V tejto bytovke žije 20-tisíc obyvateľov, ktorí nemusia vôbec vychádzať von.Youtube/World Of Weird Facts/
StoryEditor

V jedinej bytovke žije 20-tisíc ľudí, ktorí nemusia vôbec vychádzať von. K dispozícii majú obchodné centrá, bary a aj kúpalisko

Michal Čiernik07.02.2024., 11:00h

Predstav si život, v ktorom máš všetko, čo potrebuješ priamo vo svojom paneláku. Vďaka plne vybavenej sociálnej infraštruktúre z neho nikdy nemusíš odísť.

Lajkuj Brainee.sk na

Pre niektorých ľudí môže predstava byť medzi rovnakými štyrmi stenami 24 hodín denne, 7 dní v týždni, doslova peklo. V tomto dystopickom bytovom dome v čínskom Hangzhou však mestský život naberá úplne iný rozmer.

image

Číňania chceli postaviť mesto budúcnosti za 100 miliárd dolárov. Výsledkom je však desivé mesto duchov zamorené krokodílmi

V kolosálnom komplexe známom ako Regent International, v Qianjiang Century City, ktorý sa nachádza v centrálnej obchodnej štvrti Hangzhou, žije podľa portálu Unilad 20-tisíc obyvateľov.

39 poschodí

Obriu bytovku v tvare písmena S navrhla Alicia Loo, hlavná dizajnérka druhého sedem hviezdičkového hotela na svete, Singapore Sands Hotel. Budova, ktorú slávnostne otvorili v roku 2013, mala pôvodne tiež slúžiť ako hotel. Kvôli obrovskej popularite sa jej účel však rýchlo zmenil a dnes je domovom prevažne mladých ľudí, študentov či čerstvých absolventov. Sídia tu však aj malé firmy.

@infrastructure.ma The population density of this apartment is a bit terrifying 😱😱#global #building #global #fyp #travel ♬ original sound - infrastructure maniac

Impozantná budova je vysoká 206 metrov a má 36 až 39 poschodí, v závislosti od toho, na ktorej strane sa nachádzaš. Pre svojich rezidentov ponúka množstvo zariadení a podnikov, ako je napríklad obrovský food court pre 10-tisíc ľudí, ale aj kúpaliská, salóny krásy, supermarkety či kaviarne. V budove nájdeš čokoľvek, čo potrebuješ, takže technicky ani nemusíš chodiť von.

Podľa článku čínskej tlačovej agentúry Sina sa menšie byty bez okien zvyčajne prenajímajú za približne 1 500 čínskych jüanov, čo je približne 200 eur za mesiac, zatiaľ čo väčšie jednotky s balkónmi sa dajú prenajať až od 4 000 jüanov (530 eur).

Fotografie a videá Regent International začali byť populárne na sociálnych médiách minulý mesiac, pričom niektoré príspevky zaznamenali milióny zobrazení. Väčšina ľudí je unesená veľkosťou a hlavne počtom obyvateľov, žijúcich v bytovke. Veď 20-tisíc obyvateľov nemajú niektoré naše okresné mestá.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 03:53