MedveďUnsplash/zdeněk Macháček/
StoryEditor

Ďalší útok medveďa na Slovensku. Staršieho muža museli previezť do nemocnice

Ľubomíra Somodiová13.06.2022., 16:54h

Staršieho muža napadol v pondelok dopoludnia pri kaplnke v Porube v okrese Prievidza medveď.

Lajkuj Brainee.sk na

Muž utrpel poranenia ruky, previezli do ho nemocnice. Na miesto smeroval i Zásahový tím pre medveďa hnedého. „Pán bol dohryzený, previezli ho do nemocnice, podľa mojich informácií má byť v stabilizovanom stave,” povedal Tóth.

Blízko obce

K útoku podľa neho došlo v blízkosti kaplnky, približne 200 až 300 metrov nad zastavaným územím obce. „​Je to najvyhľadávanejšie miesto v obci, keďže sa tam nachádza kaplnka, liečivý prameň. Cez víkend tam chodia stovky ľudí,” priblížil.  

image

Ľadové medvede a grizly sa pária, vytvárajú obrovské hybridy. Aký podiel má na tom globálne otepľovanie?

Na miesto prišiel i Zásahový tím pre medveďa hnedého. Jeho členovia prišli pozrieť stopy, prípadné atraktanty (látky podmieňujúce pohyb živočíchov ku zdroju potravy, pozn. TASR), ktoré medveďa lákajú do tamojšej lokality i vyvodiť závery, pre ktoré tam bol, či išlo o pravidelnú migráciu alebo ho tam niečo prilákalo, spomenul Štefan Renčo z tímu. „​Približne pred dvoma týždňami sme zaznamenali nejaké prípady v obci Kanianka,” doplnil Renčo.

image

Medveď

Pexels/gregory Rogers/

Zarazený starosta

Starostu podľa svojich slov útok medveďa prekvapil i znepokojil. „​Nestalo sa ešte, aby bol medveď tak blízko k dedine,” podotkol.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 22:56