Nela SlovákováProfimedia
StoryEditor

Ďalší prešľap Nely Slovákovej. Musela zastaviť predaj nových parfumov, údajne obsahujú karcinogénnu látku

Nela Slováková stiahla z predaja svoju značku parfumov. Tvrdí, že ich musela prestať predávať kvôli chýbajúcemu číslu šarže na obale. Ako sa však ukazuje, dôvod mohol byť celkom iný. Parfém totiž údajne obsahoval dva roky zakázanú látku. Malo ísť o potenciálny karcinogén a silný alergén.

Lajkuj Brainee.sk na

Nela Slováková je jednou z najkontroverznejších influenceriek v Českej republike. Hoci sa verejne prezentuje ako úspešná podnikateľka, jej osobu sprevádzajú viaceré kauzy, ktoré sú ostro diskutované na sociálnych sieťach.

Najnovšie musela stiahnuť z predaja svoju značku parfumov. Influencerka tvrdí, že tak urobila  kvôli nesprávne označenej šarži. Pravda však môže byť celkom inde, píše portál Antiyoutuber.

image

Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí

Slováková sa obhajuje

Influencerka predávala niekoľko druhov parfumov, najnovší sa volá "uniSEX". Spolu so svojím partnerom Lukášom Kozákom ho začali predávať pred Vianocami minulý rok. Práve tento parfém sa ukázal ako problémový.  

„Vždy, keď niečo robím, špeciálne preto, že sa volám Nela Slováková a niektorým ľuďom ležím v žalúdku, sústredím sa na to, aby bolo všetko správne a legálne,“ obhajovala sa prednedávnom Slováková na Instagrame. Ukazuje sa, že influencerka možno nemá svoje podnikanie v takom poriadku, ako tvrdí.

image

Nela Slovákova začala predávať vaporizéry. Prerazila si dno a hlbšie sa už ani klesnúť nedá, odkazujú jej fanúšikovia

Nedávno totiž musela svoje parfumy stiahnuť z predaja. Slováková tvrdí, že tak spravila na odporúčanie krajskej hygienickej stanice. Tá údajne videla problém len v nesprávnom označení čísla šarží. Tie majú byť napísané nielen na flakónoch parfumov, ale aj na obaloch.

„No, nemali sme ich tam, lebo nám to jednoducho nepovedali, svätá pravda. Parfumy nám boli dodané len s číslom šarže na fľaštičke, takže preto nemáme číslo na obale,“ vysvetlila. Zároveň dodala, že to bol jediný problém, ktorý regionálna hygienická stanica v produkte odhalila.

Produkt obsahoval karcinogénnu látku

Vyzerá to tak, že Slováková zahmlievala. Ľudia totiž na sociálnych sieťach zdieľali fotografie, podľa ktorých bolo číslo šarže uvedené nielen na flakónoch, ale aj na škatuľke parfumu. Portál Antiyoutuber sa preto pozrel bližšie na jeho zloženie. Ukázalo sa, že obsahuje butylfenylmetylpropional, inak známy ako lilial.

České ministerstvo zdravotníctva na svojej webovej stránke upozorňuje, že ide o nebezpečnú látku, ktorá je potenciálny karcinogén a tiež silný alergén. Môže spôsobiť podráždenie pokožky, dermatitídu a iné alergické reakcie. Predaj kozmetických výrobkov s obsahom lilialu je pritom zakázaný už od marca 2022.

image

Aitana očarila sociálne siete a zarába pritom milióny. Na rande ju radšej nevolaj, vytvorila ju totiž umelá inteligencia

Hoci je táto zložka v Európskej únii zakázaná už viac ako dva roky, Slováková mala parfum predávať ešte nedávno. A to najmä po tom, čo jej regionálny úrad verejného zdravotníctva údajne zakázal predaj výrobku. Parfém "uniSEX" už v súčasnosti nie je dostupný na webovej stránke Slovákovej.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 13:56