Ruskí turisti zaútočili na čašníka. Miestny ich vyplatili stoličkami.Twitter//
StoryEditor

Bitka v obľúbenom letovisku: Rusi sa neovládli a napadli časníka. Miestni sa do nich pustili so stoličkami

iDnes.cz24.07.2023., 12:30h

V turistickom letovisku Viti Do (Rafailovići) v Čiernej Hore, ktorá je pre rusov obľúbenou destináciou, sa strhla poriadna bitka. Ruskí turisti konali pod vplyvom alkoholu. Po tom, čo ohrozili ľudí v premávke, zamierili do reštaurácie, kde surovo zaútočili na čašníka. Miestny sa rozhodli zobrať spravodlivosť do vlastných rúk a vytiahli na nich stoličky.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa čiernohorského denníka Vijesti štyria ruskí turisti počas jazdy pod vplyvom alkoholu najprv takmer zrazili motocyklistu na promenáde vo Viti Do. Očití svedkovia tvrdia, že následne zablokovali promenádu svojím autom.

Cestou do neďalekej reštaurácie zdemolovali turistickú agentúru. V reštaurácii potom napadli čašníka a zranili ho na hlave.

Keď napadli aj majiteľa reštaurácie, zamestnanci podniku ich konfrontovali, aby im zabránili v ničení reštaurácie. Na nevítaných turistov vzali aj stoličky. Na videu, ktoré sa okamžite stalo virálnym, zamestnanci vyhadzujú turistov z reštaurácie.

Čierna Hora je už dlho obľúbenou destináciou Rusov. Vojna na Ukrajine a medzinárodné sankcie však výrazne oslabili možnosti návštevy ruských turistov v zahraničí, čo sa výrazne podpísalo na čiernomorskom cestovnom ruch.

Balkánsky štát má komplikované vzťahy s Ruskom. Obe krajiny majú dlhodobé kultúrne a historické väzby. Ruskí investori a turisti sú dôležitým zdrojom príjmov pre čiernohorské hospodárstvo. Podgorica je zároveň orientovaná na Západ, je členom NATO a v minulosti obvinila Moskvu z účasti na pokuse o štátny prevrat v krajine.

Čiernohorské obyvateľstvo je rozdelené v otázke podpory Ukrajiny. Prozápadná časť obyvateľstva stojí za Kyjevom. Na druhej strane radikálnejšia, prevažne srbská časť podporuje Rusko. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 02:22