Známy dokumentarista natáča na Slovensku. Naša príroda aj zvieratá ho okúzlili.Facebook/LIFE Danube Free Sky/Twitter/Nigel Marven
StoryEditor

VIDEO Známy dokumentarista natáča na Slovensku. Predstaví našu prírodu aj ľudí

TASRkov21.06.2022., 15:00h

Film Divoká príroda Slovenska má ambíciu ukázať divákom nielen z Európy krásu divočiny malej európskej krajiny.

Lajkuj Brainee.sk na

Nigel Marven, známy televízny moderátor a producent a britský tvorca dokumentárnych filmov o divokej prírode, už niekoľko mesiacov nakrúca film o slovenskej prírode a jej obyvateľoch.

Televízneho tvorcu, ktorý pracoval aj pre Sira Davida Attenborougha, naša krajina nadchla.

Divoká príroda Slovenska

Snáď najviac ho u nás zaujali roztomilé syslíky, ktorých domovom je Muránska planina. Britský dokumentarista na svojom Instagrame teraz pravidelne uverjňuje zábery zo svojich potuliek na Slovensku.

Film Divoká príroda Slovenska má ambíciu ukázať divákom nielen z Európy krásu divočiny malej európskej krajiny. Hlavnými postavami dokumentu budú veľké dravce a iné ohrozené vtáky, ale aj symboly našich veľhôr, kamzíky a svište a samozrejme kráľ karpatskej divočiny, medveď hnedý.

image

Známy dokumentarista natáča na Slovensku. Naša príroda aj zvieratá ho okúzlili.

Twitter/Nigel Marven

Tatry aj Dunaj

Nigel Marven už navštívil Tatranský národný park, Muránsku planinu, Dobšinskú ľadovú jaskyňu a Malé Karpaty. Nedávno bola na rade najväčšia ramenná sústava v strednej a východnej Európe.

Predmetom exkurzie do vnútrozemskej delty Dunaja boli vŕbovo-topoľové lužné lesy, ktoré sú podmáčané počas záplav a vytvárajú ideálne podmienky pre také chránené druhy vtákov, ako orliak morský, rybárik riečny a volavky, ale aj pre bobra európskeho a vydru riečnu. Aktuálne sa na lokalitu vrátil aj bocian čierny.

image

Hobití domček, prerobená karosa či senecké Maldivy. Najcoolovejšie ubytovania na Slovensku, ktoré nájdeš na Airbnb

image

Známy dokumentarista natáča na Slovensku. Naša príroda aj zvieratá ho okúzlili.

Facebook/LIFE Danube Free Sky

Územie pozdĺž Dunaja od Bratislavy po Klížsku Nemú v minulosti tvorila spleť riečnych ramien, močiarov, mokradí a ostrovov s bujnými lesmi. Aj preto sa toto rozsiahle a divoké územie nazýva slovenskou Amazóniou a o jeho záchranu sa snažia ochranári spolu s envirorezortom.

Šéf envirorezortu Ján Budaj ocenil snahu britského ochranára, že svojou aktivitou prispeje k zviditeľneniu slovenskej prírody. „Iste aj nadhľad takého uznávaného filmára, ako je Nigel Marven, povzbudí slovenskú verejnosť, že slovenská príroda si zaslúži náš záujem, čas a úsilie o jej ochranu," vyhlásil Ján Budaj.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:58