Hoaxer Daniel Bombic je na čiernej listine Facebooku.Tasr/kr Pz V Žiline, Unsplash/dawid Sokołowski/
StoryEditor

Hoaxer Daniel Bombic je na čiernej listine Facebooku. Ide zrejme o prvého žijúceho Slováka na tomto zozname

Michal Čiernik29.08.2023., 10:48h

Konšpirátor a extrémista Daniel Bombic, ktorý na sociálnych sieťach vystupuje pod prezývkou Danny Kollar, sa dostal na čierny zoznam Mety. Spoločnosť plánuje mazať všetok obsah s ním spojený.

Lajkuj Brainee.sk na

Facebook zrušil 20-tisícovú fanúšikovskú skupinu známeho konšpirátora Daniela Bombica. Meta ho zaradila na čiernu listinu a plánuje mazať všetok obsah s ním spojený, uvádza portál Živé.sk.

Túto stránku Meta preverovala už v minulosti. Fanúšikovia na nej publikovali Bombicov obsah z Telegramu a YouTube, keďže on samotný na Facebooku profil či stránku nemá. 

Facebook na zoznam zaraďuje organizácie ale aj jednotlivcov, ktorí propagujú a hlásajú nenávisť a násilie. Meta pre portál Živé.sk uviedla, že „odstráni akýkoľvek obsah s Danielom Bombicom, prípadne obsah vyjadrujúci mu chválu alebo podstatnú podporu“.

Pridá sa k Tisovi

Konkrétny čierny zoznam Facebooku síce nie je verejný, v roku sa 2021 však magazínu The Intercept podarilo jeho vtedajšiu verziu odhaliť. A ako v tom čase uviedol Denník N, na zozname sa nachádzal len jediný Slovák a to Jozef Tiso.

Síce presne nevieme, či sa za tie dva roky na zoznam dostal nejaký iný Slovák, Daniel Bombic je na ňom s určitosťou. To z neho robí podľa všetkého jediného žijúceho Slováka na tejto listine.

image

Konšpirátori si založili vlastnú zoznamku. Už ich unavovali nekonečné diskusie o tom, či je Zem guľatá alebo placka

41-ročný konšpirátor a extrémista má problémy aj s políciou. Orgány činné v trestnom konaní ho chcú podľa portálu Živé.sk dostať na Slovensko pre obvinenia z extrémistických trestných činov či neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

Termín pojednávania, na ktorom by sa malo rozhodnúť o jeho vydaní, je stanovený na 20. septembra. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 07:46