Na súde je vražda spred 22 rokovBrainee x Canva
StoryEditor

Slovenská prostitútka lákala od Taliania peniaze. Keď jej ich odmietol dávať, naplánovala jeho vraždu

TASR24.01.2023., 14:00h

V rakúskom meste Graz sa v pondelok začalo súdne pojednávanie s dvoma osobami vrátane Slovenky, ktorá je obvinená z objednávky vraždy 47-ročného Taliana z roku 2001. Žena pred súdom uviedla, že je nevinná.

Lajkuj Brainee.sk na

Súd v Grazi už v roku 2019 za túto vraždu odsúdil dvoch mužov zo Slovenska na 17 a 18 rokov vo väzení. Obaja majú v stredu predstúpiť ako svedkovia.

Talian sa do Slovenky zamiloval na konci 90. rokov minulého storočia. Žena údajne pracovala ako prostitútka. Muž ju finančne podporoval, no ona žiadala stále viac peňazí a uzavretie poistky v prospech jej dcéry. Talian jej preto pohrozil, že podá trestné oznámenie pre podvod.

image

Tvorcovia filmov pracujú s myšlienkou, že každý je potencionálny vrah, hovorí kriminológ

Naplánovaná vražda

Ženin známy následne naplánoval Talianovu vraždu. Jeho mŕtve telo s bodnými a strelnými ranami sa našlo v roku 2001 pri obci Sinabelkirchen v spolkovej krajine Štajersko. Pôvodné neúspešné vyšetrovanie prokuratúra obnovila v roku 2015, keď získala výpovede dvoch svedkov.

Prokurátor Daniel Weinberger prípad opísal ako „chladnokrvnú vraždu na objednávku z chamtivosti”. Obžalovaná pred zadržaním prevádzkovala na Slovensku kliniku plastickej chirurgie.

image

Vražda

Unsplash/Jr Korpa

Slovensko ju vydalo do Rakúska

Slovenské úrady ju vlani spolu s ďalším mužom vydali na stíhanie do Rakúska, píše stanica ORF. Jej obhajca Gerald Ruhri žalobu označil za „napínavý príbeh”, ktorý nemá nič spoločné s realitou.

„Nie sú k dispozícii žiadne dôkazy, len indície a pochybné vyjadrenia,” uviedla jej ďalšia právnička. Podľa nej na mieste činu neboli nájdené žiadne stopy DNA obžalovanej.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 14:04