zvierat. To je celé,“ uviedol vtedy Vémola.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 03:42