Tieto celebrity mali problémy s peniazmiBrainee x Canva
StoryEditor

Bruno Mars, Nicolas Cage či 50 Cent. Tieto celebrity nevedeli narábať s peniazmi a o všetko prišli

Nikola Michalkova15.04.2024., 13:30h

Nie každý máme schopnosť šetriť a niekedy to dopadne tak, že nám na účte zasvieti nula. Stalo sa to aj bohatým celebritám - a s tým prišli už aj úplne iní problémy.

Lajkuj Brainee.sk na

Aj slávne osobnosti sú len ľudia a tiež sa niektoré nenarodili so schopnosťou narábať s peniazmi. A niekedy sa jednoducho stane, že keď priveľa človek míňa, jednoducho o všetko príde.

Nicolas Cage

Známy herec patril pred niekoľkými rokmi k najlepšie plateným hercom v Hollywoode. V tom čase veľkú časť svojho majetku minul na divoké nákupy. Dokonca také divoké, že si kúpil chobotnicu za 150-tisíc dolárov (viac ako 140-tisíc eur) a dinosaurie lebky za 276-tisíc dolárov (vyše 258-tisíc eur). Tie však musel nakoniec vrátiť mongolskej vláde, pretože boli ukradnuté, píše sa na portáli Yahoo.

V istom období vlastnil 15 domov po celom svete, vrátane dvoch európskych zámkov. Nakoniec sa ukázalo, že daňovému úradu dlžil 6,3 milióna dolárov a tiež čelil exekúcii viacerých nehnuteľností.

image

Nicolas Cage

X/Bombadleaker

T-Pain

O tom, ako prišiel o peniaze, hovoril v jednej epizóde relácie The Breakfast Club. Opísal svoju cestu, keď bol bohatý, následne o všetko prišiel a znovu zbohatol. Spevák mal kedysi na účte 40 miliónov dolárov, ale zlé investície do nehnuteľností či zlé rozhodnutia ho doviedli na mizinu.

Kúpil si napokon auto Bugatti, ktoré o päť mesiacov vrátil za cenu o 400-tisíc dolárov nižšiu, než zaplatil, čo ho priviedlo na nulu. „Musel som si požičať peniaze, aby som mohol kúpiť svojim deťom Burger King,“ povedal.

image

T-Pain

X/O.t.g

Bruno Mars 

Preslávil sa svojimi romantickými skladbami, no ako sa ukázalo, aj on má veľké dlhy. Len nedávno totiž zdroj odhalil, že dlhuje spoločnosti MGM až 50 miliónov dolárov. V rámci zmluvy s kasínom totiž údajne ročne berie 90 miliónov, ale po zdanení len ťažko pokrýva dlžné peniaze, píše sa na portáli Yahoo.

O tom, že má náklonnosť k hazardným hrám, hovoril už v dávnejších rozhovoroch. Prezradil, že prvé kasíno navštívil ako 19-ročný. V tom čase bol neznámy hudobník a hraním kariet si tak platil nájomné.

Lindsay Lohan

Preslávila sa vo filme The Parent Trap, a stala sa idolom najmä pre tínedžerov. Jej kariéra ale neskôr poriadne trpela, keď sa roky stretávala s problémami so zákonom. Jej čistý majetok dosiahol vrchol, keď disponovala sumou 28 miliónov dolárov.

Počas ťažkého obdobia sa jej život ale radikálne prepadol. Momentálne ale znovu pracuje na svojej kariére, nedávno sa objavila aj v novom filme Mean Girls a zahrala si tiež aj vo filme Irish Wish z dielne Netflixu.

image

Lindsay Lohan

X/Lindsaylohanargg

Toni Braxton

Preslávil ju hit „Un-Break My Heart“, vďaka čomu sa stala jednou z najpredávanejších hudobných umelkýň v histórii. Dvakrát ale požiadala o bankrot. Povedala, že to bolo čiastočne spôsobené nastavením hudobného priemyslu. Z prvej nahrávacej zmluvy vraj dostala len šek na honorár vo výške 1 972 dolárov (1 849 eur).

Priznala, že má okrem toho posadnudosť domácimi dekoráciami. „Milujem riady a veci do domácnosti, takže som tak trochu stratila na domácom riade,“ povedala. Dodala, že keď sa oddávala „dievčenským veciam“, stratila kontakt s realitou.

Heidi Montag a Spencer Pratt

Stali sa hviezdami v seriáli The Hills, ktorý bežal na MTV. Na vrchole slávy zarábali dva milióny dolárov ročne. Pár ale tiež veľmi veľa míňal. Na oblečenie pre Heidi minuli aj jeden milión, ďalší milión išlo na krištáľovú kolekciu pre Spencera a taktiež si dopriali drahé večere s fľašami vína za tritisíc dolárov.

„Držali sme krok s Jonesovcami, ale išli sme proti Tomovi Cruisovi a Katie Holmesovej,“ povedal Spencer. „Mali sme zostať v našom pruhu reality show.“

image

Heidi Montag a Spencer Pratt

X/Hollywood Reporter Style

Stephen Baldwin

Otec slávnej modelky a manželky speváka Justina Biebera, Haily Bieber, vyhlásil v roku 2009 bankrot. Podľa portálu ABC News dlžil dva milióny dolárov za dom, mal tiež dlhy na kreditných kartách a daniach. V roku 2013 sa priznal, že tri roky po sebe nepodával daňové priznanie a súhlasil so zaplatením 300-tisíc dolárov na daniach.

MC Hammer

Preslávil sa vďaka sklabe „U Can’t Touch This“ a magazín Forbes jeho príjem odhadol v roku 1990 na 33 miliónov dolárov. Spevák si ale užíval extravagantný životný štýl a postavil si veľké sídlo s dvoma bazénmi, garážou pre deväť áut, štyrmi umývačkami riadu a skúšobňou. V roku 1996 ale vyhlásil bankrot s dlhmi v celkovej výške desať miliónov dolárov.

Willie Nelson

Je jedným z najúspešnejších country spevákov všetkých čias, ale dostal sa do problémov s daňovým úradom, pretože neplatil dane. V roku 1990 mu bol v šiestich štátoch zabavený majetok vrátane golfového ihriska a nahrávacieho štúdia.

Spevák sa s dávkou humoru dohodol s vládou a nahral album The IRS Tapes: Who‘ll Buy My Memories (Kto kúpi moje spomienky), aby splatil svoj dlh vo výške 16 miliónov dolárov. Aj keď nepokryl celú sumu, vďaka svojej sláve ju neskôr celú splatil.

image

Willie Nelson

X/103.7 The Peak

Chris Tucker

Poznať ho môžeš z filmov Def Comedy Jam a Friday. Zarobil veľké peniaze najmä vďaka sérii Rush Hour. Len za tretí film totiž zarobil 25 miliónov dolárov. V roku 2021 ho však zažaloval daňový úrad za nezaplatené daňové záväzky za roky 2002, 2006, 2008 a 2010. Minulý rok sa napokon dohodol na urovnaní a súhlasil, že zaplatí pokutu 3,6 milión dolárov.

Kim Basinger

V roku 1989 kúpila za 20 miliónov dolárov Braselton v Georgii. Mesto má celkovo jednu zastávku a 500 obyvateľov. Údajne plánovala mesto revitalizovať a vybudovať v ňom filmové štúdio.

Napokon ale odstúpila z filmu, v ktorom mala hrať, a štúdio ju zažalovalo za porušenie zmluvy. Keď jej nariadili zaplatiť viac ako osem miliónov dolárov, vyhlásila bankrot a vyrovnanie dosiahla až neskôr.

image

Bývalá manželka majiteľa Amazonu rozdáva peniaze. Neziskovkám darovala stovky miliónov, mohla by inšpirovať aj slovenskú vládu

50 Cent

Známy raper, ktorý patril medzi tých najväčších v roku 2000. Jeho skladby ale určite počuť aj dnes. V roku 2015 prehral súdny spor, čo ho viedlo k vyhláseniu bankrotu s dlhmi vo výške 36 miliónov dolárov a majetkom nižším ako 20 miliónov.

„Podnikatelia urobia bankrot v okamihu, keď prídu o peniaze. Pretože to znamená, že majú možnosť byť v bezpečí a opäť investovať,“ povedal. Bankrot mu dal zrejme šancu začať znovu. Vydláždil si tak cestu k svojej hitovej show Power a lukratívnej zmluve s televíznou sieťou.

Francis Ford Coppola

Známym sa stal najmä vďaka réžii filmov Krstný otec a Apokalypsa. Avšak režíroval aj film One from the Heart v roku 1981. Do tohto projektu bol taký zanietený, že ho financovala jeho vlastná produkčná spoločnosť.

Zarobil len 600-tisíc dolárov v porovnaní s rozpočtom 26 miliónov. To ho v nasledujúcom desaťročí priviedlo do veľkých finančných problémov a trikrát požiadal o bankrot.

image

Christy Carlson Romano

X/Famous Women

Christy Carlson Romano

Bola hviezdou Disney Channel, najmä zo seriálu Even Stevens. Pred dvomi rokmi zverejnila video, kde ponúkla svoju úprimnú spoveď o finančnej ceste. Spomínala výdavky na nákupné výlety, drahé autá a veštkyňu.

Tá z herečky vytiahla veľké množstvo peňazí. „Tieto peniaze som mala k dispozícii. Nikdy mi nebolo povedané, koľko peňazí zarábam. Peniaze pre mňa nemali zmysel, nevedela som, čo to vlastne je. Vedela som len, že ich mám a nezaujímala som sa o to. To je problém.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 10:08