Na TikToku sa šíri trend s detskými obeťami, ktoré pomocou umelej inteligencie rozprávajú, ako zomreliTikTok
StoryEditor

Keď som mal štyri roky, zomrel som vo výťahu pred očami matky. Na TikToku sa šíri desivý trend, ktorý ti nedovolí zaspať

Na TikToku sa v poslednej dobe začínajú šíriť videá, v ktorých malé deti hovoria o tom, ako boli zavraždené. Pochopiteľne nejde o skutočné obete, vytvorila ich umelá inteligencia. Hoci sú mnohí z trendu nadšení, na druhej strane je mnoho kritikov. Podľa nich sú videá necitlivé a ich tvorcovia nemyslia na pozostalých.

Lajkuj Brainee.sk na

Popularita žánru true crime v poslednej dobe každým dňom rastie. Neustále sa objavujú nové formáty príbehov s tematikou rekonštruujúcou kriminálne činy, ktoré sa naozaj stali.

Súbežne s popularitou true crime však rastie aj obľúbenosť umelej inteligencie. Keď sa na TikToku spoja dohromady, môže vzniknúť desivý trend, rovnako ako teraz, píše Barbora Bahníková z portálu Antiyoutuber.

image

TikTok znovu zabíjal. Nové choré trendy desia ľudí na smrť

Desivý trend

V poslednej dobe sa na TikToku množia videá, v ktorých obete vrahov, často až príliš detailne, popisujú, ako boli zavraždené. Samozrejme nejde o skutočné obete, ale iba o ich tváre a telá zrekonštruované a vytvorené umelou inteligenciou.

Zároveň sa vo väčšine prípadov jedná o príbehy detí. „Keď som mal štyri roky, zomrel som vo výťahu pred očami mojej matky,“ opisuje animovaná hlava malého chlapca na TikToku.

Pred piatimi rokmi bol so svojou rodinou nakupovať v obchodnom centre a keď jeho matka vystupovala z výťahu, výťah sa odtrhol a spadol. Malý chlapec zomrel, jeho matka to prežila.

Raketovo pribúdajú

Spomínané video má „iba“ 45 tisíc zhliadnutí, existujú však aj také, ktoré videlo aj viac ako 600-tisíc užívateľov. „Nútiť ma piť amoniak bol najobľúbenejší koníček mamičky,“ opisuje mladý chlapec v inom videu.

Denne pribúdajú desiatky podobných videí a väčšinou sa nedajú vyhľadať pod žiadnym hashtagom. Profilov, ktoré podobné videá zverejňujú, však nie je málo.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:09