Nový trend na TikToku ukazuje, ako matky rozbíjajú vajce o hlavu svojim deťomAsmr_roah/Tiktok
StoryEditor

Dosiahli sme na dno internetu? V novom trende matky zosmiešňujú svoje deti, pre sledovanosť im rozbíjajú vajcia o hlavu

Antiyoutuber28.08.2023., 13:30h

Pre slávu a obdiv sú mnohí tvorcovia na sociálnych sieťach často schopní urobiť čokoľvek. Populárnymi sa stávajú napríklad videá, v ktorých niekto niekoho zosmiešni. Hlavne matkám na TikToku príde veľmi vtipné rozbíjať vajíčka svojim deťom o hlavu a sledovať ich reakciu.

Lajkuj Brainee.sk na

Videá od tvorcov na čínskej platforme TikTok sa delia do mnohých rôznych kategórií. Niektoré sú zábavné a neškodné, iné zas zosmiešňujúce a často aj veľmi nebezpečné. Tvorcovia sa preto, aby zostali relevantní, často zapájajú do najrôznejších trendov. Ide o typy videí, ktoré ostatní napodobňujú a na platforme sú aktuálne veľmi populárne. Jeden taký nový trend nahneval milióny sledujúcich, píše sa na portáli Antiyoutuber.

Zosmiešňujúci nový trend

Na trendoch väčšinou nie je nič zlé. Často ide o napríklad hlúpe tance, ktoré sa ostatní snažia čo najlepšie napodobniť, v podstate môže ísť o akýkoľvek koncept videa, ak spĺňa zásady komunity na platforme. Niektoré trendy sú ale často až také nebezpečné, že sú aj život ohrozujúce - momentálne existuje už množstvo prípadov, keď dieťa prišlo o život z dôvodu zapojenia sa do nebezpečného trendu či výzvy.

image

Zvláštna zábavka na TikToku. Influenceri rozbíjajú prázdne i plné fľaše, chytili sa toho aj Slováci aj Česi

Existujú potom aj trendy, ktoré na živote nikoho neohrozujú, ale väčšina ľudí si z nich klope na čelo. A nový „egg crack“ trend momentálne získava na platforme čím ďalej väčšiu sledovanosť a popularitu. Na prvý pohľad sa trend môže mnohým zdať ako neškodný, realita je ale iná. Zmätené deti po údere vajíčka o hlavu sa väčšinou po chvíľke nepochopenia rozplačú, ich reakcia je nevypočítateľná a pre ľudí je tým veľmi zábavná. 

Hoci vajce nie je silný predmet, ktorý by mohol deťom ublížiť, je pravdepodobné, že im to príjemné rozhodne nie je. Väčšina z detí sa po údere vajíčka do hlavy sťažuje na bolesť a následne sa tiež väčšinou rozplačú. V jednom videu sa matke nedarí rozbiť vajce o hlavu malej dcéry, a tak čím ďalej pritvrdzuje, pokým sa dcéra nerozplače. V komentároch navyše užívatelia oceňujú brata malého dievčaťa, ktorý sa jej zastane, vezme do ruky vajíčko a rozbije ho o hlavu matke. 

@asmr_roah Egg crack😂 #eggcrack #eggprank #funny #baby #kid #kids #babies #fun #funnybaby #cute #cutebaby #funnyvideo #funnyvideos #fyp #fypシ #foryou #😂😂😂 ♬ original sound - 🔥Funny Baby🔥

Pre sledovanosť čokoľvek

Je neuveriteľné, čo všetko je rodič schopný urobiť pre sledovanosť. Matku tak nielen v tomto videu, ale aj v mnohých ďalších, odsudzujú za zneužívanie a dokonca týranie svojho dieťaťa. „Niekto je pre slávu schopný zájsť naozaj ďaleko. Hanbite sa. Hanba na vás,“ píše jedna užívateľka do komentárov pod video. „Vážne ste sa jej opýtali, či ju to bolelo? Veď ste jej to vajíčko doslova omlátili o hlavu,“ píše ďalší. 

Trend s vajcom sa už dostáva do reakčných kanálov a jedna z populárnych užívateliek, ktorá si hovorí Rachel, si nedávala servítok pred ústa. „Je skvelé smiať sa a vtipkovať s našimi najmenšími, baviť sa a spomínať. Musíme si ale dávať pozor na to, aby sme im nespôsobovali žiadne fyzické alebo emocionálne nepohodlie,“ hovorí. Rozpráva tiež o tom, ako je v detstve veľmi dôležitá dôvera medzi dieťaťom a rodičmi. Takéto správanie môže dôveru nalomiť, čo na dieťati môže zanechať nemilé následky. 

image

Z OnlyFans do kláštora. Populárna tvorkyňa mala vraj zjavenie, chce sa stať mníškou a nájsť trochu pokoja

Hoci iné trendy kolujúce na platforme sú ďaleko nebezpečnejšie, aj napriek tomu sa môže niečo pokaziť a nemusí to dopadnúť dobre. Na TikToku sa k trendu vyjadrili aj lekári, že síce samotný náraz vajíčka o hlavu môže väčšinou spôsobiť maximálne minimálnu ranu či podliatinu, čo dieťaťu ale môže uškodiť, je obsah vajíčka tečúci po tvári. Ten keď sa dostane do očí, môže spôsobiť napríklad zápal či iné zdravotné problémy. 

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 20:00