Celebrity, ktoré prestali piť alkoholProfimedia, Wikipedia, Instagram
StoryEditor

Alkohol im skoro zničil život aj kariéru. Tieto známe osobnosti skoncovali s pitím a triezvy život si nevedia vynachváliť

01.08.2023., 10:53h

Zoznam hollywoodskych celebrít, ktoré sa rozhodli skoncovať s alkoholom je vskutku dlhý. Len prednedávnom sa doň pridala supermodelka Bella Hadid, ktorá svojich fanúšikov na sociálnych sieťach prekvapila, keď zverejnila video o abstinencii.

Lajkuj Brainee.sk na

Mnohé hviezdy hovoria aj o svojich pocitoch s ktorými museli bojovať niekoľko rokov, až sa napokon rozhodli vydať sa triezvou cestou.

Oslobodená Bella Hadid

Na zoznam hollywoodskych hviezd, ktoré skoncovali s alkoholom sa po novom pridala aj Bella Hadid. Na TikToku len prednedávnom oznámila, že už päť mesiacov nepila alkohol. Bella Hadid, vlastným menom Isabella Khairiah Hadid, je zároveň aj spoluzakladateľkou a partnerkou Kin Euphorics.

image

Hollywoodsky herec pracuje v hoteli, aby uživil rodinu. Jeho kariéru zničili obvinenia žien z kanibalizmu

Keď na TikToku zverejnila video o svojej návšteve Las Vegas, každý by očakával, že si toto mesto užije tak, ako sa na Vegas patrí. Svojim fanúšikom však oznámila, že bez alkoholu sa dá žiť úplne normálne. Ona sama už nepila päť mesiacov. Z komentárov pod jej príspevkom je zjavné, že mnohých inšpirovala. Ďakovali jej za jej otvorenosť aj udanie smeru.

Len chvíľu predtým, ako svetoznáma supermodelka oznámila novinku o skoncovaní s alkoholom sa zúčastnila slávnostného otvorenia Stanton Social Prime v Caesars Palace v Las Vegas spolu so spoluzakladateľkou Kin Euphorics Jen Batchelor, ako píše portál Instyle. Bella Hadid je so svojím novým smerom spokojná a je odhodlaná presadzovať ho čo najdlhšie.

image

Bella Hadid

Profimedia

Keď minulý rok bojovala s úzkosťou a vyhorením z práce, možno paradoxne, ale priviedlo ju to k životu bez alkoholu. Pred médiami otvorene hovorila aj o svojom boji s boreliózou. Hovorila o svojom nadšení, ktoré pociťovala pri tom, keď po skenovaní mozgu videla preukázateľné výsledky. 

„Necítim potrebu, pretože viem, ako ma to ovplyvní o tretej ráno, keď sa zobudím so strašnou úzkosťou pri pomyslení na jednu vec, ktorú som povedala pred piatimi rokmi, keď som skončila strednú školu,” zdôverila sa. „​Je tu len tento nikdy nekončiaci účinok, viete, bolesti a stresu z tých niekoľkých nápojov, ktoré v skutočnosti veľa nespravili,” povedala Hadid. 

image

Nevieš večer zaspať? Známy lekár poukázal na päť zlozvykov, ktoré zrejme robíš aj ty a ničia ti spánok

Zotročený Tom Holland 

Celým menom Thomas Stanley Holland je britský herec a tanečník. V rozhovore pre Guardian uviedol, že sa po požití alkoholu cítil byť zotročený. Prehlásil, že vďaka tomu, že sa vzdal pitia, sa cíti byť najšťastnejším človekom, akým kedy bol. Na titulky magazínov sa dostal hneď ako priznal, že je už rok triezvy. 

Najväčšie uvedomenie vraj pocítil pri natáčaní The Crowded Room. Počas neho sa dozvedel viac o dôležitosti duševného zdravia, čo ho primälo k tomu, aby prestal piť. 

Cesta pre ktorú sa rozhodol však pre neho nebola vždy ľahká. V Anglicku to bolo pre neho najťažšie. Povedal, že zistil, že socializácia a alkohol sú výrazne prepojené, uvádza The Guardian

image

Tom Holland ako Spider-Man

Marvel Entertainment/

Odhodlaná Anne Hathaway 

Skutočný dôvod, prečo slávna hollywoodska herečka prestala piť, uvádza v rozhovore pre portál Bestlifeonline. Ide vraj o hlbokú vnútornú motiváciu, ktorá ju viedla k tomu aby s alkoholom nadobro skončila. Pred médiami išla von s pravdou, že v minulosti pila veľmi veľa.

Spomína si na to, ako sa bezvládne potácala a tiež na to, že zažila aj päť dňovú opicu. Teraz to však vníma inak. Pre cestu bez alkoholu sa rozhodla z jedného veľmi konkrétneho dôvodu.  Keď sa v roku 2016 stala prvýkrát matkou začala svoj život vnímať aj z inej perspektívy. Chcela žiť každý moment svojho života naplno, na každej úrovni.

„Byť verná svojmu slovu. A to znamenalo zastaviť všetky nezmysly, ktoré som mala vo svojom vnútri,“ ako uvádza pre portál Bestlifeonline. Za nezmysel jednoznačne určila aj pitie alkoholu, ktoré ju ničilo a kvôli čomu sa necítila byť sama sebou. Avšak pitie ako také neodsudzuje no myslí si, že aktuálne do jej života nepatrí.

image

Alkoholu sa vyhýba už niekoľko rokov

Instagram/annehathaway/

Zavtipkuje však, že „Keď moje deti vyrastú... V tom momente sa presťahujem do vinohradu a strávim zvyšnú polovicu môjho života úplne vychillovaná, šťastná, zaliata slnkom – taký je plán.“

Odhodlaní kolegovia

Anne Hathaway však nie je jediná, ktorá sa dostala na zoznam. Pitia sa rozhodli vzdať aj Jennifer Lopez či Natalie Portman.  Známa hollywoodska herečka Natalie Portman prezradila, že dnes už síce vôbec nepije, no počas vysokej školy sa opíjala priveľa.

O svojej skúsenosti hovorila aj hviezda Pretty Little Liars Lucy Hale, ktorá sa pre podcast The Diary of a CEO zmienila o jej boji s alkoholom. Povedala, že na úplnej triezvosti pracuje už od svojich 20 rokov. „​Chce to čas a najmä trpezlivosť so sebou,“ podotkla vtedy 33-ročná americká herečka. 

image

Pre lajky prekračujú všetky hranice. Tiktoker sa priamo počas streamovania upil k smrti

Úryvok z naozaj dlhého zoznamu by sme mohli zakončiť prípadom Bradleyho Coopera, ktorý približne pred dvoma rokmi odhalil svoju temnú minulosť, ktorá bola sprevádzaná kokaínom a nadmerným pitím alkoholu.

Pre média sa zveril so svojimi pocitmi beznádeje a tiež s faktom, že k vytriezveniu mu dopomohol kamarát Will Arnett. Ten ho v roku 2004 konfrontoval a Bradley si až po jeho úprimných slovách uvedomil, že má skutočný problém. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 22:52