Lady ZikaInstagram/Lady Zika
StoryEditor

Je predpovedanie budúcnosti trend alebo dielo Satana? Lady Zika hovorí o Bohu a kritizuje čarodejníctvo aj tarotové karty

V poslednej dobe na TikToku rastie populárita tarotových kariet a kúziel. Podľa Lady Ziky ide ale o dielo Satana. Je podľa nej nebezpečné zahrávať sa s čímkoľvek, čo je s ním spojené. Boh totiž vraj zakazuje čarodejníctvo a všetko, čo s ním súvisí. Je ale vraj možné ho poprosiť o odpustenie.

Lajkuj Brainee.sk na

Už viac ako rok sa vďaka TikToku stávajú čím ďalej tým viac populárne tarotové karty, horoskopy, predpovedanie budúcnosti, čítanie z ruky alebo rôzne kryštály. TikTok je doslova plný rôznych kartárok, ktoré predpovedajú zaručenú budúcnosť. Podľa slovenskej influencerky Lady Ziky ide ale o dielo Satana, píše Barbora Bahníková z portálu Antiyoutuber.

Doba sociálnych sietí sa dostala aj medzi kartárky a veštkyne a postupne sa tak dostali aj na TikTok. Mnoho z nich učí aj ostatných užívateľov rôzne kúzla. Robia napríklad zaručené lektvary lásky alebo sa učia, ako niekoho takzvane urieknuť. Iné len vysvetľujú, ktoré kamene môžu pomôcť s problémom, ktorý používateľov práve trápi.

image

Slovenská influencerka cituje na sociálnych sieťach homofóbne verše z Biblie. Followeri sa sťažujú, že šíri nenávisť

Populárny trend

Či sú výklady, kúzla a veštby pravdivé alebo nie, používatelia na sieťach šalejú. Jednoducho, keď na TikToku vidia ženu, ktorá loví tarotové karty zo stola a tvrdí, že ten človek, ktorý ich už dva týždne ignoruje, im čoskoro napíše, tak tomu v kútiku duše veria. A čo viac, niekedy sa aj riadia ich radami.

Označenie witchtok má na TikToku 49 miliárd zobrazení, označenie tarotreading 30 miliárd. Z celého spirituálneho a čarodejníckeho sveta sa tak v posledných rokoch stal trend, ktorému v podstate nie je možné uniknúť. A neunikla mu evidentne ani Lady Zika, vlastným menom Zuzana Šimkaninová. Myslí si, že keď sa ľudia zahrávajú s tarotovými kartami, vyvolávaním duchov, čarodejníctvom a kryštálmi, sú vo veľkom nebezpečenstve. Ježiš je totiž víťaz.

Lady Zika o diablovi 

Myšlienku o nebezpečenstve Šimkaninová tiež rozviedla. „Biblia učí, že existuje diabol. Bola to anjelská bytosť, ktorú stvoril Boh, zrejme už dlho pred tým, než existoval náš svet,“ uvádza nové video. Túžil vraj po moci a kontrole, čo ho viedlo k vzbure voči jeho stvoriteľovi. Preto pre neho a jeho anjelov Boh vytvoril peklo. „Videl som padať Satana z neba ako blesk,“ hovorí podľa nej Boh.

@ladyzika Aký je Boží pohľadad na čarodejníctvo? #realjesus #storywithjesus @storywithjesus @salvation.crew ♬ original sound - ladyzika

Síce má podľa nej Satan moc, ale nie absolútna. Je preto nebezpečné si zahrávať s čímkoľvek, čo je s ním spojené. Bol totiž vykázaný z neba, čo znamená, že je odsúdený na záhubu. A tí, ktorí sa s ním zahrávajú, tiež. Boh zakazuje totiž čarodejníctvo a všetko s ním spojené.

Ak ste sa ale do niečoho podobného zaplietli, nezúfajte. „Popros Boha, aby ťa krv Ježiša Krista očistila od každého hriechu a aby boží duch svätý prišiel a žil v tebe,“ radí Šimkaninová.

Z vrcholu až na Milosť

Lady Zika patrila svojho času medzi najpopulárnejšie ženské YouTuberky na Slovenskom internete. Videá začala prídávať ešte v roku 2015 a jej popularita rýchlo rástla. Ako neskôr potvrdila, svoju životnú cestu sa v istom bode rozhodla zasvätiť Bohu. Je členkou fanatického kresťanského spoločenstva Milosť, ktoré sa do pozornosti dostalo najmä po vyjadreniach bývalej herečky Marie Bartalos.

image

Herečka Bartalos chce na Instagrame obracať ľudí na vieru. Je členkou pochybného spolku, ktorý nechcú uznať ako cirkev

Nedávno oznámila, že sa chystá o svojej ceste k Bohu natočiť aj dokument. Pozvala si do neho aj rodičov a ukazuje prostredie cirkvi a miesta, na ktorých vyrastala. Na sieťach sa venuje aj aktuálnej situácii vo svete. Útok Hamasu na Izrael podľa nej vraj predpovedala Biblia.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 11:33