Edgar Mitchell veril, že Zem navštívili mimozemšťaniaWikipedia/NASA, Unsplash/Stephen Leonardi
StoryEditor

Konšpirátor, ktorý bol skutočne na Mesiaci? Astronaut NASA tvrdil, že mimozemšťania zabránili jadrovej vojne na Zemi

Miroslav Kamody20.06.2023., 15:00h

Ultimátna dilema konšpirátorov - veriť človeku, ktorý bol na Mesiaci, keď sami neveria, že lety na Mesiac boli skutočné?

Lajkuj Brainee.sk na

Máme ďakovať mimozemšťanom za to, že sa im podarilo zabrániť jadrovej vojne na našej planéte? Podľa bývalého astronauta NASA áno, píše portál Indy100

Edgar Mitchell, ktorý sa podieľal na misii Apollo 14, získal povesť konšpirátora po tom, ako sa v roku 1971 vrátil z Mesiaca. Mitchell bol pritom len šiestym človekom na Mesiaci ako pilot lunárneho modulu na Apolle 14. Na mesačnom povrchu strávil celkovo deväť hodín.

image

Konšpirátorom vybuchnú hlavy. Vďaka 5G sieti bude totiž Zem lepšie detekovateľná mimozemšťanmi

Veril, že Zem navštívili mimozemšťania

Až do svojej smrti v roku 2016 však opakovane tvrdil, že Zem navštívili mimozemšťania. V rozhovore pre Mirror povedal, že mimozemšťania sú zodpovední za zabránenie jadrovej vojny medzi Američanmi a Sovietmi na vrchole napätia studenej vojny.

V tom čase sa Mitchell zameral na zariadenie White Sands Missile Range v Novom Mexiku, ktoré je s rozlohou 8 200 km² najväčším vojenským zariadením v Spojených štátoch. „White Sands bol testovací priestor pre atómové zbrane - a to je to, čo mimozemšťanov zaujímalo,” povedal.

image

Mimozemšťan

Unsplash/Stephen Leonardi

„Chceli vedieť o našich vojenských schopnostiach. Moja vlastná skúsenosť z rozhovorov s ľuďmi jasne ukázala, že mimozemšťania sa pokúšali zabrániť tomu, aby sme išli do vojny a pomohli vytvoriť mier na Zemi.”

Verí mu len málokto

White Sands Missile Range je miesto, kde bola v roku 1945 testovaná prvá atómová bomba a Mitchell tvrdil, že tamojší dôstojníci mu povedali, že mimozemšťania zostrelili rakety letiace nad miestom.

image

Bývalý zamestnanec vládnej organizácie vyšetrujúcej UFO prezradil šokujúce správy. USA podľa neho vlastní mimozemské plavidlo

No ako sa dalo čakať, len málokto bývalému mužovi na Mesiaci veril. Expert na UFO Nigel Watson vtedy pre IFL Science povedal: „Pre mňa je to len ďalší prípad fantázie a špekulácií o UFO. Keď sa snažíte dostať k faktom, je to ako snažiť sa hnať mačky do stáda.”

Aby toho nebolo málo, je otázne, či vôbec niekto z konšpirátorov Mitchellovi uverí. Lebo ako môže niekto súhlasiť s názormi človeka, ktorý bol na Mesiaci, keď zároveň verí, že lety na Mesiac boli hoax?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/vesmir, menuAlias = vesmir, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. apríl 2024 13:24