Piataci na základnej škole skúšali TikTok výzvu s najštipľavejšími čipsmi.Instagram/hotchipchallenge, Wikipedia/zufallspotter/
StoryEditor

Na základnej škole skúšali nebezpečnú TikTok výzvu. Zasahovať museli záchranári aj polícia

TASR26.08.2023., 15:19h

Piataci na základnej škole skúšali TikTok výzvu s najštipľavejšími čipsmi. Museli im zavolať záchranku.

Lajkuj Brainee.sk na

Žiaci základnej školy na západe Nemecka v piatok spôsobili spustenie rozsiahlej záchrannej operácie. Dôvodom boli mimoriadne štipľavé kukuričné lupienky, ktoré deti zjedli, hoci žiadne z nich nemalo po konzumácii závažné zdravotné následky. V piatok o tom informovala agentúra DPA.

Polícia a záchranné zložky prišli do areálu školy v meste Euskirchen blízko Kolína nad Rýnom po tom, čo sa žiaci piateho ročníka zúčastnili populárnej výzvy s názvom "Hot Chip Challenge", ktorá sa šíri na sociálnej sieti TikTok.

Najpálivejšia paprička na svete

V Nemecku sa špeciálne na účely tejto výzvy predáva jeden samostatne balený kukuričný lupienok, ktorý podľa výrobcu obsahuje prášok z čili papričky odrody Carolina Reaper, ktorá je považovaná za najštipľavejšiu papričku na svete. Tento produkt je určený len pre ľudí nad 18 rokov, dve deti ho však ukradli z výdajného automatu v blízkosti školy.

image

Carolina Reaper, ktorá je považovaná za najštipľavejšiu papričku na svete.

Wikipedia/magnolia677/

Jeden zo zasahujúcich záchranárov uviedol, že konzumácia takýchto mimoriadne štipľavých lupienkov by mohlo byť nebezpečné najmä v prípade, ak by ich zjedli deti. Ak sa by sa štipľavý prášok z čili papričiek dostal do očí, mohol by tiež poškodiť zrak.

image

Prvý zákon svojho druhu. Chrániť má detských influencerov, ktorých využívajú vlastní rodičia

Miestna polícia dodala, že účasť nemeckých piatakov na výzve nemala žiadne vážne následky. Niekoľko detí bolo ošetrených z dôvodu bolesti brucha, podráždenia pokožky či dýchacieho systému.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 14:28