Trailer k tretej sérii seriálového ZaklínačaNetflix
StoryEditor

Zaklínač už nikoho nebaví a nezaujíma. Seriálu sa na Netflixe rapídne prepadla sledovanosť

iDnes.czHonza Srp28.07.2023., 13:00h

Zatiaľ čo prvá séria Zaklínača búrala rekordy sledovanosti, tá tretia, hoci jej zatiaľ vyšla iba polovica, medzi fanúšikmi skôr prešumela. Podľa odhadov poklesol počet divákov oproti tej minulej o tridsať percent.

Lajkuj Brainee.sk na

Vzhľadom na to, že od projektu odišiel predstaviteľ hlavnej úlohy a do vydania nových hier zostávajú roky, dá sa očakávať ešte ďalší pokles záujmu o značku, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Všetkého veľa škodí a platí to aj pre také skvelé veci, ako je Zaklínač. Kultová fantasy séria spisovateľa Andrzeja Sapkowského začiatkom deväťdesiatych rokov uchvátila čitateľov v slovanských krajinách, jeho slávu do celého sveta potom pomohla rozšíriť vynikajúcu sériu videohier od spoločnosti CD Projekt.

image

VIDEO Henry Cavill naposledy ako Witcher. Sleduj prvé zábery z druhej polovice série, ktorá už o pár dní dorazí na Netflix

Fanúšikovia sa strácajú

Obzvlášť jej tretí diel sa podaril a bez preháňania je jednou z najlepších videohier všetkých čias. Následná seriálová adaptácia od Netflixu síce ortodoxných fanúšikov už natoľko nepotešila, dokázala ale prilákať milióny nových. Lenže potom sa to zvrtlo. Po veľkom komerčnom úspechu bolo rýchlo ohlásených toľko nových radov, spin-offov, prequelov či komiksových kraťasov, že sa v tom bežný fanúšik začal strácať.

A vzhľadom na to, ako prudko klesala ich kvalita, klesala aj ochota to napraviť. Aktuálna, tretia sezóna (alebo lepšie povedané zatiaľ jej prvá polovica) tak napriek poriadnej marketingovej kampani už zďaleka nerobí také „vlny“, ako tomu bolo pri prvej, a vlastne aj druhej.

Tá totiž ešte ľuďom stála aspoň za to, aby sa jej na internete vysmievali a urážali ju. Trojka nezvládne už ani to. Jediné zaujímavé na nej je, že je to posledná príležitosť, ako v hlavnej úlohe vidieť Henryho Cavilla, ktorý, hoci je veľkým fanúšikom značky, od vysnívaného projektu radšej odstúpil.

CD Projekt sa raduje, Netflix už menej

Známa fanúšikovská stránka Redanian Intelligence vyčíslila, že sledovanosť prvého dielu tretej série oproti tej minulej poklesla o tridsať percent, čo rozhodne nie je málo. Áno, môžeme sa baviť o tom, či je zvolená metrika objektívna a či väčšina ľudí nečaká na to, až bude dostupná aj druhá polovica série, ale rozhodne je evidentné, že Zaklínač na Netflixe už neťahá tak ako predtým.

image

Konkurencia pre Zaklínača? Poliaci chystajú ďalšiu temnú fantasy RPG hru, ktorá vyzerá brutálne

Ostatne vidíme to sami aj na našich stránkach – záujem čitateľov o čokoľvek s „Witcherom“ v posledných mesiacoch razantne opadol. Niekedy je pre podobne vyžmýkané značky najlepšie dať si na chvíľu pauzu a potom to skúsiť inak, v tomto prípade to ale nehrozí, sľúbené už sú totiž aspoň ďalšie dve série.

Dúfajme, že svoje publikum nechce podobným spôsobom presýtiť aj CD Projekt, z rovnakého univerza totiž chystá rovno štyri ďalšie hry. Otázkou je, či do doby, než vyjdú, nebudú mať všetci Zaklínača už plné zuby. Zatiaľ im ale zvýšený záujem o hru vyhovuje, aspoň teda čo sa predaja starších hier týka.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 06:43