Prehľad školských prázdninUnsplash/Element5 Digital
StoryEditor

PREHĽAD školských prázdnin v novom školskom roku. Priprav sa na poriadnu nádielku voľných dní

Miroslav Kamody03.09.2023., 12:30h

Kedy si žiaci a študenti užijú voľno a koľko predĺžených víkendov na nás čaká?

Lajkuj Brainee.sk na

Nový školský rok začína, a keďže všetci dobre vieme, čo nás zaujíma najviac, pripravili sme si pre teba prehľad všetkých voľných dní - sviatkov aj prázdnin, na ktoré sa môžeš tešiť.

Voľný dní bude naozaj dostatok, najsmutnejšie to bude v máji budúceho roka, kedy oba sviatky vychádzajú na stredu. Inak si užijeme poriadnu nálož voľna aj predĺžených víkendov. Presvedč sa sám v našom prehľade nižšie.

image

Vedel si, že ako študent môžeš štát požiadať o pôžičku? Teraz sa zvýšili takmer všetky sumy, pozri si prehľad

1. september (piatok)

Rovnako ako študenti, aj pracujúci si na Deň Ústavy SR doprajú voľný deň. Ten vychádza na piatok, takže nás čaká predĺžený víkend.

15. september (piatok)

Rovnaká situácia nastane aj v prípade sviatku Sedembolestnej Panny Márie. Dva predĺžené víkendy sú luxus, ktorý sme si už dlho nedopriali. Tento rok takáto situácia však nastane rovno dvakrát.

30. október 2023 - 31. október (pondelok - utorok) - Jesenné prázdniny

Päť dní voľna si spolu s víkendom študenti užijú vďaka jesenným prázdninám, ktoré budú v pondelok a utorok. Nasledované budú sviatkom Všetkých svätých. Do školy sa tak vrátia až vo štvrtok.

image

Jeseň

Unsplash/Jakob Owens

1. november (streda)

O niečo kostrbatejšie to bude so sviatkom Všetkých svätých. Pokiaľ bude chcieť tento deň zapáliť sviečku na hrobe svojich milovaných, musíš sa pripraviť na cestovanie uprostred týždňa. 

17. november (piatok)

Iným prípadom je Deň boja za slobodu a demokraciu, ktorý pripadá na piatok. Tesne pred blížiacimi sa vianočnými sviatkami si tak budeš môcť opäť dopriať predĺžený víkend.

23. december - 5. január (sobota - piatok) - Vianočné prázdniny

V sobotu sa študentom začnú vianočné prázdniny, ktoré budú trvať až do piatku 5. januára. Do školy tak nastúpia až v pondelok 8. januára 2024.

image

Nikdy si sa necítil byť starší. Tieto filmy v roku 2023 oslavujú 20 rokov od svojej premiéry

Polročné prázdniny - ako už zrejme vieš, polročné prázdniny sú definitívne minulosťou, a tak si tento deň voľna neužiješ ani v tomto školskom roku.

19. február – 23. február (pondelok - piatok) - Jarné prázdniny pre Banskobystrický kraj, Žilinský kraj a Trenčiansky kraj

Už vo februári začne kolotoč jarných prázdnin, ktorý je tradične rozdelený po trojiciach krajov. Ako prví si prázdniny užijú žiaci a študenti zo severu a stredu Slovenska.

26. február – 1. marec (pondelok - piatok) - Jarné prázdniny pre Košický kraj a Prešovský kraj

Naledovať bude tradične východ Slovenska.

4. marec - 8. marec (pondelok - piatok) - Jarné prázdniny pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj

Týždeň voľna si nakoniec užijú aj žiaci na západnom Slovensku. My len dodáme, že spolu s víkendmi si každý dokopy užije až deväť voľných dní.

image

Jar

Unsplash/Arno Smit

28. marec – 2. apríl (štvrtok - utorok) - Veľkonočné prázdniny

V škole sa ale študenti dlho neohrajú. Už o niekoľko týždňoch totiž na nich čakajú Veľkonočné prázdniny, ktoré už platia celoplošne pre celé Slovensko.

1. máj (streda)

A po dlhom čase tu máme aj sviatok, konkrétne Sviatok práce. Veľa radosti ale neprinesie - vychádza totiž na stred týždňa. 

8. máj (streda)

Rovnako je na tom aj Deň boja víťazstva nad fašizmom. Aspoň však budeme môcť nabrať energiu pred nasledujúcimi dvomi dňami. 

image

Chystáš sa na vysokú školu? Toto je desať dôvodov, pre ktoré je vysokoškolský život lepší než ten stredoškolský

1. júl - 30. august (pondelok - piatok) - Letné prázdniny

A konečne prídu na rad vytúžené letné prázdniny. Vysvedčenia študenti dostanú už 28. júna v piatok, potom si už naplno môžu užívať leto. Prázdniny sa síce oficiálne končia už 30. augusta, ale to preto, že ide o piatok. Do školy sa vrátime až 2. septembra. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 05:51