Súkromná škola najala ako prvá na svete chatbota na post riaditeľa.Twitter/cryptogurru7/
StoryEditor

Škola naliala peniaze do umelej inteligencie. Prijala chatbota na pozíciu riaditeľa, pomáhať mu bude človek

Michal Čiernik22.10.2023., 09:00h

Elitná súkromná škola v Cottesmore v západnom Sussexe najala na post riaditeľa chatbota. Umelá inteligencia s názvom Abigail Bailey bude pomáhať s riadiacimi funkciami ľudskému riaditeľovi aj učiteľskému zboru.

Lajkuj Brainee.sk na

Britskú súkromnú školu teraz čiastočne riadi Abigail Bailey, umelá inteligencia, ktorá bola pre túto úlohu vytvorená. V rozhovore pre Telegraph ľudský riaditeľ školy Tom Rogerson povedal, že chatbot podporí jeho aj ostatných učiteľov v rôznych scenároch , od písania školských pravidiel až po pomoc neurodiverzným študentom.

Umelá inteligencia údajne funguje podobným spôsobom ako ChatGPT, veľký jazykový model trénovaný na obrovských množstvách údajov, ktoré môžu poskytnúť reakcie podobné ľuďom. Bol vytvorený s pomocou vývojára AI a bol vyvinutý tak, aby ponúkal „bohatstvo vedomostí v oblasti strojového učenia a riadenia vzdelávania“, uvádza Telegraph.

image

Máte pocit, že vás vlastný telefón odpočúva? Takáto je skutočná pravda o zobrazovaní reklám

„Niekedy mať niekoho alebo niečo, čo vám pomôže, je veľmi upokojujúci vplyv,“ povedal Rogerson. „Je pekné myslieť si, že je tu niekto, kto je neuveriteľne dobre vyškolený, aby vám pomohol pri rozhodovaní,“ dodal.

Riaditeľ si však svojho kolegu AI nenecháva pre seba a chce, aby k verejne dostupnému modelu mali prístup aj štátne školy.

Abigail nebude sama

Prominentná súkromná škola, ktorá prijíma žiakov od štyroch do trinásť rokov stojí ich rodičov ročne 32-tisíc libier, čo je viac ako 36-tisíc eur. Niet divu, že za také peniaze si škola dovolí najímať do učiteľského zboru robotov.

Pridanie „Abigail Bailey“ do zoznamu učiteľov prichádza totiž niekoľko mesiacov po tom, čo škola prijala chatbota s názvom Jamie Rainer. Slúži ako vysoko vyškolený poradca v oblasti generatívnej AI, pomáha škole v práci s umelou inteligenciou.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 13:34