10 tipov, ako urobiť dobrý prvý dojem v školeUnsplash/Eliott Reyna
StoryEditor

Pocituješ stres pred prvým dňom školy? Máme pre teba 10 tipov, ako urobiť dobrý dojem už od prvého dňa

Miroslav Kamody03.09.2023., 09:00h

Prvý deň škole nemusí byť stresujúci zážitok. Vďaka týmto tipom sa môžeš pripraviť a ukázať svoju najlepšiu verziu samého seba.

Lajkuj Brainee.sk na

Začiatok školského roka môže byť pomerne náročným obdobím. Urobiť dobrý dojem môžeš iba raz, a preto je dôležité, aby si sa medzi učiteľmi a spolužiakmi zapísal čo najlepšie. Zároveň to však pre mnohých predstavuje zvýšený stres - koniec koncov, nie každý je extrovert, ktorý na seba rád strháva pozornosť.

Bez ohľadu na to, či práve nastupuješ na vysokú alebo strednú školu, prípadne si sa len cez prázdniny presťahoval a meníš prostredie, máme pre teba hneď desať tipov, ako hneď prvý deň zaujať a stať sa obľúbeným. 

image

Vedel si, že ako študent môžeš štát požiadať o pôžičku? Teraz sa zvýšili takmer všetky sumy, pozri si prehľad

Na zostavenie zoznamu sme využili umelú inteligenciu, konkrétne ChatGPT, ktorému sme dali jednoduchú otázku - ako by mal človek urobiť dobrý prvý dojem na novej škole? Toto sú jeho rady:

Vytvorenie dobrého prvotného dojmu na novej škole je dôležité pre úspešný začiatok školského roka. Prvý dojem môže ovplyvniť vaše vzťahy so spolužiakmi, učiteľmi a celkovú atmosféru na škole. Tu je niekoľko tipov, ako urobiť dobrý prvý dojem:

Oblečenie a vzhľad - Výber oblečenia a starostlivosť o svoj vzhľad môžu mať veľký vplyv na prvý dojem. Vyskúšajte nosiť niečo, v čom sa cítite pohodlne, ale zároveň je to primerané. Dôležité je byť čistý a upravený.

Pozitívna energia - Smiech a pozitivita pritiahnu ľudí. S úsmevom na tvári a pozitívnym prístupom budete pôsobiť prívetivo a prístupne.

image

10 tipov, ako urobiť dobrý prvý dojem v škole

Unsplash/Jaime Lopes

Aktívne počúvanie - Keď sa s niekým rozprávate, prejavte skutočný záujem o to, čo hovorí. Aktívne počúvanie je kľúčom k dobrým vzťahom.

Zapájanie sa do konverzácií - Nepočúvajte iba, ale aj sa zapájajte do rozhovorov. Otázky typu „Ako sa máš?” alebo „Čo ťa zaujíma?” môžu byť skvelým spôsobom, ako začať konverzáciu.

Pomoc a ohľaduplnosť - Ak vidíte niekoho, kto potrebuje pomoc, ponúknite ju. Malý prejav ohľaduplnosti môže zanechať veľký dojem.

Naučte sa mená - Snažte sa zapamätať si mená spolužiakov a učiteľov. Oslovovanie ľudí ich menami je osobnejšie a zdvorilejšie.

image

Chystáš sa na vysokú školu? Toto je desať dôvodov, pre ktoré je vysokoškolský život lepší než ten stredoškolský

Zapojte sa do školských aktivít - Zúčastňujte sa školských podujatí, ako sú športové udalosti, kluby alebo dobrovoľnícke aktivity. To vám umožní spoznať viac ľudí a budovať nové priateľstvá.

Dodržiavajte pravidlá - Buďte disciplinovaní a dodržiavajte školské pravidlá. To ukazuje váš záväzok k učeniu a kultúre školy.

Neodsudzujte ostatných - Vyvarujte sa hodnotiacemu správaniu alebo odsudzovaniu iných ľudí. Každý má svoje vlastné skúsenosti a príbehy.

image

10 tipov, ako urobiť dobrý prvý dojem v škole

Unsplash/Brooke Cagle

Buďte autentickí - Nakoniec, zostaňte sami sebou. Nemusíte sa meniť, aby ste zapadli. Autenticita je kľúčom k dlhodobým a zdravým vzťahom.

Pamätajte, že dobrý prvý dojem je iba začiatkom. Dôležité je udržiavať pozitívne vzťahy a pracovať na svojej reputácii počas celého školského roka. Veľa šťastia so začiatkom nového školského roka!

ANKETA
Tešíš sa na prvý deň školy?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 07:05