.Onemanshow: The Movie/
StoryEditor

Kazmova šifra o milión dolárov pobláznila Česko. Na jeho film chodia ľudia len kvôli nápovedám

AntiyoutuberiDnes.cz22.08.2023., 12:00h

Kamil Bartošek alias Kazma pobláznil celý národ. Jeho súťaž o milión dolárov je teraz jednou z hlavných tém českých sociálnych sietí. Ľudia chodia na jeho film kvôli nápovedám stále dookola.

Lajkuj Brainee.sk na

Zdá sa, že to Kazmovi zase, aspoň zatiaľ, vyšlo. Na jeho film chodia ľudia po tisícoch a ďalšie tisíce sa snažia rozlúštiť šifru, ktorá je kľúčom k trezoru s miliónom dolárov. Lenže presné a správne nápovedy z filmu nikto s istotou poznať nemôže, a tak sa časť ľudí rozhodla, že budú tipy a domnienky zdieľať.

Na sociálnych sieťach, prevažne na TikToku, vzniká množstvo profilov, ktoré najrôznejšie teórie zdieľajú.

Do súťaže je, ako ľudia odhalili, zapojený aj internetový obchod Alza. Každá súťažná karta, ktorú diváci ONEMANSHOW: The Movie dostanú v kine, totiž na onom e-shope vygeneruje vlastnú nápovedu. „ Podľa mňa sú to nápovedy, kde vo filme hľadať symboly a čísla,“ zamýšľa sa jeden z užívateľov. To potom jednoducho znamená jediné – ísť na film znova.

Rekordný film

A možno aj preto sa Kazmov film stal zďaleka najúspešnejším českým filmom v diváckej návštevnosti počas premiérového víkendu pri uvedení do kín a súčasne druhým najúspešnejším filmom počas prvého víkendu v kinách v Česku všetkých čias. 

Onemanshow: The movie navštívilo rekordných 290-tisíc divákov. Jediným filmom vôbec, ktorý tak Kazmovi v diváckom záujme premiérového víkendu odolal, je Avengers: The Endgame, na ktorý prišlo v prvých štyroch dňoch 344 000 ľudí.

Samotný filmový počin sa totiž príliš vrelých reakcií nedočkal. „Sebestredná historka, v ktorej Kazmov hrdina osnuje podvod storočia, silne pripomína béčkové odvodeniny Dannyho parťákov, od zostavy bizarného tímu cez plánovanie po náhodné improvizácie. Kto čakal vskutku originálnu zápletku, musí sa cítiť oklamaný,“ uviedla v recenzii Mirka Spáčilová a dala filmu 35 percent. Na webe ČSFD.cz si snímka drží priemerné hodnotenie.

image

Tiktokeri vyberajú z riek tony odpadu. K čisteniu prírody inšpirovali stovky dobrovoľníkov

Spomínané peniaze sú umiestnené na verejnosti, v trezore z nepriestrelného skla v Prahe na Výstavisku. Trezor dokáže otvoriť buď jedna jediná náhodná výherná karta alebo kód na základe správne vylúštenej šifry. Nápovedy k šifre ukrýva práve film. Šifra je zároveň súčasťou obrieho betónového monumentu blízko Lysej nad Labem.

Kazmova betónová čierna stavba

Betónový monument, ktorý vyrástol na lúke z večera do rána, láka zvedavcov a Kazmových fanúšikov, ktorí chcú peniaze vyhrať. 90 betónových kvádrov s rôznymi symbolmi však zaujíma aj aj majiteľa pozemku, policajtov a stavebný úrad, ktorý prešetruje tento projekt ako potencionálnu čiernu stavbu. „Ak mám dobré informácie, tak stavebné povolenie nemá, takže riešime túto stavbu ako čiernu stavbu a prípadne sa budú riešiť aj sankcie za nepovolenú stavbu,“ povedal starosta Lysej Karel Marek.

Pri vylúštení týchto šifier na betónových kockách sú ľudia ochotní vymýšľať naozaj bizarné veci. Monument navštevujú v nočných hodinách za mesačného svitu. Niektorí len sedia, iní chodia okolo, mnohí prichádzajú vo väčších počtoch a stúpajú si na kocky tak, že tvoria rôzne obrazce. Čo robia a prečo veľmi jasné nie je.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 18:12