TikToku dominuje nebezpečný trend s vajíčkamiBrainee x Canva
StoryEditor

VIDEO Robia to dobrovoľne, len kvôli followerom. Ľudia nechávajú explodovať vajíčka, tie im spôsobujú vážne popáleniny

Miroslav Kamody23.05.2023., 15:00h

TikTok je plný nespočetného množstva zaujímavých aj nebezpečných trendov. V poslednej dobe sa na platforme čoraz viac užívateľov zapája práve do tých často aj život ohrozujúcich.

Lajkuj Brainee.sk na

Užívatelia momentálne varujú pred vajíčkovým trendom. Na prvý pohľad sa niektorým môže zdať ako neškodný a zábavný. Do nemocnice poslal však už nejedného užívateľa, píše Matěj Čech z portálu Antiyoutuber.

TikTok sa dá často považovať za súťaživú platformu. Užívatelia sa na nej snažia získať čo najviac sledujúcich a lajkov. Aby boli úspešní, zapájajú sa do rôznych výziev a aktuálnych trendov, ktoré však nie sú vždy také zábavné, ako sa na prvý pohľad zdajú.

image

TikTok znovu zabíjal. Nové choré trendy desia ľudí na smrť

Veľmi nebezpečná zábava

Jeden z nich momentálne ovláda TikTok a mnoho používateľov pred ním varuje. Kvôli vajíčkovej výzve sa zranilo už nemálo tých, ktorí sa do nej zapojili. Zdá sa to ako veľká zábava, strčiť vajíčko do mikrovlnnej rúry a čakať, čo sa stane. Explodujúce gule však už zranili nejedného, kto to skúsil.

Ako keby boli siete v poslednej dobe posadnuté vajíčkami. Platformou kolujú tisíce videí s ich tematikou. Užívatelia ich chirurgicky olupujú, pichajú do nich, či ich strkajú do mikrovlnnej rúry. Prekvapivo obrovskú sledovanosť majú práve videá, v ktorých používateľ dlho a jemne odstraňuje pinzetou vrchnú časť škrupiny.

Živé vysielanie s týmto obsahom majú tisíce divákov. Zrejme je na tom pre sledujúcich niečo upokojujúce. Do vajíčkovej mánie sa zapojil aj slávny youtuber Mr. Beast, keď vo svojom poslednom videu urobil chutne vyzerajúci vajíčkový sendvič s kráľom kuchárov TikToku Bayashim.

Vajcia v centre pozornosti

Vajíčka ovládli siete a používatelia ich milujú. Niektorí však varujú pred veľmi nebezpečným trendom. Ide v ňom o prípravu vajec natvrdo, avšak v mikrovlnnej rúre. Potom čo ich používatelia z mikrovlnky vyberú, položia ich na tanier a pripravia si nôž. Ako sa pripravujú s nožom pichnúť do vriaceho vajíčka, ide vidieť strach v ich očiach.

Ten je často opodstatnený, pretože vo väčšine prípadoch po prepichnutí vajíčko exploduje a urobí poriadny neporiadok všade naokolo. Väčšine to však za to následné dlhé upratovanie stojí. Videá majú totiž milióny zhliadnutí, pričom sa používatelia bavia nad vystrašenými tiktokermi snažiacimi sa zapáčiť svojim fanúšikom.

image

Narodila sa bez končatín, rodičia ju opustili. Trans ženu na TikToku ju kvôli makeup tutoriálom sledujú milióny

Hoci sa mnohým tieto videá zdajú ako zábavné, nie vždy to následne zostane len pri iba otravnom upratovaní. Jedna užívateľka sa na svojom TikToku zverila s jej desivou skúsenosťou s týmto trendom. Tej prišlo ako skvelý nápad dať olúpané vajíčka do hrnčeka naplneného horúcou vodou. Ten následne vložila do mikrovlnnej rúry a počkala niekoľko sekúnd.

Vážne popáleniny

Potom, čo ho z mikrovlny vybrala, si vzala do ruky lyžicu s úmyslom vybrať z neho vajíčka. Len čo sa ich ľahko dotkla, tak vajíčka explodovali. To zároveň tiež vystrieklo vriacu vodu z hrnčeka priamo do tváre tiktokerky, čo jej spôsobilo vážne popáleniny tváre.

@chantelleconway2020 ⚠️ warning ⚠️ please please people stop doing ur  Porched  eggs in the microwave ? I was VERY VERY lucky.Iv now got to just leave it to heal #fypシ ♬ original sound - Chantelle Conway ?

Neskôr vyzvala svojich sledujúcich, aby nerobili podobnú hlúposť, k čomu dodala, že má veľké šťastie, že neprišla o zrak. O pár dní sa stalo populárnym video jedného brazílskeho tiktokera. Ten sa zapojil do tejto vajíčkovej výzvy a iba za týždeň má na videu takmer tridsať miliónov zhliadnutí.

Po ľahkom vpichu nožom do vajíčka nastala masívna explózia nútiaca tiktokera odskočiť ďaleko od vriaceho vajíčka. Veľký oblak pary a bordel, ktorý výbuch spôsobil ohromil nejedného sledujúceho. Hoci mnoho používateľov video pobavilo, iní sa snažia pochopiť podľa nich hlúpy princíp tohto trendu.

Niektorí len krútia hlavou

„Ako môže niekoho sakra napadnúť variť vajíčko v mikrovlnke? Kto by niečo také vôbec robil?“ píše do komentárov pod video jedna používateľka. Čo teda spôsobuje výbuch vajíčka po iba ľahkom vpichu do neho?

Vajíčka ktoré tiktokeri vkladajú do mikrovlnnej rúry boli už raz uvarené. Podľa odborníkov sa pri varení vajec v nich vytvárajú malé vrecká s vodou. Keď sa vajíčko vyberie prvýkrát z vody, tak vychladne a tieto miniatúrne vrecká nič nespôsobia.

Pokiaľ je však nasledovne vložené do mikrovlnky, voda vo vreckách sa začne opäť variť. Žĺtok znova ohriateho natvrdo uvareného vajca môže navyše dosiahnuť teplotu až sto stupňov Celzia. To potom následne po vpichu vedie k explózii.

Užívatelia túžiaci po veľkej sledovanosti natáčajú čoraz viac videí v rámci tohto trendu. Populárne sa stalo aj video používateľky Lilyy, ktoré má momentálne vyše tridsať miliónov zhliadnutí.

Tá sa v ňom pokúša o explóziu dvoch vajec, pričom po prepichnutí prvého sa nič nestane. Sklamaná tiktokerka tak pristúpi bližšie k tanieru a znudene pichne do druhého. To však už exploduje a Lilyy od neho s krikom odskakuje.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 16:22