Tiktoker sa počas streamovania prepil k smrti.Twitter/us_news_com/
StoryEditor

Pre lajky prekračujú všetky hranice. Tiktoker sa priamo počas streamovania upil k smrti

Michal Čiernik22.06.2023., 08:00h

Čínsky tiktoker a streamer bol známy svojou záľubou v alkohole. V zázname z jeho streamu, ktorý sa čoskoro stal virálnym, vypil hneď niekoľko fliaš tvrdej liehoviny. Dvanásť hodín potom bol políciou nájdený mŕtvy v jeho byte.

Lajkuj Brainee.sk na

Čínska verzia TikToku „Douyin“ je naozaj niečo iné. Hoci je svet zvyknutý na zvláštne trendy a nebezpečné výzvy, Číňania sú o krok ďalej. 

Nedávna smrť jedného čínskeho tiktokera otriasla tamojšími médiami. Ten bol známy svojou záľubou v alkohole, pričom nebolo výnimkou, že zo svojho účtu streamoval, práve keď popíjal. Nakoniec sa mu však jeho neresť stala osudnou. Po vypití siedmich fliaš tvrdého alkoholu na streame zomrel, píše Matěj Čech z portálu Antiyoutuber.cz

Čínsky TikTok

Tiktoker známy pod prezývkou Brother Three Thousand nakrúcal na čínsku verziu TikToku Douyin. Jedná sa o aplikáciu od rovnakej spoločnosti Byte Dance. V základe sa jedná o totožnú aplikáciu, avšak s mnohými aktualizáciami, ktoré sa na náš TikTok ešte nedostali. Používatelia si cez ňu môžu napríklad zarezervovať izbu v hoteli, alebo si zakúpiť produkt ukazovaný vo videu. Podľa webu thechinaproject.com si na nej môžu tiktokeri zarobiť pätnásť až dvadsaťtisíc dolárov mesačne. O takých čiastkach sa niektorým tiktokerom u nás môže len zdať.

V čom sa TikToku podobá, sú pravidlá. Podobne striktne zakazuje užívanie akýchkoľvek omamných látok na video, a to vrátane alkoholu. Brother Three Thousand, identifikovaný tamojšími médiami ako Wang Moufeng, sa na platforme už v minulosti stretával s niekoľkými napomenutiami, či dokonca dočasnými blokáciami, kvôli jeho záľube v alkohole. Tridsaťštyriročný tiktoker žil v meste Lien-jün-kang v provincii Jiangsu. Svojich štyridsaťštyri tisíc sledujúcich sa teda často snažil zaujať jeho schopnosťou skonzumovať obrovské množstvo alkoholu.

Osudný sa mu stal jeho posledný stream. Na tom mal v rámci známeho TikTok súboju streamovať s ďalšími influencermi. Podobné súboje sú známe aj u nás, keď sa tiktokeri na spoločnom streame snažia získať čo najviac darčekov od sledujúcich v čo najkratšom čase. Po vypršaní času je platformou oznámený víťaz. Za každé prehraté kolo vypil Moufeng jednu fľašu tvrdého alkoholu.

60 percentný alkohol 

Liehovina, ktorú do seba lial, sa volá Baijiu a má viac ako šesťdesiat percent. Niektorí sledujúci mu zrejme neverili, že sa jedná o pravý alkohol. Moufeng tak vylial malý obsah fľaše na stôl a zapálil ho, aby všetkým dokázal, že skutočne ide o tvrdú liehovinu. Mal však tú smolu, že sa mu na tomto streame veľmi nedarilo. Údajne mal tak vypiť aspoň sedem fliaš tohto alkoholu. Stream mal ukončiť krátko po polnoci, keď už zrejme nebol pri zmysloch.

image

Ďalší chorý trend na TikToku: Najnovšie existujú „Sickfluencers“. Predstierajú choroby, aby dosiahli jednu vec

Druhý deň, o iba dvanásť hodín neskôr, ho našla polícia mŕtveho u neho v byte. Nebolo to však prvýkrát, čo sa Moufeng zahrával so svojim zdravím. Už skôr mal na streame vypiť podobné množstvo alkoholu. Tentokrát sa mu to však už stalo osudné.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 01:39