Tomáš MožnýInstagram/Tomáš Možný
StoryEditor

Slovenský zápasník dostal ponuku z UFC. Tomáš Možný sa pritom MMA profesionálne venuje iba rok

Antiyoutuber12.01.2024., 10:30h

Slovenský zápasník Tomáš Možný sa na Instagrame pochválil, že mu prišla ponuka z UFC. Momentálne je ale na dovolenke a ponuku bude riešiť až po svojom návrate. Je vraj ale nespokojný s niektorými podmienkami, ale pravdepodobne ponuku prijme. Bývalý profesionálny kickboxer sa pritom profesionálnemu MMA venuje iba rok.

Lajkuj Brainee.sk na

MMA zápasník Tomáš Možný má pred sebou životnú šancu. Prejavila oň totiž záujem najväčšej bojová organizácia na svete UFC. Možný sa pritom MMA venuje iba necelý rok, ale má za sebou úspešnú kariéru v kickboxe. V decembri minulého roka sa stal novým šampiónom ťažkej váhy v organizácii RFA a svojím výkonom očividne presvedčil vedenie organizácie UFC, ktoré ho kontaktovalo a ponúklo mu zápasenie v USA.

Ako informuje portál Antiyoutuber, Možný má za sebou naozaj úctyhodnú kariéru a pokiaľ by ponuku prijal, stal by sa iba tretím Slovákom, ktorý by mohol svoje umenie predviesť v prestížnej svetovej organizácii. Možný má navyše skvelé telesné proporcie a v ringu aj v klietke je veľmi nebezpečný.

image

MMA zápasy sa môžu rozšíriť aj na futbalové štadióny. V hre je aj Tehelné pole v Bratislave

Kickboxová kariéra

Tomáš Možný, tridsaťdvaročný zápasník pôvodom z Košíc, má na svojom konte mnoho výhier. Dlhú dobu sa venoval kickboxu, v ktorom to dotiahol naozaj ďaleko. Pred rokom sa vydal na cestu profesionálneho MMA zápasníka a drží si zatiaľ skóre dve výhry a jedna porážka. Pravdepodobne aj kvôli jeho skvelým výkonom v kickboxe sa Možný pochválil, čo bude v blízkej dobe riešiť.

„Dnes mi prišla ponuka ísť do UFC. Momentálne som na dovolenke. Hneď ako sa vrátim domov, budem riešiť podmienky, ktoré sa mi zatiaľ nezdajú príliš vhodné,“ oznámil Možný na svojom Instagrame. Pokiaľ sa Možný rozhodne ponuku prijať, pripojí sa tak k dvom Slovákom, ktorí momentálne v UFC zápasia. V najväčšej bojovej organizácii na svete sa totiž momentálne bijú Ľudovít Klein a Martin Buday.

To, že si Možného organizácie nevyhliadla len tak, dokazujú jeho výsledky v dráhe profesionálneho kickboxera. Možný má za sebou totiž 32 zápasov v kickboxe a z nich 21 vyhral. Pretože má veľmi špecifický štýl a dvojmetrový zápasník zároveň váži 120 kíl, pre svojich súperov je vždy veľmi ťažkým súperom.

Neúspech v Glory

Svoju kariéru v kickboxe dotiahol dokonca tak ďaleko, že dostal príležitosť zápasiť v prestížnej organizácii Glory. Tam sa mu ale príliš nedarilo. Zo šiestich zápasov štyrikrát prehral, ale rozhodne nemal dôvod vešať hlavu. Aby sa totiž kickboxer dostal do tejto organizácie, musí byť talentovaný a tiež za sebou mať sériu víťazných a atraktívnych zápasov, čo Možný rozhodne splnil.

Ponuka z UFC je ale asi tou najväčšou príležitosťou, akú ktorýkoľvek zápasník môže dostať. Otázkou ale je, či sa v nej Možný dokáže udržať. Má síce svoj dominantný štýl, ktorým je pochopiteľne kickbox, ale musí sa tiež veľmi sústrediť na zápasenie na zemi, čo si iste sám uvedomuje.

Na druhú stranu, v zápasoch v organizácii RFA dokázal, že si na zemi rozhodne vie poradiť a tak by pre neho zrejme trénovanie boja na zemi nemal byť taký problém. Lenže byť zápasníkom UFC tiež obnáša vybudovanie si rešpektu, imidžu a mnoho ďalších vecí. Nie je to iba o zápasení a Možný si preto bude musieť túto ponuku poriadne premyslieť. Pokiaľ sa mu navyše nebude v UFC dariť, vedenie organizácie s ním môže ukončiť zmluvu a Možný sa tak vráti s prázdnou.

image

Vyspovedali sme Oktagon cage girls. Ľudia po nich žmurkajú aj dávajú ponuky na sobáš, vystupovanie v klietke ich však neuživí

Podpora aj kritika

Fanúšikovia bojových športov sú z ponuky veľmi prekvapení. Niektorí nechápu, ako je možné, že Možný dostal po troch zápasoch možnosť zápasiť v UFC. Iní majú ale zo správy radosť a na slovenského zápasníka naliehajú, aby ponuku prijal. „Nech to využije, také ponuky nechodia každý týždeň. Neváhaj a ber! Príde pozornosť a noví sponzori. Gratulujeme,“ reagujú na oznámenia užívatelia Instagramu.

Objavilo sa aj niekoľko správ, ktorými ich autori reagujú na Možného wrestling, ktorý je podľa nich slabý. Tí rovnakí ľudia ale zdôraznili, že sa jedná o zmiešané bojové umenie a Možný tak môže svojich súperov porážať údermi a kopmi v postoji. Slovenský zápasník navyše nemá strach zo žiadnej výzvy, čo dokazuje jeho posledný zápas, keď sa v decembri postavil doteraz neporazenému Lajošovi Pappovi a nakoniec ho dokázal poraziť.

Dotiahnuť to môže ďaleko

Možný predviedol obdivuhodný výkon, ale po zápase priznal, že skoro netrénoval. Pripravoval sa vraj prevažne sám a navyše nemal skoro žiadnych sparring partnerov. Pokiaľ teda dokázal predviesť takýto výkon takmer bez prípravy, niečo to naozaj o jeho kvalitách dokazuje.

Pokiaľ sa skutočne rozhodne prijať ponuku ísť zápasiť do UFC, je jasné, že jeho príprava bude vyzerať úplne inak. Aj keď v neho niektorí ľudia kvôli jeho nízkemu skóre v MMA neveria, Možný má obrovský potenciál a pokiaľ do toho pôjde naplno, môže sa pokojne stať, že sa v UFC prebojuje až k titulovému zápasu podobne, ako český zápasník Jiří Procházka, ktorý dokonca prvý titulový zápas vyhral.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:00