Takéto úpravy ľudského tela si ešte nevidel.Twitter/seriousstrange, Entangledweb
StoryEditor

Šperky v oku či vyrezávanie kože namiesto tetovania. Z týchto telesných úprav naskakujú zimomriavky

Michal Čiernik01.05.2023., 09:00h

Pekné tetovanie na ruke či decentný piercing na nose, aj to patrí medzi úpravy tela. Sú medzi nami však aj takí, ktorí to s modifikáciami svojej telesnej schránky preháňajú.

Lajkuj Brainee.sk na

Niekto sa chce podobať na elfa, iný na zviera a ďalší si z nejakého dôvodu nechá doslova zodrať kožu. Pozri sa, čo všetko sú ľudia schopní spraviť s vlastným telom.

Zvierací vzhľad

Keď ťa zvieracia ríša fascinuje na toľko, že sa rozhodneš stať jej súčasťou. Toto preblesklo a nie jednému človeku. Po zemi chodia ľudia, čo podstúpili desiatky operácií, aby sa podobali na mačku, jaštera či leoparda. Jedným z nich bol americký muž známy ako „Stalking Cat“, ktorý podstúpil 14 rôznych chirurgických zákrokov, aby vyzeral ako tiger.

image

Nastrelené vlasy, krivé zuby a nepodarené operácie. Turecko sa pre nízku cenu stalo mekkou plastík, často končia pohromou

Elfing

Fiktívne príbehy dokážu byť niekedy naozaj silné a inšpiratívne. Niekedy však až príliš. Príkladom sú elfovia a ich špicaté uši. Tieto mýtické postavy sa stali natoľko populárne, že sa ľudia po celom svete rozhodli na nich podobať a chirurgickými zákrokmi si upravovať uši.

Piercing na podnebí

Ľudia sú schopní si poprepichovať kovovými dekoráciami naozaj takmer každú časť tela. O piercingu v uvule, v mäkkom časti podnebia medzi mandľami, sme však ešte nepočuli. Okrem toho, že ho nie je vidno, postup jeho vkladania je veľmi náročný a bolestivý.

image

Piercing na podnebí.

Twitter/Datingmemoirs

Šitie očí a pier

Šitie pier, sa považuje za rituálnu modifikáciu a v niektorých krajinách má veľkú symboliku. Vyskytlo sa tiež niekoľko prípadov, keď bolo šitie pier použité ako prostriedok politického protestu. Ako trvalá úprava tela sa však s logických príčin nedoporúča.

image

Sylvester Stallone sa po 25 rokoch manželstva rozvádza. Všetko spustili nezhody kvôli psovi

Bohužiaľ, pery nie sú jedinou časťou tváre, ktorú si niektorí ľudia želajú dať zošiť. Čo je to šitie očí zrejme nie je potrebné vysvetľovať. Netreba ani hovoriť, že táto krvavá metóda je jedným z najbolestivejších a najbrutálnejších typov úpravy tela.

Skarifikácia

Tetovanie sa ti zdá málo trváce a bolestivé? Stále si môžeš meno svojej frajerky nechať vyrezať do kože. V tomto priam morbídnom procese vznikajú jazvy na koži rôznymi spôsobmi. Okrem „klasických“ chirurgických prostriedkov kedy sa koža vyrezáva, sa môže aj brúsiť či používať kyselina.

Implantát v oku

A prichádzame k implantátom. Nejde o žiadny zázrak, ktorý by ti pomohol vidieť, ale o malé, niekoľko milimetrové šperky umiestnené do spojivky. Za 15-minútovú procedúru v lokálnej anestéze si ale zaplatíš od 600 do 1 200 dolárov (540 až 1 080 eur).

Kožné implantáty

Implantáty sa vo väčšine prípadov delia na subdermálne, čiže podkožné a transdermálne, ktoré sú čiastočne odkryté. Pri podkožných implantátoch, ktoré vznikli v roku 1994, sa pod kožu vkladajú malé predmety, zvyčajne vyrobené z kremíka alebo teflónu, čím sa vytvárajú odtlačky na koži. Tento proces je tiež známy ako 3D implantát.

Okrem toho existujú aj magnetické implantáty. Pre tých ktorí milujú kovové šperky na svojej koži no majú panický strach z ihiel a nízky prah bolesti.

Okrem magnetov sa pod kožu vznikne streknúť aj fyziologický roztok. Príkladom je implantát Bagel head, kedy sa takýto roztok vstrekne do čela, čím sa vytvorí dočasné opuchnuté skreslenie hlavy, ktoré pripomína bagel alebo šišku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 08:50