Najnovším hitom streamovacej platformy Twitch je virtuálny avatar Ježiša Krista.Twitch/ask_jesus/
StoryEditor

Ježiš sa vrátil v podobe chatbota. Na Twitchi sa ho môžeš spýtať na čokoľvek

Honza Srp19.06.2023., 09:00h

Najnovším hitom streamovacej platformy Twitch je virtuálny avatar Ježiša Krista, ktorý vďaka technológii umelej inteligencie odpovie záujemcom na akúkoľvek otázku. Ľudia s ním riešia náročné teologické problémy, ale aj recepty alebo investičné tipy.

Lajkuj Brainee.sk na

Umelá inteligencia je zrejme tou najrýchlejšie sa rozvíjajúcou technológiou dneška. Niektorí v nej vidia obrovský potenciál na zlepšenie našich životov, iní sa naopak obávajú, že kvôli nej prídu o prácu, alebo že dokonca podľa vzoru Skynetu z Terminátora vyhladí ľudstvo. Aké budú jej skutočné dopady na bežný život, sa v tejto chvíli nedá odhadnúť, možnosti jej využitia sa ale zatiaľ javia ako neobmedzené, píše iDnes.cz.

Príkladom toho môže byť aj najnovší projekt organizácie Singularity Group, ktorá sa podľa svojich slov zaoberá technologickým aktivizmom. Vytvorili totiž virtuálneho Ježiša Krista, ktorý na streamovacej platforme Twitch odpovedá na ľubovoľné otázky.

V jadre ide vlastne len o variáciu tradičných „chatbotov“, ktoré na základe obrovskej databázy písaných záznamov dokážu generovať texty na ľubovoľnú tému, avšak v tomto prípade je výsledok veľmi pokročilý. Kyberježiš nielen hovorí a prirodzene sa hýbe, ale má aj čosi ako osobnosť, a tak na všetky otázky reaguje pokorne a v súlade s kresťanským učením. Nech sa ho spýtaš na čokoľvek.

image

Prvý robotický právnik čelí žalobe. Nemá dostatočné vzdelanie ani kvalifikáciu

Vypomáha si citátmi z biblie 

Ľudia samozrejme robia všetko preto, aby ho dostali do úzkych. Ani otázky na práva homosexuálov alebo zneužívanie detí predstaviteľmi cirkvi ho však nevykoľaja. A tak sa ho skôr než na teologické otázky pýtajú na ďaleko prízemnejšie témy. Patrí ananás na pizzu? Prečo sa Frodo do Mordoru tiahol pešo a neletel na orloch? Ako správne vykonávať orálny sex? Sú v raji komáre? Robotický syn boží pozná odpoveď na všetko, navyše prednáša upokojujúcim dojmom a často si vypomáha citátmi z biblie.

image

Robotický syn boží pozná odpoveď na všetko, navyše prednáša upokojujúcim dojmom a často si vypomáha citátmi z biblie.

Twitch/ask_jesus/

Jedinou nevýhodou je, že sa pri čakaní na jeho múdrosť tvoria dlhé rady. Môže sa stať, že na odpoveď na svoju otázku budeš čakať aj niekoľko hodín. Ale na rozdiel od iných podobných variánt chatbota je tento zadarmo. 

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 03:39