Saffron Kelly otehotnela už v 14-tichTikTok/saffronkelly1
StoryEditor

Školáčka otehotnela v 14-tich, stala sa internetovou senzáciou. Peniaze na starostlivosť o dieťa má z profilu na TikToku

Miroslav Kamody05.04.2023., 11:00h

Otehotnela ako štrnásťročná, zistila to v deň svojich pätnástich narodenín. Dnes mladú Saffron sleduje na TikToku takmer polmilióna ľudí. A vďaka tomu je finančne nezávislá a môže chodiť do školy.

Lajkuj Brainee.sk na

Spomínaš si ešte na darček, ktorý si dostal na pätnáste narodeniny? Niekto sa tešil zo sady na robenie bužírok, iný z nového telefónu. A školáčka Saffron Kelly v tento deň zistila, že je tehotná, píše britský portál The Independent.

Tínedžerka, ktorá má aktuálne šestnásť rokov, žije v anglickom Prestone so svojou mamou a 10-mesačnom dcérou Ivy-Mae. Pôvodne si pritom vôbec nebola istá, či si svoje dieťa nechá. Všetko však zmenil moment, keď si myslela, že potratila.

Staroslivosť o dieťa platí vďaka TikToku

„Nedokázala som sa vyrovnať s myšlienkou, že ju stratím,“ povedala. Vtedy bolo rozhodnuté, že si dieťa nechá. Mladá matka nemá núdzu o peniaze na starostlivosť - na sociálnej sieti TikTok ju sleduje vyše 450-tisíc ľudí.

image

Šéfuje jednej z najpopulárnejších platforiem, no vie sa o ňom len málo. Kto je CEO TikToku Shou Zi Chew?

Dostala sa tak do bodu, kedy jej profil reálne generuje príjem. Jej nasledovanejšie video má viac ako 23 miliónov videí a doteraz zarobila už tisíce libier.

„Bola som taká vystrašená, keď som zistila, že som tehotná, ale nič by som nezmenila za svet,“ povedala mladá matka. „Som tak vďačný, že môj obsah TikTok mi dáva príjem.“ Ešte predtým však musela správu oznámiť svojej mame Helen.

Komplikované vzťahy v rodine

Tá sa babičkou stala už ako 43-ročná, keď otehotnela Saffronina 17-ročná sestra. Podľa jej slov bola „absolútne zničená“ a správu mladšej dcéry neprijala dobre a preplakala dva týždne, no teraz hovorí, že jej vnučka jej dáva každý deň „toľko radosti“.

Otcom dieťaťa je 16-ročný Jake Mercer, ktorý si aktuálne dokončuje učňovku ako inžiniersky technik. Keď mu 15-ročné dievča povedalo, že je tehotné, bol v šoku. „Nemyslím si, že vedel, čo povedať alebo čo si myslieť,“ opisuje mladá matka.

Prekvapila ju aj reakcia spolužiakov, ktorí ju namiesto kritiky a šikany podporovali. Iné to však bolo s učiteľmi - niektorí si na ňu újdane kvôli tehotenstvu zasadli.

Úspech na internete a návrat do školy

Saffron porodila 16. mája 2022 a už mesiac po pôrode začala zverejňovať videá na TikToku s fotografiami svojho bábätka. Keď zistila, že viaceré jej videá sa stali virálnymi, nemohla tomu uveriť: „Bolo to úžasné. Niektorí ľudia úplne nesúhlasia s tým, že som mladá mama; myslím, že to môže byť kvôli tomu, ako boli vychovaní alebo čo.“

image

Kritikov nazývajú socialistami. TikTok influenceri, ktorí prenajímajú byty, chcú, aby ich ľudia prestali osočovať

Ostatní však nešetria slovami podpory. Keď mala Ivy-Mae štyri mesiace, Saffron sa vrátila do školy. „Je pre mňa naozaj ťažké ráno ju opustiť, ale musím myslieť na to, že idem do školy kvôli nej.“

Podľa jej slov sa jej v škole darí dobre a má dobré známky. Kým je v škole, o deti sa stará profesionálna opatrovateľka, ktorú si platí vďaka vytváraniu obsahu na TikToku. 16-ročný Jake má tiež prácu, takže mladý pár je spokojný s tým, ako momentálne funguje.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 17:01