Streľba v Dúbravke.Televízia Joj
StoryEditor

Mŕtvy strelec, ktorý zranil štyroch ľudí vrátane policajta, mal byt plný pyrotechniky, potvrdil Hamran (aktualizované)

TASRMiroslav Kamody28.09.2023., 07:15h

Obyvatelia bratislavskej Dúbravky majú za sebou poriadne rušnú noc. Po tom, čo útočník začal strieľať z okna, išlo okoloidúcim o život.

Lajkuj Brainee.sk na

(Aktualizované 13:00)

Nočná streľba v bratislavskej Dúbravke zo stredy na štvrtok si vyžiadala jedného mŕtveho. Ďalší štyria ľudia sa zranili. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti. Na streľbu upozornili noviny.sk a aktuality.sk.

„Na základe telefonátu na tiesňovú linku 155 v noci na dnes Krajské operačné stredisko Bratislava vyslalo štyri posádky do mestskej časti Dúbravka. Na mieste sa nachádzali štyri osoby so strelnými poraneniami, ktoré boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc. U piatej záchranári konštatovali exitus,” uviedli záchranári.

image

Rukojemníci bránili únoscov vlastným telom. Pred 50 rokmi vznikol pojem štokholmský syndróm

Streľba aj výbuch

Svedok udalosti pre portál Noviny povedal, že muž začal najprv strieľať na civilistov z okna. Približne okolo jednej ráno. Potom vyšiel pred bytovku a streľba pokračovala. Na krátky čas streľbu prerušil, vbehol naspäť do bytu a po pár sekundách sa z bytu ozval výbuch.

Na ceste z bytu vybehol na policajtov s nožom. A tí ho smrteľne zranili na medziposchodí. Muž mal vykrikovať, že ich pozabíja. Zranených ľudí susedia rýchlo z ulice ukryli a poskytli im prvú pomoc. Civilisti mali prestrelené ruky, jeden nohu. Ľudia, ktorí v tom čase boli vonku, sa mali skrývať za autá a panelák.

Skratové konanie

mal čistý register trestov. Polícia s ním v minulosti riešila iba priestupok v súvislosti s používaním pyrotechniky. Streľbu považujú policajti zatiaľ za skratové konanie. Páchateľ podľahol zraneniam po zásahu policajta strelnou zbraňou. Informoval o tom vo štvrtok policajný prezident Štefan Hamran.

„My sme túto osobu nikdy ani len nevyšetrovali,” povedal Hamran o útočníkovi. Potvrdil však, že polícia v oblasti streľby evidovala za kalendárny rok deväť nahlásení použitia zábavnej pyrotechniky. „Až na jeden prípad nám nikdy neoznačili ani žiadnu osobu, ani žiadny konkrétny byt,” spresnil.

Našli päť legálne držaných zbraní

Päť legálne držaných strelných zbraní, ktoré zaevidovala polícia, bolo písaných na otca útočníka. Výbušné predmety podľa Hamrana zatiaľ nenašli. „Narazili sme len na zábavnú pyrotechniku, ktorej držba ani používanie nie je trestné,” skonštatoval. Ako dodal, nedalo sa na základe používania zábavnej pyrotechniky predpokladať, že muž začne strieľať z okna na ľudí.

image

Polícia zadržala medzi nelegálnymi migrantmi dvoch teroristov. Vyhostiť ich naspäť však nemôžeme

Šéf polície ocenil rýchly zásah policajtov. Vyzdvihol aj reakciu príslušníka, ktorý strieľal. Ide podľa neho o začínajúceho "dvaapolmesačného" policajta. V súčasnosti podľa neho prebieha prehliadka miesta činu a zaisťujú sa dôkazy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 04:44