Detskú hviezdu k zmene inšpirovala Miley Cyrus.Instagram/jojosiwa/x/katienolan/
StoryEditor

Bývalá detská hviezda JoJo Siwa prešla premenou a vraj založila gay pop. Verejnosť je pobúrená, na internete však trenduje

JoJo Siwa bola donedávna typickou americkou detskou hviezdou. Preslávila sa účasťou v reality šou Dance Moms. Odvtedy tancovala, spievala a príležitostne hrala vo filmoch. Teraz sa však tento život skončil. Po vzore Miley Cyrus úplne zmenila svoju tvorbu aj vzhľad. Teraz pripomína skôr členov skupiny Kiss.

Lajkuj Brainee.sk na

Americká speváčka, herečka a tanečnica Joelle Joanie Siwa je známejšia pod umeleckým menom JoJo. Hoci má len dvadsaťjeden rokov, má za sebou pomerne dlhú kariéru, píše portál Antiyoutuber.

V skutočnosti sa preslávila už ako dvanásťročná a jej príbeh bol v podstate synonymom detských hviezd Disney Channel. Teraz sa to však rozhodla zmeniť a jej zmena je prinajmenšom dramatická.

image

Ďalší prešľap Nely Slovákovej. Musela zastaviť predaj nových parfumov, údajne obsahujú karcinogénnu látku

Kto je JoJo Siwa

JoJo Siwa sa prvýkrát objavila na televíznych obrazovkách už v roku 2015. Po boku svojej matky účinkovala v populárnej americkej reality šou Dance Moms. V nej sa objavila aj nasledujúci rok.

Koncept Dance Moms je pomerne jednoduchý, divák sleduje niekoľko mladých tanečníkov, ktorí sa túžia presadiť. Otázkou je, či to chcú oni alebo ich ctižiadostivé matky. V mnohých prípadoch je rivalita medzi matkami taká veľká, že to vyzerá, akoby sláva bola ich snom a nie ich dcér.

Nezostalo len pri tancovaní, už rok po svojej účasti v Dance Moms vydala svoje prvé dve piesne Boomerang a I Can Make You Dance. Neskôr sa objavila vo filme Blurt. Zúčastnila sa aj niekoľkých súťaží, ktoré sú určené pre celebrity. Pomerne nedávno napríklad súťažila v súťaži Dancing with the Stars, ktorá je obdobou slovenskej tanečnej show Let’s Dance. V súčasnosti je ju viac vidieť na sociálnych sieťach, kde má milióny sledovateľov.

Inšpirovala ju Miley Cyrus

Za relatívne krátky čas sa u dospelej ženy menia životné priority a s nimi aj názor na to, ako sa chce prezentovať. Miley Cyrus mala podobný životný príbeh v oveľa väčšom meradle. Preslávila sa v detskom seriáli Hannah Montana na Disney Channel.

Cyrus bola ešte dlho po skončení seriálu širokou verejnosťou vnímaná ako detská hviezda z Hannah Montany. To sa jej však nepáčilo, a tak vydala šokujúci videoklip k piesni Wrecking Ball.

JoJo Siwa sama videla paralelu v životnom príbehu Miley Cyrus a rozhodla sa podľa toho konať. Začiatkom apríla oznámila, že s novou piesňou Karma sa začína jej „​dospelácka” kariéra a že dni detskej hviezdy sa skončili. A videoklip vyzerá naozaj všelijako, len nie detsky.

Siwa je vo videoklipe aj veľmi extravagantne oblečená a nalíčená. Pri jeho tvorbe sa inšpirovala práve spomínaným videoklipom od Miley Cyrus. JoJo údajne chcela dosiahnuť rovnaký efekt, ako sa to podarilo jej predchodkyni.

Pieseň nie je hudobne prevratná, no aj napriek tomu si získala veľa pozitívnych ohlasov. Veľké množstvo fanúšikov bolo z jej zmeny nadšených a mysleli si, že sa jej darí. Hoci sa objavili aj negatívne reakcie, ľudia ju aspoň pochopili. Nevedeli však, že extravagantný mejkap a oblečenie nezostanú len v klipe.

O niekoľko dní neskôr sa po červenom koberci na udeľovaní hudobných cien iHeartRadio Music Awards prešla v outfite inšpirovanom skupinou Kiss. Mala podobný mejkap, podobne upravené vlasy a odkazovala na ne aj vo svojom outfite. Jej sledovatelia však už takúto extravaganciu až tak nechápali. „Je to naozaj bizarné. Nechápem to, páčila sa mi. Zdalo sa, že sa jej darí,“ uviedol jeden z jej bývalých fanúšikov na TikToku.

image

Bruno Mars, Nicolas Cage či 50 Cent. Tieto celebrity nevedeli narábať s peniazmi a o všetko prišli

Pobúrila verejnosť

Hladiny kontroverzie rozbúrila aj svojimi nešikovnými vyjadreniami o tom, že založila nový hudobný žáner - gay pop. JoJo sa netají svojou sexuálnou orientáciou a je o nej verejne známe, že je lesba. 

„Keď som prvýkrát podpísala zmluvu s Columbiou, povedala som, že chcem začať s novým hudobným žánrom,“ povedala v rozhovore pre Billboard. Na otázku, čo tým myslí speváčka odpovedala: „Volá sa to gay pop. Je to ako K-pop, ale je to gay pop“.

Týmto nešikovným výrokom pobúrila verejnosť aj LGBTI+ komunitu. Gay pop totiž nie je ničím novým a priekopníkmi tohto hudobného smeru sú osobnosti ako David Bowie, Elton John, Little Richard či Madonna. Neskôr svoje vyjadrenia upresnila a povedala, že plánuje tento žáner oživiť.

Na popularite americkej detskej hviezde nepridáva ani fakt, že jej nový hit nie je pôvodným dielom. Skladbu s názvom "Karma" pôvodne nahrala v roku 2012 speváčka Brit Smith. Pieseň však na niekoľko rokov skončila v šuflíku. Speváčka ju vydala až po kontroverzných vyjadreniach JoJo Siwa.

Zdá sa, že jej fanúšikovia postupne ubúdajú. Je otázne, či za to môže výrazná premena jej vzhľadu alebo séria prešľapov, ktoré sprevádzali vydanie tejto skladby.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 11:20