Nový trend na TikToku. Svet fascinuje rozbíjanie fliaš.Tiktok/mrpotee
StoryEditor

Zvláštna zábavka na TikToku. Influenceri rozbíjajú prázdne i plné fľaše, chytili sa toho aj Slováci aj Česi

Antiyoutuber15.07.2023., 08:00h

TikTokom sa opäť šíri bizarný trend. Ľudia s obrovskou radosťou sledujú, ako sa naplnené či prázdne fľaše kotúľajú dole schodmi a tipujú, či a akým spôsobom sa sklenené fľaše rozbijú. Videá majú milióny vzhliadnutí a na túto novú zábavku reagujú aj českí a slovenskí influenceri.

Lajkuj Brainee.sk na

Tančeky, tipy na líčenie, recepty, koláže romantizujúce život. To všetko môže byť trendom na TikToku. Teraz sa však na populárnej sociálnej sieti šíri trend, ktorý síce ľudia celkom nechápu, ale sledujú ho, reagujú naň a s veľkou chuťou ho šíria ďalej.

Algoritmus to aspoň raz ponúkol snáď každému používateľovi TikToku. Záber na schody, z ktorých sa začne kotúľať fľaša s rôznym obsahom, ktorá sa vo väčšine prípadov rozbije.

Pôvodné video, ktoré na TikTok nahral v júni používateľ Mrpotee, má už viac ako 91 miliónov pozretí. Na profile tvorcu sú len videá s padajúcimi fľašami, väčšina z nich má niekoľko miliónov videní. Úspech si čoskoro všimli aj ďalší ľudia a začali natáčať vlastné verzie kotúľajúcich sa fliaš. Niekedy sú to fľaše od vína alebo iného alkoholu, alebo aj poháre plné džemu, či dokonca sklenených guličiek alebo slizu.

image

TikTok znovu zabíjal. Nové choré trendy desia ľudí na smrť

Slasť pre oči?

Ako pre koho… No pre mnohých divákov má vraj video uspokojujúci a upokojujúci účinok, podobne ako obsah ASMR. Nájdu sa však aj mnohí, ktorým videá vadia, pretože ich považujú za plytvanie. "Plytvanie jedlom a pitím. A ešte sa z toho aj robí neporiadok," rozčuľoval sa jeden z komentujúcich.

Ďalší používatelia sa pýtajú, kto potom ten neporiadok upratuje. Schody sú často pokryté rôznymi farebnými tekutinami.

Trend padajúcich fliaš zo schodov si všimli aj českí a slovenskí tvorcovia a vytvárajú vlastné reakcie. Obľúbené sú napríklad tie od Sebastiana Šikla. Ten k svojim videám spieva rôzne české piesne, za každý schod, ktorý fľaša zvládne v poriadku, pridáva jedno slovo alebo slabiku piesne. Jeho sledovatelia tento obsah milujú.

Iní tvorcovia, ako napríklad Vladimír Flitar, často hádajú či komentujú, či to daná fľaša zvládne bez ujmy alebo vybuchne. Je nutné povedať, že takýto obsah je snáď ešte obľúbenejší, ako samotné sledovanie fliaš bez ďalších reakcií. Jeho videá majú stovky tisíc videní a desiatky tisíc lajkov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 14:45