Intersexuálna aktivistka odhaľuje svoju životnú cestu.Youtube/screenshot Jubille/
StoryEditor

Narodila sa so ženskými aj mužskými genitáliami. Ako sexuálna pracovníčka som sa snažila ponúknuť to najlepšie z oboch svetov

Michal Čiernik28.02.2023., 10:30h

Intersexuálna aktivistka rozpráva svoj životný príbeh. Veľa ľudí ani nevie, že intersexuáli vôbec existujú.

Lajkuj Brainee.sk na

Jahni Leggett, intersexuálna aktivistka, sa zúčastnila epizódy programu Ask Me Anything? kde sa otvorila o svojej ceste a intersexuálnej komunite. „V knihách je asi 40 rôznych intersexuálnych čŕt. Veľa ľudí ani nevie, že sú intersexuáli. Je to taká široká škála,“ uvádza Jahni.

Samotná aktivistka sa narodila s nejednoznačnými genitáliami. „Mala som penis a potom som mala akoby pseudovaginálny otvor, lekári to však vtedy nijako neriešili,“ priznala. Jahni bola vychovávaná ako chlapec. To, že je intersexuál sa dozvedela až v 18. rokoch, keď začala zažívať dramatické výkyvy hmotnosti.

Syndróm necitlivosti na androgén

Po absolvovaní testov u lekárov jej bol diagnostikovaný syndróm čiastočnej necitlivosti na androgén. Tento stav ovplyvňuje vývoj pohlavných a reprodukčných orgánov dieťaťa. Takéto dieťa je geneticky mužské ale vonkajší vzhľad môže byť úplne alebo z časti ženský. „Moje telo malo naozaj ťažké sa úplne premeniť na muža, môj hlas nikdy úplne neklesol, ochlpenie je dosť obmedzené, a keď som mala 10 rokov, narástli mi prsia,“ opisuje Jahni.

„V škole som bola vždy braná ako androgýnne dieťa. Chodila som tak do chlapčenskej tak aj do dievčenskej šatni,“ prezrádza aktivistka. Ďalej v rozhovore priznala, že vyskúšala aj sexuálnu prácu. „Keď som bola mladšia robila som aj sexuálnu prácu. Snažila som sa dať to najlepšie z oboch svetov,“ prezradila. Dodala však, že to vtedy bola skôr potreba, ako niečo čo chcela robiť.

image

Nahý pred zrkadlom, len s make-upom, som si hovoril, aký som krásny. Daniel (Queen Kar‘Ma) o drag-u

Čo sa týka randenia, tak Jahni preferuje ľudí s „mužskou energiou“. „Keď idem na rande som extrémne úprimná, hneď na začiatku vysvetlím, ako sa vecí majú,“ prezradila.

Aktivistka za intersexuálov

Jahni ako aktivistka za intersexuálov prezradila aj niektoré z cieľov tejto komunity. „Už veľa rokov pracujeme na tom, aby sme ukončili nekonsenzuálne intersexuálne operácie. Prinajmenšom ich posunúť späť až do dosiahnutia veku súhlasu,“ objasnila. „Ďalší veľký cieľ je aspekt sociálneho vzdelávania. Musíme sa zapojiť do lekárskej komunity úplne inak ako priemerný človek,“ vysvetľuje.

image

Zamestnanci Virgin Atlantic budú môcť nosiť rodovo neutrálne uniformy a make-up už nebude povinným

Pod videom sa objavili stovky komentárov, pričom mnohí ľudia vyjadrili svoju vďačnosť Jahni za to, že je taká otvorená a pomáha vzdelávať svet o intersexuálnej komunite. Leggett cestuje po Spojených štátoch a zvyšuje povedomie o intersexe na univerzitách a na konferenciách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 19:09