Hviezdy z Disney Channel, ktoré patria do LGBTI+ komunityDemi Lovato, Miley Cyrus, Dove Cameron/Instagram, Brainee X Canva
StoryEditor

Poznáš ich z tvojich obľúbených filmov či seriálov na Disney Channel. ZOZNAM hviezd, ktoré patria do LGBTI+ komunity

Nikola Michalkova11.12.2023., 09:00h

Detské hviezdy z Disney Channel ti určite nebudú cudzie. Dnes sú v živote úplne niekde inde, niektorí sa zaraďujú aj do LGBTI+ komunity.

Lajkuj Brainee.sk na

Disney Channel bolo súčasťou detstva mnohých z nás. Zatiaľ čo herci sa v živote posunuli o hodný kus ďalej, obľúbené seriály zostávajú v našej pamäti aj naďalej. My ti ale prinášame zoznam obľúbených hercov, ktorí patria do LGBTI+ komunity.

Karan Brar

Poznať ho môžeš z filmovej série Diary of A Wimpy Kid, alebo v populárnom seriáli Jessie stvárnil postavu Raviho Rossa. V súkromí ale herec dlhú dobu bojoval so svojou sexuálnou orientáciou a pravdu pred svetom skrýval. Napokon sa priznal 30. novembra, keď sa rozhodol tento boj vzdať a vyjsť s pravdou von. Napísal dojímavý a osobný príspevok pre Teen Vogue a priznal, že je bisexuál.

Raven-Symoné

Zahrala si hlavnú úlohu v seriáli That’s So Raven alebo v spin-off seriáli Raven’s Home. Svoju orientáciu priznala v roku 2014 a v roku 2020 sa vydala za svoju manželku Mirandu Pearman-Maday. V súčasnosti spolu pracujú na podcaste pod názvom „The Best Podcast Ever.“

Demi Lovato

Speváčku a herečku nie je potrebné predstavovať. Poznať ju môžeš napríklad z Camp Rocku či Princess Protection Program. Prvýkrát o randení s rôznymi pohlaviami prehovorila v dokumente Demi Lovato: Simply Complicated, ktorý zverejnila na YouTube v roku 2017. V roku 2021 sa priznala k pansexuálnej a nebinárnej orientácii.

Miley Cyrus

Je vôbec niekto, kto by nepoznal obľúbenú Hannah Montanu? Asi nie. Samotná speváčka si odvtedy prešla rôznymi divokými obdobiami. V niekoľkých rozhovoroch sa zvykla označovať za pansexuálnu a rodovo neutrálnu.

Alyson Stoner

Objavila sa v seriáli The Suite Life, a taktiež hrala aj vo filme Camp Rock. Napísala osobnú esej pre Teen Vogue v roku 2018, v ktorej priznala, že je lesba.

Matthew Scott Montgomery

Bol pomerne stálym hercom na Disney Channel. Vidieť si ho mohol v seriáloch, ako sú Shake It Up, Sonny With A Chance či So Random. Jeho rodičia neboli veľmi tolerantní a ako tínedžera ho poslali na konverznú terapiu pre gejov. Našťastie pri ňom stála Demi Lovato, ktorá mu pomohla. 

Keke Palmer

Jednou z jej prvých úloh na Disney Channel bola vo filme Jump In. Počas ocenenia na galavečere LGBT centra v Los Angeles, ktoré sa konalo začiatkom tohto roka, sa prihovorila: „Vždy som bola sama sebou a sexualita a identita boli pre mňa vždy zmätok. Nikdy som sa necítila dostatočne heterosexuálna. Nikdy som sa necítila dostatočne homosexuálna. Necítila som sa dostatočne ako žena či muž. Vždy som mala pocit, že som zo všetkého trochu.“

Dove Cameron

Bisexuálna hviezda si zahrala v seriáli Liv and Maddie, kde stvárnila rolu dvojičiek, ale tiež si ju mohol vidieť vo filme Descendents.

Joshua Bassett

Hviezda z obľúbeného High School Musical sa po vyjadrení, že Harry Styles je sexy priznal svoju orientáciu. Urobil tak konkrétne v rozhovore pre GQ. „V abecede je veľa písmen... prečo sa ponáhľať so závermi? Niekedy sa vaše písmeno zmení, niekedy skúsite iné, inokedy si uvedomíte, že nie ste tým, za koho ste sa považovali, alebo ste to možno vždy vedeli. To všetko môže byť pravda,“ povedal.

Hayley Kiyoko

Svoju prvú rolu dostala v seriáli Wizards of Waverly Palce, ale jej prelomová úloha bola vo filme Lemonade Mouth. Následne sa ale začala venovať aj hudbe, naspievala hity ako „Girls Like Girls“, čím priznala aj svoju orientáciu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 00:57