Sam SmithWikipedia/erintheredmc/
StoryEditor

Sam Smith prehovorili o svojom vyhlásení, že sú nebinárna osoba: Ľudia na nás doma nadávali, na ulici nás opľuli

Miroslav Kamody27.01.2023., 10:00h

Vyhlásnie o identifikovaní sa ako nebinárna osoba spevákovi prinieslo mnohé pozitívna, ale aj nepríjemné negatíva.

Lajkuj Brainee.sk na

Sam Smith vydali dnes nový album s názvom Gloria. Pri tejto príležitosti sa rozpovedali o svojom živote a zmenách, ktoré prinieslo ich prehlásenie o identifikovaní sa ako nebinárna osoba v roku 2019.

Ako hovoria, prinieslo to „množstvo nenávisti a nervozity, ktoré prišlo do cesty, bolo jednoducho vyčerpávajúce.” V rozhovore na Apple Music 1 spevák, ktorý používa zámená oni/ich, pripomenuli, ako toto oznámenie ovplyvnilo ich osobný život.

image

Nebinárna osoba: Queer deti majú obavy, že sú divné. V kostole možno počúvajú, že homosexuáli pôjdu do pekla

Dve strany mince

A rozhodne to nebolo len príjemné. Smith hovoria, že boli verbálne zneužívaní na ulici. Všetko však má dve strany - ich osobný a potom verejný život. V mojom osobnom živote nie je ani jedno negatívum. Moja rodina so mnou komunikuje, vždy komunikovala. Ale teraz so mnou komunikujú ešte lepším spôsobom. Môj milostný život sa vďaka tomu zlepšil. Cítim sa milovaný, pohodlne vo svojej koži, ale nosím to, čo chcem.” povedali 30-roční Smith.

„Odkedy som zmenil zámená, bolo to ako návrat domov,” dodali. „Prial by som si, aby som vedel, aké slová to boli, keď som bol v škole, pretože by som sa tak v škole identifikoval... Pretože to je to, kým som a kým som vždy bol.”

Nadávky na verejnosti

Inak to však vyzeralo vo verejnom živote a práci. Spevák prezradili, že na nich raz „pľuli“ na ulici. „Množstvo nenávisti a nechutnosti, ktoré mi prišlo do cesty, bolo jednoducho vyčerpávajúce. A bolo to naozaj ťažké a nie je to tak, že toto nie som ja, čo sedím doma a googlim svoje meno... Bolo to v správach. Bolo ťažké nepozerať sa.“

Smith poznamenali, že aj keď sú schopní „vysporiadať sa s“ a „kontrolovať“, situácia na ulici je úplne iný príbeh. „Čo si ľudia neuvedomujú u trans nebinárnych ľudí v Spojenom kráľovstve je, že sa to deje na ulici,“ povedali. „Na ulici ma týrajú, slovne, viac ako kedykoľvek predtým. Takže to bolo, myslím, najťažšie, že som bol doma v Spojenom kráľovstve a ľudia na mňa na ulici kričali.“

image

Coming out hviezdy seriálu The Last of Us. Bella Ramsey sa identifikuje ako nebinárna osoba

Je smutné, že sa to deje v roku 2023

Štvornásobní víťazi Grammy povedali, že hoci sú „milí“, „láskaví“ a „otvorení“ fanúšikom, ktorí ich oslovia na ulici, nemôžu si pomôcť, ale myslia na to, ako sa musia cítiť iné LGBTQ+ deti, keď vyjdú von. 

„Čo na tom považujem za ťažké je to, že ak sa to deje mne a ja som slávny, som popová hviezda, viete si predstaviť, čo cítia iné deti, napríklad queer deti?“ povedali Smith. „A je to také smutné, že sme v roku 2023 a stále sa to deje. Je to vyčerpávajúce.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:54