Vydáva dokument, ktorý ukazuje všetko, čím si prešla.Apple Tv/Youtube
StoryEditor

Boj s bipolárnou poruchou či pobyt na psychiatrii. Dokument o Selene Gomez sa môže stať hitom

Nikola Michalkova04.11.2022., 12:00h

Selena Gomez patrí medzi speváčky, ktoré si vo svojom živote prešli mnohými psychickými problémami. Selena síce o nich väčšinou hovorí otvorene, ale teraz sa rozhodla povedať svoj príbeh v jednom celom dokumente.

Lajkuj Brainee.sk na

Príbeh Seleny Gomez siaha do čias, kedy bol vo svete populárny Disney Chanel, Kúzelníci z Waverly Hills a mladé dievča, ktoré ešte vtedy možno ani netušilo, čo ju v živote čaká. Pre niektorých fanúšikov navždy zostane priateľkou Justina Biebera, pre iných bude vždy tá autentická umelkyňa, ktorá sa na nič nehrá a aj napriek tomu, že mala problémy, nikdy neodmietla pomôcť. 

Prešla si naozaj mnohým

Selena sa nikdy netajila tým, že trpela rôznymi psychickými problémami. V roku 2014 jej bolo diagnostikované ochorenie lupus, neskôr absolvovala rôzne liečenia a terapie na zvládanie úzkostí, panických záchvatov či depresie. To trvalo deväť mesiacov, v januári 2018 liečbu ukončila. Onedlho na to, konkrétne v apríli v roku 2020, jej bola diagnostikovaná bipolárna porucha. Teraz sa rozhodla o všetkých udalostiach prehovoriť v autentickom dokumente.

Dokument o jej živote

Dokument dostal názov „My Mind & Me“ a fanúšikovia si ho môžu pozrieť už 4. novembra na Apple TV+. Režíroval ho Alek Keshishian, ktorý má na svedomí aj Madonna: Truth or Dare. Ako sa uvádza na portáli The Guardian, v celom dokumente je cítiť speváčkino nové ja. Prvých 15 minút filmu sa odohráva v roku 2016, kedy mala Selena 23 rokov a ukazuje prípravu turné k albumu Revival, vydaného v roku 2015, ktorého cieľom bolo úplne prerobiť jej imidž hviezdy z Disney. Poznáme viacero celebrít, ktoré svoju kariéru začínali práve na Disney Chanel, a po čase sa snažili striasť zo seba túto „nálepku“, čo je úplne pochopiteľné, pretože ako ľudia sa vyvíjame a meníme. Album mal ukázať svetu, že je slobodná sexuálna bytosť, ktorá už nie je známa herecká hviezda čarujúca na našom obľúbenom kanáli z detstva.

Začiatok filmu, ktorý trvá vyše hodiny, sníma jej turné, až sa napokon dostáva k tomu ťažšiemu obdobiu, kedy zažije paniku, ukazuje slzy a taktiež aj to, ako turné napokon zrušila po 55 vystúpeniach, aby sa mohla vyliečiť v psychiatrickom zariadení. Dokument naozaj odhaľuje peklo, ktorým si Selena prešla.

Dokument následne pokračuje v roku 2019, keď sa speváčka zotavuje po všetkých tých búrlivých rokoch, ktoré strávila v nepokoji. Hovorí aj o transplantácii obličky v roku 2017 pre autoimunitné ochorenie a o rozchode so spevákom Justinom Bieberom. Selena však nebola v psychiatrickom zariadení len raz. Opäť ho navštívila s bipolárnou poruchou. Preto si Selena zaslúži obdiv za to, čo v živote zvládla, a že aj po prvotných pochybnostiach dokument vydala a odhalila tak väčšinu toho, čo sa v jej živote za celý ten čas odohralo. 

My Mind & Me je dokument, ktorý obsahuje presvedčivú, niekedy až frustrujúcu zostavu erózií, ktoré sa odohrali v priebehu šiestich rokov, počas ktorých sa speváčka zmenila na tú, ktorú poznáme v súčasnosti. Nie nadarmo sa hovorí, že každá, zlá či dobrá skúsenosť, nás istým spôsobom formuje.  

Dokumentárna spoveď o jej živote obsahuje aj nedávne rozhovory, priznania či úprimné momenty, ako aj náhľad do zákulisia jej osobného života od vrcholov až po problémy, ktorým čelila so svojou mysľou a telom. Je to niečo, čo 30-ročná Selena Gomez nezatajovala – od odhalenia svojich diagnóz bipolárnej poruchy a lupusu, až po spustenie vlastnej online platformy pre duševné zdravie Wondermind. 

Mala pochybnosti

Selena sa priznala, že mala obavy z toho, ako na dokument zareaguje spoločnosť. Zábery celého života premietajúce sa v hodinovom zostrihu sa takmer k jej fanúšikom ani nedostali, keby sa speváčka rozhodla počúvnuť svoj strach. Má ísť o natoľko surovú snímku, že Selena takmer nepodpísala jeho vydanie. „Som taká nervózna. Keďže som založila platformu ohľadom duševného zdravia, je to, ako keby som sa tak trochu obetovala pre väčší účel. Nechcem znieť dramaticky, ale takmer som to nevydala. Pravdou je, že pred pár týždňami som si nebola istá, či to dokážem,“ hovorí Selena na portáli Rolling Stone.

Pohľad na telo

Pre portál CNN sa speváčka vyjadrila, že jej nový dokument zmenil aj jej pohľad na obraz tela. Nazvala ho ako uzdravovanie. Tvrdí, že dokument jej zmenil pohľad na vlastné telo. „Zvláštnym spôsobom mám pocit, že je to časová kapsula vecí – obdobia môjho života, kde sa pozerám späť, a v skutočnosti sa cítim zle pre túto verziu seba samej. Myslím, že bolo pre mňa dobré vidieť, ako reagujem na svoje telo, ako som sa správala a aké to bolo iracionálne v tých chvíľach. Bolo pre mňa liečivé vidieť a pochopiť to,“ vyjadrila sa pre portál Entertainment Tonight. 

Odkaz svojmu mladšiemu ja

Keď Selena dostala otázku, čo by povedala svojmu mladšiemu ja, verzii Seleny, ktorá mala problémy udržať v rovnováhe svoju kariéru, osobný život a zdravie, povedala: „Nikdy sa neboj. V skutočnosti som sa nikdy nebála povedať ľuďom, že si chcem nájsť čas pre seba. Nikdy som si nemyslela, že je to zlá vec. Takže podeliť sa o niečo úprimné a povedať – hej, dávam si pauzu, pretože to potrebujem – ukazuje len to, že som úprimná a myslím si, že taká naozaj som,“ vysvetľuje. 

image

HBO Max v novembri vsadilo na overenú klasiku. Priprav sa na návrat úspešných seriálov či zaujímavé dokumenty

K dokumentu vydala aj pieseň

3. novembra vyšla aj pieseň s rovnakým názvom, aký nesie aj dokument. Má ísť o pieseň, ktorú nahrala špeciálne preň. Zároveň však avizuje, že plánuje preložiť niektoré zo svojich najosobnejších životných momentov aj do piesne. Môžeme sa teda tešiť na novú hudbu, ktorá bude plná emotívnych momentov z jej života. „Myslím si, že cieľom je, aby som mohla napísať tieto príbehy, ktoré sa teraz dejú v mojom živote, pretože sú to roky, čo som vydala hudbu. Takže sa stalo toľko krásnych vecí a ja sa nemôžem dočkať, keď to poviem cez hudbu,“ uzatvára. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 22:10