Syn zakopal telo svojej matky do pivnice.Dano Veselský/Tasr
StoryEditor

Hrozný nález v pivnici: Syn zakopal telo svojej matky. Rok na jej meno bral dôchodok

Michal Čiernik07.12.2023., 12:00h

Otrasný prípad sa stal v obci pri Rožňave, kde v pivnici rodinného domu polícia objavila telo 70 ročnej ženy. Zakopať ju mal jej syn, ktorý následne rok poberal jej dôchodok.

Lajkuj Brainee.sk na

K ohavnému činu malo dôjsť v obci Rožňavské Bystré. Údajne ešte v decembri minulého roka mal 52-ročný muž zakopať pozostatky svojej vlastnej matky v pivnici.

Následne mal celý rok poberať na jej meno dôchodok. Na podvod mal dokonca zlanáriť staršiu ženu, ktorá sa mala vydávať za jeho matku. Či svoju skutočnú matku zabil, zatiaľ polícia vyšetruje.

image

Polícia zatkla poľského Josefa Fritzla spolu s jeho 20-ročnou dcérou. V pivnici ich domu objavili mŕtve telíčka novorodencov

Na podozrivé konanie upozornili zamestnanci miestnej pošty. „Muž so sebou na poštu zobral doposiaľ nestotožnenú osobu, ktorá sa na matku mala vekovo aj vzhľadovo podobať. Všímavým pracovníkom pošty sa však výzor mužovej spoločníčky, aj napriek rôznym výhovorkám, nezhodoval s predloženými dokladmi, a tak zalarmovali políciu,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Ženu našli v pivnici domu

Policajti najprv obvinili muža z podvodu no zároveň začali hneď pátrať po jej matke. „V tejto súvislosti rožňavskí kriminalisti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a rozbehli sa rozsiahle úkony smerujúce k nájdeniu ženy alebo jej tela,“ uvádza Polícia Slovenskej republiky.

Následne počas domovej prehliadky objavili v pivnici obvineného pozostatky ženy. Neskoršia pitva potvrdila, že sa jedná o 70 ročnú ženu. „Na základe výsledkov pitvy a ďalších vykonaných procesných úkonov, rožňavský policajný vyšetrovateľ vzniesol 52-ročnému mužovi obvinenie aj z prečinu hanobenia mŕtveho, keďže získaná dôkazná situácia potvrdila, že muž s telom svojej matky po jej úmrtí nakladal v rozpore so všeobecnými zásadami morálky a všeobecne vyžadovanou úctou k telu zosnulej osoby, a tiež v rozpore so zákonom o pohrebníctve,“ uviedla polícia na Facebooku. Vyšetrovanie tohto neľudského správania a presnú príčinu smrti ešte polícia vyšetruje.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 13:36