Selena Gomez maže Instagram.Twitter/popbase/
StoryEditor

Selena Gomez si dáva pauzu od Instagramu. Nezvláda tlak zo strany fanúšikov ohľadne ozbrojeného konfliktu

Michal Čiernik03.11.2023., 13:00h

Najsledovanejšia žena na Instagrame so 430 miliónmi sledovateľov si od sociálnej sieti dáva pauzu. Nezvládla tlak zo strany fanúšikov na jej komentáre k vojne v Izraeli.

Lajkuj Brainee.sk na

Selena Gomez prezradila, že si potrebuje oddýchnuť od Instagramu. Údajne sa chystá vymazať svoj účet po tom, čo bola odsúdená za svoje komentáre o konflikte medzi Izraelom a Palestínou.

Speváčka vo štvrtok zverejnila a následne vymazala príbeh na svojom Instagrame, kde odhalila svoje plány odísť zo sociálnej sieti. „Skončila som. Nepodporujem nič z toho, čo sa deje,“ napísala.

Rozhodnutie prišlo len niekoľko dní po tom, čo Selena zverejnila správu o vojne v Gaze a následne sa nechala zatiahnuť do debaty, ktorá vznikla pod jej príspevkami. „Je mi z toho zle. Priala by som si, aby som mohla zmeniť svet. Ale príspevok nič nezmôže,“ zverejnila v pondelok v príspevku, v ktorom odsúdila mučenie a vraždy na Blízkom východe.

Vlna kritiky 

Príspevok sa však mnohým ľuďom na sociálnych sieťach nepáčil. „Selena Gomez je doslova 3. najsledovanejšia osoba na Instagrame s takmer pol miliardou sledovateľov. Jej príspevky majú obrovský dosah. Preto ma hnevá, keď celebrity vydávajú "neutrálne" vyhlásenie, len kvôli srdiečkam a nie preto, že by im na tom skutočne záležalo,“ znel jeden z komentárov.

image

Rozhodnutie prišlo len niekoľko dní po tom, čo Selena zverejnila správu o vojne v Gaze a následne sa nechala zatiahnuť do konfliktu, ktorý vznikol pod jej príspevkami.

Instagram/selenagomez/

Záplava nenávistných komentárov prinútila 31 ročnú herečku dokonca vypnúť možnosť komentovania k svojim dvom najnovším príspevkom. To však sledovateľov a prevažne podporovateľov Palestíny neodradilo a komentáre začali posielať pod všetky ostatné príspevky. V nich ju vo väčšine prípadov žiadali, aby sa vyjadrovala ku konfliktu a aby sa postavila na stranu Gazy.

image

Boj s bipolárnou poruchou či pobyt na psychiatrii. Dokument o Selene Gomez sa môže stať hitom

Vzhľadom na to, že Gomez stiahla príbeh o vymazaní svojho účtu, môžeme len hádať, či zostane na sociálnej sieti, vydá ďalšie vyhlásenie alebo sa len na isté obdobie odmlčí. Podľa Social Blade stratila celebrita od svojho vyjadrenia viac ako 273 000 sledovateľov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 06:42