Zvrat v prípade vykradnutia Jovipoint.Instagram/jovinecko/
StoryEditor

Zvrat v prípade vykradnutej prevádzky Jovinečka. Influencer všetkých oklamal, valí sa na neho vlna kritiky

Viktória Revajová18.04.2024., 10:00h

V pondelok influencer na svojom profile zverejnil informáciu o tom, že jeho podnik Jovipoint niekto vykradol. Teraz však vysvitlo, že išlo len o súčasť kampane. Na influencera sa sype kritika.

Lajkuj Brainee.sk na

Influencer Filip Jovanovič, ktorý je známy pod prezývkou Jovinečko na začiatku týždňa informoval prostredníctvom sociálnej siete, že jeho prevádzku Jovipoint niekto v noci vykradol. Na Instagrame zverejnil aj video, ktoré malo zachytávať údajného „zlodeja”.

Správa o lúpeži obletela viacero slovenských a českých médií. Informovali sme o nej aj my. Zlodej si mal z jeho prevádzky odniesť okrem hotovosti aj niekoľko ďalších vecí, vrátane palacinkovačov či iPadu. Teraz však vysvitlo, že nešlo o žiadnu krádež, ale kampaň. Jovinečko si týmto proti sebe poštval časť fanúšikov.

image

Ďalší prešľap Nely Slovákovej. Musela zastaviť predaj nových parfumov, údajne obsahujú karcinogénnu látku

Údajná krádež

Jovinečka na Instagrame sleduje vyše 330-tisíc ľudí. Influencer zaujal najmä svojimi humornými videami. Tento týždeň však na jeho profile pribudli príspevky, ktoré v jeho sledujúcich vyvolali znepokojenie. 

V pondelok 15. apríla na sociálnej sieti informoval, že jeho prevádzku Jovipoint vykradol neznámy páchateľ. V príbehu uviedol, že krádež riešil od skorého rána a z prevádzky boli odcudzené veci ako napríklad „profi palacinkovače, grill, hotovosť, iPad.“ „Neviem bližšie informácie, viem len, že nám chýba dosť veľa vecí z kuchyne,“ uviedol v pondelkovom videu.

Stovky ľudí naleteli

Na profile Jovinečka však včera pribudlo video, ktoré celú vec objasnilo. Nemalo ísť o skutočnú krádež, ale o kampaň na poisťovňu. Video zachytáva scénku, v ktorej Jovinečko mieri na miesto, kde policajti "zlodeja" zadržali. Vysvitne, že ide o jeho kamaráta.

„Viem, že toto bola trošku väčšia “sranda”, ako ste u mňa zvyknutí,“ napísal v príspevku. „Táto kampaň by nemala zmysel, keby som vám spravil moje klasické reelsko. Teda na mňa za mlada by nemala,“ ospravedlňoval svoj výstrelok. 

Mnohí ľudia Jovinečkovi naleteli. Na dôveryhodnosti správy o krádeži pridával aj fakt, že influencer zverejnil video, ktoré malo údajného "zlodeja" zachytiť priamo pri čine. Tento príspevok vyvolal v ľuďoch búrlivé reakcie a jeho fanúšikovia s ním súcitili. Iní sa snažili pomôcť, ako vedeli.

S pátraním pomohla aj HAKA

Pomocnú ruku pri pátraní poskytla aj samozvaná pátracia skupina HAKA. V súčasnosti už však pôvodný príspevok vymazala. „Pekne zbytočná snaha pomôcť. Takto by sa to robiť asi nemalo... Vyvolať senzáciu a pozornosť prípadne súcit a potom povedať však nič iba reklama,“ napísal administrátor Facebookovej stránky HAKA Štefan Farkaš.

Ten priznáva, že Jovinečkovu tvorbu má rád a sleduje ho, no tentoraz ho sklamal. Ako však dodal, influencer o pomoc pri pátraní oficiálne nežiadal. Išlo o vlastnú iniciatívu pátracej skupiny. „Nevadí, pomáhame ďalej ľuďom čo pomoc naozaj reálne aj potrebujú,“ dodal Farkaš.

image

Oddychové zóny na križovatkách a cyklopruh, kde ťa akurát tak prejde auto? Jovinečko si uťahuje z primátora Bratislavy

Jovinečko čelí kritike

Sledovatelia sa zväčša na videách Jovinečka bavia. Tentoraz však spravil krok vedľa. Pod jeho príspevkom sa začali hromadiť komentáre, ktoré tento spôsob kampane odsudzujú. „Zlý prank, strašne zlý. Z krádeže sa sranda nerobí,“ uviedla jedna z komentujúcich. „HAKA aj všetci čo majú radi tvoj humor ti pomáhali, naozaj blbé promo poisťovne,“ kritizoval ďalší.

Niektorých fanúšikov zavádzanie zo strany influencera pobúrilo a podľa nich zašiel s kampaňou za pomyselnú hranicu. „Uznávam tvoj humor a pranky, ale toto bolo cez čiaru...pobavila by som sa na tom, kebyže 3 dni nečítam články ako sa ti snažia ľudia pomôcť, ako to bolo všade zdielané na všetkých možných stránkach ešte aj Haka....je mi ľúto tých ľudí, čo naleteli a dúfam, že aj napriek tomuto "vtipu" budú pomáhať naďalej,“ napísala ďalšia komentujúca.

image

Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil

Niektorých fanúšikov Jovinečka tento spôsob kampane pobúril natoľko, že sa rozhodli influencera prestať sledovať. „Toto v poriadku nie je. Ani vrámci kampane. Pretože nie je normálne strašiť, zavádzať a klamať. A ja týmto dávam môj bezvýznamný unfollow,“ rozhodla sa jedna zo sledovateliek.

ANKETA
Je podľa teba v poriadku takýto spôsob kampane?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:02