Ježiš vytvorený umelou inteligenciou sa divákom vyhráža „zatratením“, ak nebudú zdieľať jeho videá na TikToku.Tiktok/daily Believer/
StoryEditor

Požehnanie za lajk. Ježiš vytvorený umelou inteligenciou sa ľuďom vyhráža zatratením, ak ho nebudú zdieľať na TikToku

Michal Čiernik21.11.2023., 12:00h

Na TikToku sa šíria videá počítačom vytvoreného Ježiša, ktorý tlmočí časti z Biblie. Desiatky videí majú milióny lajkov a pozretí.

Lajkuj Brainee.sk na

Ježiš na TikToku má už cez deväť miliónov lajkov a viac ako 800-tisíc sledujúcich. Môže za to profil Daily Believer, ktorý zdieľa klipy vytvorené umelou inteligenciou zobrazujúce biblickú postavu s dlhými vlasmi, bradou a modrými očami na základe obrazu z roku 1940 s názvom „Hlava Krista“.

Každé video zobrazuje počítačom generovaného Ježiša, ktorý divákom hovorí, že ak veria v Boha, musia toto video zdieľať so svojimi priateľmi a rodinou a komentovať slovom „Verím.“ Tým, ktorí to nedodržia, sa digitálny Kristus vyhráža „zatratením“.

image

Ježiš sa vrátil v podobe chatbota. Na Twitchi sa ho môžeš spýtať na čokoľvek

Videá zobrazujú rôzne požehnania pre rôzne skupiny ľudí a spájané s rôznymi príležitosťami. „Tento tiktokový fenomén, v ktorom sa divákom sľubuje veľa šťastia za zdieľanie, lajkovanie a komentovanie videí počítačom vytvoreného Ježiša, je blízko k tomu, čo je známe ako evanjelium prosperity – to jest kresťanská viera, že Boh odmení vieru svetským pohodlím, ako je zdravie a bohatstvo,“ napísal pre The Conversation Brandon Dean, profesor náboženských štúdií na University of Iowa.

Ak neprezdieľaš, budeš zatratený

Video „Welcome Jesus Home“, pripnuté v hornej časti profilu, je s 22,2 milióna zhliadnutí najobľúbenejším videom na stránke. „Toto video vám prináša špeciálnu návštevu priamo z môjho domova. Je to niekto, koho veľmi dobre poznám, jeho meno je Ježiš Kristus. Je pripravený vstúpiť do vášho života, priniesť ochranu vašej rodine a očistiť vaše srdce svojou láskou,“ píše sa v popise videa.

@believerdaily Welcome Jesus into Your Home 🙏🏠 This video brings a special visitor to you, straight from my home. He is someone I know very well, his name is Jesus Christ. He is ready to enter your life, bring protection to your family, and cleanse your heart with His love.  #lordjesus #praise #jesusislord #orar #jesuschristislord #biblia #bible #jesusisking #jesuschrist #christ ♬ Emotional - Bang Nono

Rovnaké video ponúka akési zatratenie používateľom, ktorí klip nezdieľajú s priateľmi a rodinou. „Ak odmietneš, pamätaj na tieto slová: Ak ma zaprieš predo mnou, ja zapriem teba pred Otcom,“ hovorí AI Ježiš, recitujúc časť Biblie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 20:56