Najcoolovejšie miesta, ktoré nájdeš na SlovenskuAirbnb/
StoryEditor

Hobití domček, prerobená karosa či senecké Maldivy. Najcoolovejšie ubytovania na Slovensku, ktoré nájdeš na Airbnb

Miroslav Kamody16.06.2022., 17:00h

Na Airbnb nájdeš množstvo originálnych ubytovaní, ktoré ti ponúknu množstvo zážitkov i spomienok. My sme sa za teba prehrabali celou ponukou na Slovensku, aby sme ti priniesli tie najcoolovejšie.

Lajkuj Brainee.sk na

Počas leta nás to tak nejak prirodzene ťahá za hranice. Je jedno, či sa vyberieš k moru, alebo do európskych veľkomiest, málokedy je našou cieľovou destináciou samotné Slovensko. Proti dovolenke doma hrá veľa faktorov - týždeň v Tatrách stojí ako mesiac v Chorvátsku, nehovoriac o tom, že akokoľvek veľkú máš predstavivosť, Senecké jazerá, hold, nie sú horúcim chorvátskym pobrežím.

Ako to však zmeniť? V prvom rade to chce určite niečo originálne. Aj preto sme sa rozhodli pozrieť na tie najzaujímavejšie ubytovania na Slovensku, ktoré nájdeš na stránke Airbnb. Mnohé z nich ťa pomyselne prenesú k moru, na Nový Zéland či jednoducho do srdca prírody, na ktorú v našej krajine nedáme dopustiť.

image

Tieto európske mestá pozná každý žiak základnej školy. Spoznáte ich na základe jednej fotografie?

Magicbus (Liptovský Hrádok)

Na Liptove nájdeš na okraji lesa originálnu starú Karosu, prerobenú na útulné bývanie. Veľkým plusom je, že v zadnej časti sa nachádza veľká posteľ s panoramatickým výhľadom na okolitý les. Nechýba ani knižnica, gauč, piecka, kuchynka či kreslo s výhľadom na Kriváň. V autobuse sa nachádza aj záchod.

Je však dôležité dodať, že elektrinu do priestoru dodáva len autobatéria, takže ti majitelia odporúčajú poriadne si nabiť všetku elektroniku ešte predtým, ako sem zavítaš. Najlepšie ale asi urobíš, pokiaľ ju necháš doma a vyberieš sa sem s cieľom digitálneho detoxu a užívania si pohody s krásnym výhľadom.

image

Magicbus v Liptovskom Hrádku

Airbnb/

StromDom Dva Duby (Nová Baňa)

S domami v korunách stromov sa na Slovensku posledné roky roztrhlo vrece. Sú typické dokonalým spojením s prírodou, ale aj prepálenou cenovkou. Keďže nájdeš takýchto ponúk na Airbnb pomerne dosť, v tomto jedinom prípade sme sa rozhodli riadiť najnižšou cenou a vybrali sme StromDom v Novej Bani.

Podľa majiteľov je toto dvojpodlažné nezávislé dielo „v dokonalej symbióze s okolitou prírodou”. Celá stavba vznikla v korunách dvoch majestátnych budov a čerešničkou na torte je, že strom prerastá cez vonkajšiu terasu. Výhodou je, že na rozdiel od niektorých iných ubytovaní v korunách stromov, má tento aj záchod.

image

StromDom Dva Duby

Airbnb/

Voz na farme (Hrušov)

Máš rád zvieratá a nerobí ti problém vstávať spolu s nimi? V tom prípade si ubytovanie vo voze na farme poriadne užiješ. Postavený bol na štýl dostavníkov, ktoré sa v minulosti premávali po divokom západe, no v tomto nechýba ani televízia či klimatizácia. 

image

Mal si brať šľachtičnú, bol metalista, lovec nacistov aj predloha pre Bonda. Christopher Lee by mal 100 rokov

Okrem samotných zvierat je vedľa voza aj bazén, čiže si môžeš užiť aj relax. Okrem toho ti majitelia ponúkajú aj jazdu na koni či masáže a ochutnávku vína. Ak by si k relaxu potreboval ešte niečo navyše, v rámci ceny ubytovania máš aj použitie sauny a za malý príplatok aj raňajky.

image

Voz na farme

Airbnb/

Dom hobitov (Spišský Štiavnik)

Hovorí sa, že každý správny fanúšik Hobita a Pána Prsteňov by mal aspoň raz navštíviť Nový Zéland, kde sa nakrúcali legendárne filmy o tomto magickom svete. Keďže letenky sú extrémne drahé, môžeš si zvoliť aj lacnejšiu alternatívu a zavítať do Spišského Štiavnika, kde stojí Dom hobitov.

Svojimi rozmermi však rozhodne nejde o žiadneho drobca. Výhodou je jeho poloha - do Slovenského raja je to len päť kilometrov, do Vysokých Tatier dvadsať. Bez ohľadu na to, či budeš oddychovať len v okolí miesta, alebo sa vyberieš na turistiku, jedno je isté - budeš sa cítiť ako postava z Tolkienových kníh.

image

Dom hobitov

Airbnb/

Karavan pod dubom (Banská Štiavnica)

Banská Štiavnica je nádherné mesto, ktoré musíš aspoň raz v živote navštíviť. Pokiaľ máš chuť na malý old school, karavan 30 minút chôdze od centra bude pre teba to pravé. Majitelia sa snažia žiť v súlade s prírodou - fungujú na solárnej energii, zbierajú dažďovú vodu a uplatňujú zásady permakultúry.

V podobnom štýle funguje aj samotný karavan. Približne pätnásť metrov od neho nájdeš kompostovaciu toaletu a okolo teba je iba les a lúka. Vraj sa môže pokojne stať, že keď ráno vstaneš, spozoruješ jeleňa kŕmiaceho sa dobrotami z permakultúrnej záhrady. Pokiaľ máš teda chuť na niečo netradičné, smelo do toho!

image

Karavan pod Dubom

Airbnb/

Houseboat Ružin (Košická Belá)

Ubytovaní pri vode nikdy nie je dosť, však. Ak sa teda vyberieš na objavovanie východného Slovenska a rád tráviš čas pri vode, houseboat na rieke Ružín určite oceníš. Má skvelú polohu, pretože sa nachádza len 25 kilometrov od Košíc a nájdeš v ňom všetko, čo na svoj pobyt budeš potrebovať.

image

Máš už dosť veľkých miest? Vybrali sme pre teba 7 tipov na malé európské mestá, ktoré musíš zažiť

Oblasť je podľa majiteľov známa skvelým rybolovom, takže pokiaľ máte v rodine vášnivého rybára, niet na čo čakať. Okolie metropoly východu ponúka množstvo možností od relaxu až po turistiku, takže si rozhodne bude z čoho vyberať.

image

Housebot Ružin

Airbnb/

Byt v Skyparku (Bratislava)

Pokiaľ chceš mať naše hlavné mesto ako na dlani a vyskúšať si, ako si asi žije bratislavská smotánka, môžeš sa ubytovať v jednom z bytov v komplexe Skypark, trojici veží, ktoré dominujú panoráme mesta. Na Airbnb nájdeš hneď niekoľko ponúk, ktoré sa nachádzajú na rôznych poschodiach.

V tomto prípade platí jednoduchá matematika - čím vyššie, tým drahšie. Pokiaľ si však aj vyberieš nižšie poschodie, vstup na terasu, úplne na vrchole veže, je pre všetkých. Bez problémov si tak môžeš užiť výhľady na Bratislavu z jednej z najvyšších obytných budov v krajine. 

image

Skypark

Airbnb/

Apartmán na vode (Senec)

Pokiaľ máš obmedzený rozpočet a nevieš sa vynadívať na fotky chatiek na pobreží Maldív, v Senci nájdeš ich ekvivalent. Pri troche fantázie sa prenesieš na pobrežie obľúbenej turistickej destinácie, treba však dodať, že ich interiér ani zďaleka nevyzerá tak, ako v exotických rezortov.

Apartmán je plne klimatizovaný, zariadený dvojposteľou, rozkladacou pohovkou, chladničkou, televíziou a nechýba ani wifi. V blízkosti nájdeš aj atrapu pirátskej lode, a neďaleko sa nachádza aj obľúbený aquapark.

image

Apartmán na vode

Airbnb/

Pózovaná Vinica (Modra)

Vláčikom do Modry sa síce nedostaneš, no za to tu môžeš prespať v nádhernom prostredí viníc. „Pre autentickejší zážitok je posed kompletne off grid, no je vybavený provizórnou kuchynkou, v ktorej sa nachádza zásoba pitnej vody, plynový varič a rôzne kuchynské náčinie pre pohodlnú prípravu raňajok či jednoduchej večere. Posed je možné využívať celoročne,” píšu majitelia

Spomenúť určite musíme ekologickú kompostovaciu toaletu, ktorá sa nachádza niekoľko metrov od posedu, a vďaka unikátnemu priehľadnému dizajnu vytvára dojem, že sa nachádza bezprostredne v exteriéri, ale zároveň zabezpečuje dostatočné súkromie. Nechýba ale ani exteriérová kúpeľňa so solárnou sprchou.

image

Pózovaná vinica

Airbnb/

BONUS - Ubytuj sa kdekoľvek

Pokiaľ ťa žiadny z vyššie uvedených tipov z nejakého dôvodu neoslovil, máme pre teba ešte jeden bonus. Je ním možnosť prenajatia si obytnej dodávky, s ktorou sa môžeš za pár drobných vydať na cestu naprieč Slovenskom. „Náš projekt Purecampers bol inšpirovaný vlastnou skúsenosťou so životom a cestovaním v obytnej dodávke, ktorá nás úprimne nadchla. Je to pre nás úžasný spôsob, ako na niekoľko dní, týždňov či mesiacov uniknúť z civilizácie a zabývať sa v prírode,” píše sa na stránke.

image

Karavan

Airbnb/

V dodávke nájdeš posteľ, plne vybavenú kuchyňu s chladničkou, batériu nabíjanú cez solárny panel, vonkajšiu sprchu, kempingový stôl a stoličky. V rámci tohto všetkého máš v cene aj slovenskú diaľničnú známku a prenájom funguje v štýle „dostaneš plnú nádrž, vrátiš s plnou nádržou“, čiže rovnako, ako keď si prenajímaš auto v dovolenkových destináciách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 14:03